Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse
I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2022 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Du ska vara trygg i ditt val av samarbetspartner och det ska vara enkelt för dig att ta beslut som är bra för människor, djur och natur. Därför driver vi viktiga hållbarhetsfrågor på ett långsiktigt sätt. Vi tror på att vara hållbara tillsammans med kunder, leverantörer och andra.

Utvalt i fokus

Koncernchef Liv Forhaug om 2022

Fjolåret var på många sätt extraordinärt – det började med pandemi, övergick snabbt i rekordförsäljning och kapacitetsproblem och slutade i rusande inflation och mörknande konjunkturutsikter. De här snabba omställningarna har varit minst sagt utmanande att hantera för alla led i värdekedjan, men totalt sett summerar vi ändå en enastående återhämtning för branschen.
Hållbarhet

Marknad och trender

I vår bransch förändras marknaden hela tiden. För att stå sig i konkurrensen är det avgörande att ha koll på utvecklingen och rådande trender. Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör, och Gustav Fernström, affärsutvecklingsdirektör och tf vd Galatea, samtalar här om de stora rörelser som påverkar branschen just nu.

Hållbarhetsresan

Hållbarhet är en hörnsten i Martin & Servera-gruppens strategi. Arbetet går framåt tack vare kunniga medarbetare, engagerade kunder som ställer krav och effektiva leveranser. Hållbarhets- och kvalitetschefen Emelie Hansson berättar mer.

Mångfald i praktiken

Anna Hammargren är lagerchef på Martin & Serveras anläggning i Halmstad – och arbetar mycket aktivt med mångfald och inkludering. Läs vidare för att se hur hon går till väga.

Läs mer

Hållbarhet

Verksamheten

Vi strävar efter att använda resurser som fordon, fastigheter, el och drivmedel samt förpackningsmaterial så effektivt och hållbart som möjligt. Fokus ligger på fordon och drivmedel, energianvändning och svinn. Allt det vi själva kan göra för att minska klimatpåverkan från vår egen verksamhet.
Hållbarhet

Människorna

Vi vill att alla medarbetare ska känna sig inkluderade oavsett bakgrund. Genom våra olikheter i bakgrund, kunskap och erfarenheter skapar vi utveckling och ett bättre arbetsklimat. Tillhörighet på arbetsplatsen gör att medarbetare utvecklas, presterar bättre, trivs och blir mer engagerade.
Hållbarhet

Erbjudandet

Varorna vi säljer ska produceras med omsorg om människor, djur och natur. Det ska vara lätt för kunderna att göra medvetna och hållbara val. Viktiga frågor för oss är att minska svinnet, minska plast i livsmedelsförpackningar, att fortsätta arbetet mot antibiotikaresistens och att se till att du får ännu fler hållbara produkter att välja bland när du handlar från oss.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Ladda ner Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

Hållbarhet

Års- och hållbarhetsberättelse 2022

Här hittar du Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2022. Den innehåller bland viktiga affärshändelser samt en redovisning av våra viktigaste hållbarhetsmål.

Ladda ner här  
 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.