Årets Sous Vide-kock är en tävling som arrangeras av Atria Foodservice tillsammans med Segers och Global. För de tävlande gäller det att skapa ett recept utifrån Lithells sous vide-sortiment.
I finalen tävlade följande tre kockar:
- Tomas Gustafsson – Pembert & Gustafsson, Malmö
- Håkan Carlsson – Hotell Rival, Stockholm
- Joakim Kjaerkner – Hotell Duxiana/Pembert & Gustafsson, Malmö
Finalen hölls på Fastfood & café mässan i Kista utanför Stockholm. Vinnaren korades den 1 februari, straxt efter klockan 15:00, på en av mässans scener. Rikard Nilsson, tidigare Årets Kock-vinnare och juryns ordförande, förklarade hur juryn tänkt i sitt beslut och tillkännagav vinnaren.
"Det har varit mycket intryck idag och en fantastisk och spännande final. Nivån blir bara högre för varje år och det är beundransvärt att se vilket jobb som kockarna lagt ner, både före tävlingen och nu idag."
Han berättade vidare att det som bedöms av juryn är smak, innovation, utseende, ekonomi och tekniker. Smak är det som väger tygnst.
Tomas tog hem segern och såg mycket glad ut när han fick motta blommor och diplom. Ett av priserna som Årets Sous Vide-kock 2017 får med sig är en Smart Car.