Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Läs tidigare reportage nedan:

Inspiration

Baljväxtfärs - Hållbart producerad med låg klimatpåverkan

Går det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige: Köttfärsen. Ett alternativ som både har högt näringsinnehåll, är hållbart producerat och har en låg klimatpåverkan? Det var utmaningen som födde idén om en svensk baljväxtfärs.
Inspiration

Osäkerhet ställer krav på gott samarbete

Som vd för Martin & Servera Restauranghandel är Irene Waldemarson verkligen mitt i branschen. Hennes hjärta klappar lika hårt för maten på skolrestaurangen och äldreboendet som för restaurangen på hörnet.
Inspiration

Pep-rapporten 2020: Har alla barn samma förutsättningar för god hälsa?

Vi är stolta samarbetspartner till Generation Pep. Den 31 mars släpptes Pep-Rapporten 2020, en av de mest heltäckande granskningarna av barn och ungas hälsa i Sverige. I undersökningen har över 9000 barn och ungdomar i åldrarna 4-17 år svarat på frågor om hur de tränar och rör på sig, vad de äter och hur faktorer runt omkring barnen hänger samman med levnadsvanorna.
Inspiration

Frisk Mat-rapporten om offentliga måltider

Den ideella föreningen Frisk Mat arbetar för att alla offentliga måltider ska följa de nordiska näringsrekommendationerna, se aptitliga ut och smaka gott.
Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.


det nya numret av Den goda måltiden kan du läsa om Daniél Kallonas, kökschef på Skapa-skolan i Huddinge, och hans arbete för klimatsmarta måltider. Läs också om Elvira Lindqvist, kökschef på Fotografiska, som drivs av utmaningen no waste i köket, samt Anders Johnsson, vinnare av tävlingen Årets Ekokock 2020 som driver pop-up restaurangen Mull, som berättar om kretsloppstänket och råvarornas ursprung för sina gäster. Missa inte heller intervjun med Madeleine Linins Mörner från Axfoundations testgård, Torsåker där det pågår spännande framtidsprojekt.

Reportage i fokus

Inspiration

Skapaskolan: Klimatsmarta måltider

Möt Daniel Kallonas, kökschef på Skapaskolan i Huddinge, som blivit känd för hur han arbetar för att göra skolrestaurangen så hållbar och klimatsmart som möjligt:
– Jag är allergisk mot att slänga mat! Vi jobbar med mycket ekologiskt och svenskt – nylagat, växtbaserat och vegetariskt.
Inspiration

Innovation och acceleration med Axfoundation: Här skapas framtidens mat

Resursfisk, jordhälsa och resurssvin är tre spännande områden som just nu är i fokus för medarbetarna inom Axfoundations programområde Framtidens mat, där en stor del av verksamheten sker på Torsåker gård, Axfoundations testgård och utvecklingscentrum för framtidens mat. Möt Madeleine Linins Mörner, programchef med uppdrag att förändra och förbättra.
Inspiration

Leveransavisering och märkning – ny lösning för kunder med kommunal distributionscentral

Martin & Servera har, i samarbete med kunder, utvecklat en lösning för att möta behoven vad gäller märkning, avisering och spårbarhet hos kunder med kommunalt samordnad varudistribution.
Inspiration

Generation Pep Skola

Jobbar du med måltider och kost inom skolan? Då är Generation Pep Skola något för er!
Inspiration

Krokoms kommun valde GastroMerit: 40 webbkurser för kockar och köksbiträden

Krokoms kommun har med hjälp av 40 webbutbildningar – inom tre olika kategorier – utbildat kockar och köksbiträden inom kommunen.
Kunskap

Sjöfryst fisk: Bättre än färsk?

Nyfångad fisk, från kalla och näringsrika vatten, som fileas, rensas och fryses direkt ombord på fiskebåten. Det ger en fiskfilé med alla naturliga smaker kvar och med samma textur som färsk fisk.

Ladda ner tidigare nummer av Den goda måltiden

Inspiration

#3 2020

I det här numret presenterar vi Irene Waldemarson, vd för Martin & Servera Restauranghandel. Här kan du läsa om hur hon ser på samarbetet med våra kunder på den offentliga marknaden. I detta nummer bjuder vi också på reportage om Generation Pep och årets Pep-rapport, baljväxtfärsen som ett alternativ till köttfärsen, och Österåker kommun vars mål är att öka andelen vegetabilier.
Inspiration

#2 2020

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om ungdomsbarometern och hur allt fler unga väljer svenskproducerad mat. Vi rapporterar från Slottsskolan i Vingåker och berättar om deras #payback-meny. Du kan även läsa om klimatsmarta val som fiskbiff av vildfångad braxen och den veganska baljväxtfärsen.
Inspiration

#1 2020

det här numret av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om mellanmålsinspiration i Söraskolan i Åkersberga. Vi rapporterar från tävlingen i Luleå där framtidens mat lagades av framtidens kockar och du kan även läsa om vildsvin - den miljösmarta maten.
Inspiration

#3 2019

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om Restauranglabbet – framtidens hållbara restaurang. Vi presenterar Pep-rapporten 2019, och du kan även läsa om lugna lunchlektioner i Överkalix kommun, samt när Hackstaskolan testade baljognese och baljväxtburgare.
Inspiration

#2 2019

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om växtbaserade proteiner och nyheter som baljväxtfärs, veganfärs av gulärtsprotein och Plant Burger. Vi träffar vinnarna i Utmaningen 2019, hur man ska äta klokt mellan målen med Generation Pep, samt berättar Härryda kommuns projekt för att minska matsvinnet.
Inspiration

#1 2019

I det här numret av kan du bland annat läsa om hur Norlandia Förskolor vill hjälpa barnen och deras föräldrar i det vardagliga livspusslet. Vi träffar Björn Bergh som berättar om svenska råvaror och etniska smaker, diskuterar bra mellanmål och rörelse med Generation Pep, samt berättar om samarbetet med Enköping kommun för att försöka minska matsvinnet.
Inspiration

#2 2018

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om den goda patientmaten på Södersjukhuset. Vi träffar Johan Gottberg som berättar om hur "kaos skapar kreativitet". Vi presenterar också Martin & Servera-rapporten 2018: Den viktiga skolmåltiden.
Inspiration

#1 2018

I det här numret av Den goda måltiden kan du få en inblick i trenderna för 2018, läsa mer om vår hållbarhetstävling Utmaningen, lära dig mer om fördelarna med mellanmålet, den viktiga frågan antibiotikaresistens och mycket mer.
Inspiration

#2 2017

I det här numret av Den goda måltiden kan du fördjupa dig i märkningar, våra kunders arbete kring hållbarhet, regionala leverantörer, svenska äpplen, bondbönor och mycket mer.

Inspiration

#1 2017

I första numret för 2017 hade vi tema hållbarhet. Vi intervjuar Kristina Lönn, Pärra Jönsson, Gunnel Stuhr-Olsson och många fler verkliga inspirationskällor. Vi är fast beslutna att vi tillsammans kan skapa hållbar förändring!
Inspiration

#1 2016

I den här tidningen får du möta fantastiska eldsjälar från hela Sverige – som lagar mat till barn, ungdomar, sjuka och äldre. Läs bland annat om framtidens offentliga kök och ett samarbete som banar väg för 100 % eko.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.