Produktlarm: Fällmans speck, art. nr. 238832, återkallas pga listeria. Läs mer här. | Hej! Du har kommit till Blåweb, en testmiljö där Martin & Servera testar ny funktionalitet.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Här kan du inspireras om det som händer hos oss på Martin & Servera. Du möter våra kursledare, får mer information om nyheter i vårt breda sortiment av tjänster och kan läsa våra inspirationsmagasin.
AnnaLena Norrman, hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera har sammanfattat aprils viktigaste händelser om hållbarhet kopplat till mat- och restaurangbranschen
Vill du ta din bar till nästa nivå? Då kan vi erbjuda ett sortiment av både dryck, tillbehör och utrustning utöver det vanliga. Med unika produkter från flera av bolagen i Martin & Servera-gruppen kan vi skräddarsy ditt erbjudande.
Vi inom Martin & Servera-gruppen hittar nya samarbeten och vägar för att stötta restaurangbranschen under denna svåra period. På digitala stortavlor över hela Sverige uppmanar vi alla att köpa avhämtning under parollen #stöttadinlokalarestaurang. Samtidigt arrangerar vi en serie webbinarier och en kampanj i sociala medier.
Facility management-leverantören Coor är en av Martin & Serveras största kunder och inte minst en given samarbetspartner i arbetet för en hållbar framtid. För Ann-Charlott Sjöqvist, förändringsledare i hållbarhet på Coor, var det en ickefråga att gå över till leveranser i plastfria rullburar.
Att anpassa sina serveringar kräver koll på kalkylen. Tar jag ut rätt pris om jag byter från buffé till tallriksservering? Hur mycket minskar egentligen svinnet när jag portionsserverar? Med tjänsten Kalkylering & Inventering får du koll på precis detta.
Den här julen ser annorlunda ut. Vi behöver anpassa våra sätt vi serverar julborden på. Men det finns också en massa möjligheter att vara kreativ. Här hittar du ett antal tips på hur du kan ge dina gäster en härlig julbordsupplevelse.
Att köpa en hel stock med kött kräver litemer planering och arbete i köketmen fler och fler krögareupptäcker fördelarna,framföralltkring urval och kvalité.Många gäster är ocksåberedda att betalaett högre pris för sin köttbit när man vetmer ombakgrund,härkan vi göra mycket medstorytellingoch information på menyn.
Gör det lätt för dina gäster att ta med julbordet hem! Med rätt val av formar, kassar och burkar kan du paketera ett julbord där gästerna antingen serverar det rakt av eller gör de sista stegen själva hemma.
Snart startar julbordssäsongen och planeringen är sedan länge i full gång på restaurangerna runt om i landet. Hur förändras förutsättningarna för ett lyckat julbord med anledning av regler och restriktioner på grund av coronapandemin? Hur kan man tänka vid gästbemötandet? Hur löser man serveringarna? Hur påverkas personalbemanningen?
Coronapandeminhar drabbathotell- ochrestaurangbranschenhårt.Men vi ser också många krögaresomvägrar att ge upp. De är snabbfotade, kreativa och krigar för sin överlevnad.
Baljväxtfärs - Hållbart producerad med låg klimatpåverkan
Går det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige: Köttfärsen. Ett alternativ som både har högt näringsinnehåll, är hållbart producerat och har en låg klimatpåverkan? Det var utmaningen som födde idén om en svensk baljväxtfärs.
Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.
Välkommen till Martin & Servera Restaurangbutiker!
Vi förstår att det just nu är det svårare än någonsin att planera inköpen för din restaurangverksamhet. Då är det perfekt att vi har två fina restaurangbutiker i Stockholm! Butikerna är öppna alla dagar i veckan.
Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!
Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Årets Kock 2019 – råvaror, inspiration och utrustning
Vi är stolta samarbetspartners och leverantörer till Årets Kock och visar på denna sida upp några av de råvaror och den utrustning vi levererat till tävlingen.
Att lyssna på våra kunder och ha kunskap om deras vardag är viktigt för oss. Vi vill också gärna sprida kunskap och bidra till att utveckla den svenska måltiden. Därför presenterar vi nu Martin & Servera-rapporten 2019: Nya matvanor för hälsa och planeten.
Still Sparkling – färsktappat vatten av högsta kvalitet
Martin & Servera-gruppens bolag Still Sparkling är specialister på vattenanläggningar i hela kedjan från design, tillverkning och installation till service och underhåll. De erbjuder ett varumärkeskoncept som ger dig en bred valmöjlighet med olika produktutbud, paketlösningar och designalternativ - ett bra val för både miljön och din ekonomi.
Vill du börja rädda färskvaror från våra lager med Karma? På den här sidan hjälper vi dig att komma igång samt svarar på några av de frågor som kan tänkas dyka upp på vägen.
I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.
Pumpans förskola, Södertälje kommun - Vinnare i utmaningen 2019
Pumpans förskola i Södertälje kommun vann Utmaningen 2019 i tävlingsklassen Vård, skola & omsorg. På Pumpans förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %.
Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre - Vinnare i Utmaningen 2019
Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre i Stockholm vann Utmaningen 2019 i tävlingsklassen Hotell, restaurang & café.De visar på stora ambitioner och högt engagemang för att driva förändring. De jobbar genomtänkt och strukturerat och sätter nya mål varje år. Ekologiskt används för att ge gästerna mervärde – i frukostmatsalen, på vinmenyn eller på konferensen. För att öka ekoandelen letar man volymprodukter att konvertera till eko. Senast byttes mjölet i konditoriet till ekologiskt.
Fjällen både inspirerar och utmanar. Här hittar du restauranger som bland annat Raw på Bygget i Åre och Kebnekaise Fjällstation. De lyckas hålla en hög gastronomisk standard trots de logistiska utmaningarna som finns med att driva restaurang i fjällen.
Alexander reste till gastronomins Tokyo med GastroMerit
Hösten 2018 åkte GastroMerit, Martin & Serveras utbildningsverksamhet, tillsammans med 20 deltagare på en kulinarisk resa till Tokyo. Här bjöds gruppen på inspirerande smak- och matupplevelser samt besökte delar av staden endast de mest inbitna Tokyo-frälsta känner till. Vi har träffat en av deltagarna på resan, Alexander Meier, köksmästare på Icehotel i Jukkasjärvi, som berättar hur det var att resa med GastroMerit och om inspirationen han fick i Tokyo.
Möt en av oss: Ewa Augustsson, gruppledare kundtjänst i Halmstad
Kundtjänst i Halmstad tar varje dag emot hundratals samtal från kunder som behöver snabb och korrekt hjälp. Ewa Augustsson och hennes team är både flexibla och lösningsorienterade.
Med ny kompetens är Patrik redo för nästa utmaning
Kompetens- och vidareutveckling blir allt viktigare inom hotell- och restaurangbranschen. ”Det kan ge en både ekonomisk och energimässig kick till företaget”, säger Patrik Fredriksson, som nu går en av GastroMerits utbildningar.
Bryggerikrogen prisas för sitt arbete med minskat svinn på julbordet
I årets upplaga av Utmaningen tog Bryggerikrogen i Nora hem förstaplatsen i den privata klassen. Temat för Utmaningen 2018 var Minska matsvinnet. Utmaningen genomfördes i två tävlingsklasser, en för verksamheter i privat sektor och en för verksamheter i offentlig sektor. Erik Lindeberg är köksmästare och delägare på Bryggerikrogen. Han berättar om hur de arbetar med svinn både på julbordet och i den dagliga verksamheten.
Temat för Martin & Servera tävling Utmaningen 2018 var Minska matsvinnet. Årets tävling genomfördes i två tävlingsklasser, en för verksamheter i privat sektor, en för verksamheter i offentlig sektor. Vinnaren i den offentliga klassen blev Härryda kommun. Möt Anna Löfgren Adén, miljöutvecklare för måltidsservice på kommunen, som inspirerar i svinnfrågan.
Tidningen Matmagasinet Svenskt är ett samarbete mellan Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Svenskmärkning AB och Martin & Servera. Här lyfter vi fram några av alla fantastiska uppfödare, odlare och bönder som finns runtom i Sverige.
Premiumportalen sparar mer än 20 miljoner kronor till våra kunder
De restauranger som är anslutna till Premiumportalen kan ta del av ett brett utbud av förmånliga avtal och erbjudanden som till exempel kortinlösenavtal, el och försäkringar.
Erssons tar hjälp av GastroMerit i personalsatsning
Under hösten gick startskottet på en satsning från restaurangen Erssons. De vill att deras arbetsplats ska utvecklas och vill även rekrytera de bästa medarbetarna till sina verksamheter. För att lyckas med dessa mål har de tagit hjälp av vår utbildningsverksamhet GastroMerit.
Hållbart företagande handlar om att spara på egna resurser och minska negativ miljöpåverkan. Det handlar även om att skapa mervärden för dig som kund. Det du köper av Martin & Servera är producerat med omsorg om människor, djur och natur.
Rikard Lindqvist är expert på att hjälpa restauranger att vinstoptimera. Att tänka vinstoptimering är kanske det absolut viktigaste för en krögare, menar han. Här är hans tips inför sommarens serveringar.
Martin & Servera är leverantör till Scouternas Jamboree17
I augusti 2017 arrangerade Scouterna det internationella lägret Jamboree17 på Rynkabyfältet i Kristianstad. Under veckorna deltog 8 000 scouter och 2 000 funktionärer från 29 länder på olika platser i världen. Vi på Martin & Servera har samarbetat med Scouterna under flera år och levererade mat och utrustning till årets jamboree, som är ett gammalt namn för stort möte.
Transporter av varor tillhör Martin & Serveras kärnverksamhet. Vi deltar i Off Peak, ett miljöprojekt med nattleveranser i samarbete med Stockholms stad. Nu finns kapacitet att tredubbla antalet leveranser per natt.
Möten människor emellan är nyckeln till ömsesidig förståelse och minskad segregation. ÖppnaDörren hjälper etablerade och nya svenskar att mötas. Martin & Servera gör det enkelt för medarbetarna att vara en del av initiativet!
80 mellanchefer från Stureplansgruppen gick skräddarsydd utbildning hos GastroMerit
Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit genomför inte bara utbildningar i egna lokaler. Du som är kund till oss har möjlighet att boka in utbildningar som genomförs ute i din egen verksamhet. Vi träffade Åsa Wahlström, HR-chef på Stureplansgruppen, som genomförde ett specialutformat utbildningsprogram för mellanchefer.
Möt en av oss: Karin Montell, sortiment- och inköpschef non nood
Karin Montell är sortiment- och inköpschef på Martin & Servera och har jobbat med non nood sedan hösten 2012. Det är ett brett område som innehåller allt från ljus och servetter till matförpackningar, städredskap och kemartiklar.
Martin & Serveras dotterbolag Still Sparkling Solutions säljer och hyr ut vatten- och ölanläggningar till restauranger och bryggerier. Du får hjälp med allt ifrån prospektering och behovsanalys av fatöl, till kranar med snygg design som passar perfekt till inredningen på din restaurang.
"Diplomerad Restaurant Manager gav mig ökat självförtroende och nya verktyg i vardagen.
Lisa Hedelin är Restaurangchef på Kommendören i Stockholm och gick våren 2016 Diplomerad Restaurant Manager hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit. Vi ställde några korta frågor om vad hon tar med sig efter utbildningen och hur hon praktiskt använder sig av sina nya kunskaper.
Martin & Servera finns representerade i Kina, för att kunna vara tydlig i leverantörssamarbeten vad gäller bland annat uppförandekoden. I slutet av 2016 startade Martin & Servera, tillsammans med samarbetspartnern QuizRR, utbildningar för personal på tre fabriker i Kina.
Möt en av oss: Sandy Shi, senior merchandiser och teamledare
Martin & Servera finns representerade i Kina genom ett samarbete med Axfoods inköpskontor i Shanghai. På så vis får vi ännu bättre koll på både produkter och leverantörer. Här ligger fokus på hållbara affärer inom utrustning och non food.
Det är stark medvind just nu för hållbarhetsfrågorna. Många av våra kunder intresserar sig för hur matens produktion påverkar djur, natur och människor. Den ekologiska försäljningen fortsätter att öka och 2016 blev ett genombrottsår för ekologiska varor bland de privata restaurangerna.
Under den relativt korta tid som dina gäster besöker din restaurang ska du få dem att känna sig välkomna, sedda och nöjda med besöket. Helst så nöjda att de spenderar lite mer pengar än de hade tänkt sig. Dessutom vill du gärna att de är så nöjda att de glatt berättar vidare för både familj och vänner om hur bra upplevelse det var!
Kalkylering & Inventering hjälper dig med kalkylen
Genom Martin & Serveras tjänst Kalkylering & Inventering är det enkelt att kalkylera fram hur en maträtt bör prissättas för att ge den lönsamhet som behövs. I programmet kan du som krögare se hur kalkylen förändras när en råvara i receptet byts ut mot en annan.
Sayan Isaksson: "Det viktigaste är att ha ett öppet sinne
Sayan Isaksson är fascinerad av det japanska sättet att se på mat och av respekten för råvaran. I kursen Japaninspirerad mat med Sayan vill han hjälpa till att skapa nya infallsvinklar.
Restaurant Manager - Utbildningen som rustar ledare
Martin & Serveras Restaurant Manager-utbildning vänder sig till den som vill få tid och möjlighet att utvecklas i sitt ledarskap. Här får kursdeltagarna ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. En av dem som gått utbildningen är Klas Lindberg, årets kock 2012 och egenföretagare med bred erfarenhet av restaurangbranschen i Sverige och utomlands.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.