Michael Bischofer fortsätter att berätta:
"Vi minskade antalet platser med cirka 30 sittplatser och fick bredare ytor mellan borden. Det gjorde inget, eftersom gästantalet samtidigt minskade. Genom att hänga upp gardiner framför den tomma delen av lokalen skapar vi en härlig stämning och en känsla av att restaurangen är fullsatt, fast man håller avstånd i enlighet med reglerna. Våra gäster har verkligen hållit sig till rekommendationerna och ställt frågor om hur vi agerar för att vara försiktiga."
Utökat take away, utkörning av mat och förberedda matkassar
"Familjens sköna mix av gäster i alla åldrar har förändrats eftersom många av de äldre gästerna uteblir. Nu är det framför allt gäster i 30-40-årsåldern.
Vi har inte ändrat vårt baserbjudande, men utökat med utkörning av mat, take away och förberedda matkassar. Många köper vår Gourmetpåse, en trerätters-middag med dryckesrekommendationer och tillagningsanvisningar. Det ska kännas som att äta på Familjen fast man gör det i hemmet.
"Det ska kännas som att äta på Familjen fast man gör det i hemmet."
Vi har sålt många presentkort och alla som bor här i huset har stöttat oss och då fått maten hemlevererad till dörren.
Under våren körde vi ut mat till fyra upphämtningspunkter söder om Göteborg, bland annat Askim och Hovås. Kunderna ringde, bokade, swishade och hämtade på utlämningsplatserna. Det var ett samarbete med Björns Bar och Koka. Vi erbjöd enklare hemmamiddagar som till exempel pasta med högrevsragu, vegetariska rätter och charkuteribrickor. När sommaren och värmen kom avtog efterfrågan på utkörning och gästerna började komma tillbaka till restaurangen. Men troligtvis fortsätter vi med utkörning nu till hösten.
Barservering har skett vid borden, men vi har tappat barhänget på helgerna.
Extrapersonalen i matsalen fick sluta och alla vi andra är permitterade i olika grader."
Fler specialdagar under hösten
"Min förhoppning är att vi kan behålla nuläget under hösten. Normalt sett har vi 160-180 gäster fredagar och lördagar, under hösten kanske det blir max 80-90 gäster per dag.
Ett stort tapp är alla de gäster som åt och drack innan teaterföreställningar eller konserter. Det kunde vara 200 personer mellan kl. 17-19. En intäkt som är helt bortblåst, utan konserter och teater – inga gäster. Jag hoppas verkligen att konserter och festivaler kommer igång för folk behöver det.
"Det är bara att rulla upp ärmarna och fortsätta köra på!"
Under hösten ska vi köra fler specialdagar, till exempel ”Kött & Sprit 2.0”. Tom, vår barchef, fixar drinkar och vi serverar fint hängmörat kött. Vi tolkar den inställda festivalen ”Summerburst” och erbjuder temat ”Summerwurst” i september och oktober. Det blir lite korv, lite surkål och goda drinkar och Summerburst-musik.
Situationen har gjort att det krävs mer arbete av alla – krögare, chefer, kockar och servispersonal. Vi har jobbat extremt mycket och hårt under den här tiden. Det är bara att rulla upp ärmarna och fortsätta köra på!”