Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Den goda måltiden – nytt nummer
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Läs tidigare reportage nedan:

Inspiration

Baljväxtfärs - Hållbart producerad med låg klimatpåverkan

Går det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige: Köttfärsen. Ett alternativ som både har högt näringsinnehåll, är hållbart producerat och har en låg klimatpåverkan? Det var utmaningen som födde idén om en svensk baljväxtfärs.
Inspiration

Osäkerhet ställer krav på gott samarbete

Som vd för Martin & Servera Restauranghandel är Irene Waldemarson verkligen mitt i branschen. Hennes hjärta klappar lika hårt för maten på skolrestaurangen och äldreboendet som för restaurangen på hörnet.
Inspiration

Pep-rapporten 2020: Har alla barn samma förutsättningar för god hälsa?

Vi är stolta samarbetspartner till Generation Pep. Den 31 mars släpptes Pep-Rapporten 2020, en av de mest heltäckande granskningarna av barn och ungas hälsa i Sverige. I undersökningen har över 9000 barn och ungdomar i åldrarna 4-17 år svarat på frågor om hur de tränar och rör på sig, vad de äter och hur faktorer runt omkring barnen hänger samman med levnadsvanorna.
Inspiration

Frisk Mat-rapporten om offentliga måltider

Den ideella föreningen Frisk Mat arbetar för att alla offentliga måltider ska följa de nordiska näringsrekommendationerna, se aptitliga ut och smaka gott.
Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.
I det nya numret av Den goda måltiden får du möta måltidsinspiratören Niclas Gerdsling på Tiohundra, läsa om ExplorEAT, ett innovativt arbete kring skolmåltiden i Vallentuna kommun och ta del av spännande trendspaningar.
 
Kampanjperiod 15/1-12/5 2024

I fokus

Inspiration

Matglädje på tallriken hos Tiohundra

I Tiohundras kök tillagas varje år 350 000 portioner och nästan all mat lagas från grunden. Här bubblar köken av goda idéer och utvecklingsprojekt. Kocken och enhetschefen Niclas Gerdsling tycker att han har världens bästa jobb. Och att det är viktigt att matglädjen verkligen hamnar på tallriken.
Inspiration

ExplorEAT: Innovativt arbete kring skolmåltiden i Vallentuna kommun

Vallentuna är en av fyra kommuner som är utvalda som utvecklingsmiljöer i det nationella projektet "Ett nytt recept för skolmåltider". Charlotte Müntzing, kostchef i Vallentuna kommun, berättar om arbetet för att få mer lokala råvaror i skolmåltiden och för att få skolmåltiden att bli ett pedagogiskt verktyg.
Inspiration

Delaktighet minskar svinnet på äldreboenden

Att den äldre får vara delaktig i beslut kring måltiden och att måltidsmiljön är trivsam är faktorer som påverkar måltids­upplevelsen positivt. Måltider som utgår från de äldres önskemål och behov, där det finns en flexibilitet kring vad var och en vill äta och när, har visat sig kunna bidra till både nöjdare matgäster, att mer mat äts upp och därmed minskat matsvinn, konstaterar Livsmedelsverket.

Ladda ner tidigare nummer av Den goda måltiden

Inspiration

#2 2023

I det här numret berättar Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, om hur hon vill förändra och förbättra framtidens matlagning med hållbara val. Du kan också läsa om hur vi satt klimatpoäng på artiklar i e-handeln för att hjälpa dig att handla mer klimatsmart, om Örebro kommun, som återigen är bästa på ekologiskt, och ta del av regionala tips.
Inspiration

#1 2023

I det här numret kan du läsa om hur vi på Martin & Servera-gruppen arbetar efter en utvecklingsmodell för att bidra till utvecklingen av svensk gastronomi och svensk livsmedelsproduktion. I tidningen kan du också läsa en hälsning direkt från några av Sveriges alla livsmedelsproducenter samt om skräddarsydda matkurser för den offentlig sektorn.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.