Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Policy gödkalv

Vi har valt att plocka bort gödkalven ur sortimentet. Orsaken är att det i produktionen av gödkalv används stora mängder antibiotika, ofta för hela djurbesättningar och både i förebyggande och i behandlande syfte. Vi vill göra vårt i kampen mot antibiotikaresistens. Det här är ett första steg.

Resistens mot antibiotika är ett globalt växande problem som berör såväl människor som djur. Antibiotikaresistens ökar inte spridning av smitta, men försvårar behandling av sjuka, i vissa fall omöjliggörs det till och med. Antibiotika räddar liv idag – och det är viktigt att vi inte tappar den möjligheten.

En intensiv uppfödning samt handel och transport av levande djur ökar risken för smittspridning bland djur. Det har medfört att man i många produktioner rutinmässigt använder antibiotikabehandlingar på hela djurbesättningar i förebyggande syfte. Det ökar risken för antibiotikaresistens.

Martin & Servera har länge haft dialog med de leverantörer vi importerar kalvkött från, i syfte att kunna erbjuda våra kunder hållbart producerat kött. Vi konstaterar dock att i produktionen av gödkalv används stora mängder antibiotika i både förebyggande och behandlande syfte av hela djurbesättningar.

Därför har Martin & Servera beslutat att ta bort gödkalv ur sortimentet.

Vill du veta mer om antibiotika och antibiotikaresistens? 

Titta på intervjun som Antonia Ax:son Johnsons miljöstiftelse, AxFoundation, gjort med en av de främsta forskarna på området, Christina Greko. Se intervjun här.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.