Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Finalen av Årets Kock 2017

Om oss

Stolt huvudpartner tilll Årets Kock

Att stödja restaurangbranschens utveckling är viktigt för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen i Sverige, och skapar förutsättningar för Sveriges bästa kockar att sprida sin passion, inspirera och dela kunskap med hela branschen. Därför är vi med som huvudpartner till Årets Kock.
Inspiration

Mer om årets vinnare Johan Backeus

Här berättar han bland annat om sin Årets Kock-resa och sina framtidsplaner.
Torsdagen den 2 februari 2017 gjorde åtta kockar upp på Malmö Arena om den eftertraktade titeln Årets Kock 2017 i det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.

Vägen till finalen startade med 40 uttagna bidrag. Utifrån dessa bidrag valdes 18 semifinalister ut efter en anonym upplagning. Därefter hölls en semifinal den 23 november 2016 där de 18 kockarna tävlade om åtta finalplatser.

De åtta kockar som stod i finalen var:

  • Johan Backeus, Aveqia, Stockholm. Johan stod slutligen som vinnare.
  • Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
  • Olle Broström, Fotografiska, Stockholm
  • Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund
  • Oskar Mendelin, Restaurang Hantverket, Stockholm
  • Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
  • Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm. Årets bronsmedaljör.
  • Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm. Årets silvermedaljör

Vinnaren av Årets Kock blev svensk mästare och erövrade titeln Årets Kock 2017 och fick ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj.

Detta hände under finaldagen

Kockarna hade under finaldagen fem timmar på sig att servera två olika tävlingsrätter. Vilka råvaror som ska ingå i de olika rätterna brukar alltid spegla rådande mattrender (eller sätta nya på kartan) och de har det även detta år.

De två tävlingsuppgifterna

  • Den första tävlingsuppgiften handlade om att skapa fem smårätter av grönsaker, varav minst två av de fem ska vara varma. Samtliga rätter skulle vara vegetariska, men ägg, mejeri och ost var tillåtna.
  • Den andra uppgiften för finalisterna var att servera en varm huvudrätt där fasan var en tydlig huvudråvara på tallriken.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.