Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Erbjudandet

Varorna vi säljer ska produceras med omsorg om människor, djur och natur. Det ska vara lätt för kunderna att göra medvetna och hållbara val. Viktiga frågor för oss är att minska svinnet, minska plast i livsmedelsförpackningar, att fortsätta arbetet mot antibiotikaresistens och att se till att du får ännu fler hållbara produkter att välja bland när du handlar från oss.
Under 2022 formaliserades vår start- och utvecklingsmodell för svensk livsmedelsproduktion, vi genomförde en klimatanalys och beslutade att sätta nya klimatmål som stödjer Parisavtalets 1,5 graders-mål.

Hållbara produkter

Vi breddar sortimentet av växtbaserade produkter. Vi informerar kund om klimatpåverkan i vår e-handel och guidar till klimatsmarta val. Vi inspirerar till mer växtbaserad matlagning genom reportage och recept. Vi för dialog med leverantörer för att minska produktionens klimatpåverkan och lyfter fram goda initiativ i vår kommunikation. Vi är en del av Hållbar Livsmedelskedja, ett initiativ som samlar ledande företag som tar aktivt ansvar för att ställa om och bidra till en väsentligt mer hållbar livsmedelskedja i Sverige till 2030.

Du kan välja bland ett brett utbud av ekologiska och miljömärkta produkter. När du köper ekologiska produkter bidrar det bland annat till ökad biologisk mångfald, bördigare jordar och extra god djuromsorg.

Vi har satt ambitiösa mål för att öka försäljningen av svenska och regionala produkter och har viljan att utveckla svensk gastronomi och livsmedelsproduktion. Under 2022 formaliserade vi vår start- och utvecklingsmodell anpassad för småskaliga producenter. Det hjälper dem ut på marknaden och ger kunderna tillgång till nya, fantastiska produkter. Just nu pågår projekt som är baserade på exempelvis spannmål, baobab och hampa.

Vi arbetar löpande, tillsammans med producenter och leverantörer, för att göra fler förpackningar materialåtervinningsbara, dvs där materialet kan samlas in, återvinnas och användas igen. 69 procent av de livsmedelsprodukter vi säljer har en materialåtervinningsbar förpackning.

Hållbarhet

Martin & Servera är en stor aktör i branschen och kan därför påverka och förändra i samarbete med kunder, leverantörer och organisationer.

Sedan flera år samarbetar Martin & Servera med organisationen Generation Pep som arbetar för att alla barn ska äta hälsosamt och röra sig mer.

Sedan den 1 februari 2023 säljer Martin & Servera Restauranghandel endast ekologiskt odlade bananer.

Under 2022 donerade Martin & Servera 127 ton varor, som annars kunde blivit svinn, till välgörenhetsorganisationer.

Samarbeten och engagemang

Vi är en engagerad supporter till restaurangbranschen. Att stödja utvecklingen i branschen och samhället är naturligt för oss. Därför engagerar vi oss i projekt och samarbeten som bidrar till hållbar tillväxt, gastronomins utveckling och ökad mångfald. Bland våra viktiga partners finns Svenska Kocklandslaget, Juniorkocklandslaget, Årets Kock och Generation Pep.

Läs mer

Kunskap

Framtidens mat är ekologisk

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!
Inspiration

Vi sträcker ut handen mot små producenter och hjälper dem ut på restaurangmarknaden

Genom en genomarbetad start- och utvecklingsmodell utvecklar Martin & Servera-gruppen svensk gastronomi och svensk livsmedelsproduktion. Det är framför allt ett samarbete mellan Sorundahallarna och Martin & Servera Restauranghandel. Producenter får hjälp ut på marknaden och kunderna får tillgång till fantastiska svenska, regionala eller lokala produkter.
Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2022 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Nyhet

Martin & Servera ökar ambitionerna med nya klimatmål

Martin & Servera sätter nya klimatmål som stödjer Parisavtalets 1,5 graders mål. I de ökade ambitionerna ingår arbetet med att ta fram vetenskapsbaserade klimatmål godkända av Science Based Targets Initiative.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.