Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Inspiration från Martin & Servera

Här kan du inspireras om det som händer hos oss på Martin & Servera. Du möter våra kursledare, får mer information om nyheter i vårt breda sortiment av tjänster och kan läsa våra inspirationsmagasin.

Test artikel 2023-10-31

Emil testar kolumner

Kunskap

Test sprint 90

Här skriver vi en ingress.
Inspiration

Test av bugg nya produktkort

Test av produktkort
Hållbarhet

Nadia testar efter uppgradering

AnnaLena Norrman, hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera har sammanfattat aprils viktigaste händelser om hållbarhet kopplat till mat- och restaurangbranschen
Inspiration

Vi har allt för din bar

Vill du ta din bar till nästa nivå? Då kan vi erbjuda ett sortiment av både dryck, tillbehör och utrustning utöver det vanliga. Med unika produkter från flera av bolagen i Martin & Servera-gruppen kan vi skräddarsy ditt erbjudande.
Inspiration

Stötta din lokala restaurang

Vi inom Martin & Servera-gruppen hittar nya samarbeten och vägar för att stötta restaurangbranschen under denna svåra period. På digitala stortavlor över hela Sverige uppmanar vi alla att köpa avhämtning under parollen #stöttadinlokalarestaurang. Samtidigt arrangerar vi en serie webbinarier och en kampanj i sociala medier.
Inspiration

Leveranser i plastfria rullburar till Coor

Facility management-leverantören Coor är en av Martin & Serveras största kunder och inte minst en given samarbetspartner i arbetet för en hållbar framtid. För Ann-Charlott Sjöqvist, förändringsledare i hållbarhet på Coor, var det en ickefråga att gå över till leveranser i plastfria rullburar.

werwer

Inspiration

Hur ska jag räkna på julbordskalkylen?

Att anpassa sina serveringar kräver koll på kalkylen. Tar jag ut rätt pris om jag byter från buffé till tallriksservering? Hur mycket minskar egentligen svinnet när jag portionsserverar? Med tjänsten Kalkylering & Inventering får du koll på precis detta.
Inspiration

Tips på julbordsserveringar

Den här julen ser annorlunda ut. Vi behöver anpassa våra sätt vi serverar julborden på. Men det finns också en massa möjligheter att vara kreativ. Här hittar du ett antal tips på hur du kan ge dina gäster en härlig julbordsupplevelse.
Inspiration

Hel biff och entrecote på ben

Att köpa en hel stock med kött kräver lite mer planering och arbete i köket men fler och fler krögare upptäcker fördelarna, framförallt kring urval och kvalité. Många gäster är också beredda att betala ett högre pris för sin köttbit när man vet mer om bakgrund, här kan vi göra mycket med storytelling och information på menyn. 
Inspiration

Julbord som take away

Låt dina gäster ta med sig jultallriken hem. Med praktiska lådor och formar blir det enkelt att låta fler få ta del av julbordet.
Inspiration

Julbordskassar för det större sällskapet

Gör det lätt för dina gäster att ta med julbordet hem! Med rätt val av formar, kassar och burkar kan du paketera ett julbord där gästerna antingen serverar det rakt av eller gör de sista stegen själva hemma.
Inspiration

Julbord med säker bufféservering

Vill du erbjuda dina gäster en bufféservering som trygg och säker för gästerna? Här hittar du tips, idéer och artiklar.
Våra gårdar

Jul i en annorlunda tid

Snart startar julbordssäsongen och planeringen är sedan länge i full gång på restaurangerna runt om i landet. Hur förändras förutsättningarna för ett lyckat julbord med anledning av regler och restriktioner på grund av coronapandemin? Hur kan man tänka vid gästbemötandet? Hur löser man serveringarna? Hur påverkas personalbemanningen?
Inspiration

Läget i restaurangbranschen

Coronapandemin har drabbat hotell- och restaurangbranschen hårt. Men vi ser också många krögare som vägrar att ge upp. De är snabbfotade, kreativa och krigar för sin överlevnad.
Inspiration

Baljväxtfärs - Hållbart producerad med låg klimatpåverkan

Går det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige: Köttfärsen. Ett alternativ som både har högt näringsinnehåll, är hållbart producerat och har en låg klimatpåverkan? Det var utmaningen som födde idén om en svensk baljväxtfärs.
Inspiration

Inspirerande kundsamarbeten

Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.
Inspiration

Allt för sommaren

Här hittar du inspiration, recept och kampanjerbjudanden som hör sommaren till.
Inspiration

Välkommen till Martin & Servera Restaurangbutiker!

Vi förstår att det just nu är det svårare än någonsin att planera inköpen för din restaurangverksamhet. Då är det perfekt att vi har två fina restaurangbutiker i Stockholm! Butikerna är öppna alla dagar i veckan.
Inspiration

Senaste informationen om coronasituationen

Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!
Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Inspiration

Certifikatstest

En sida jag har skapat själv.
Inspiration

Årets Kock 2019 – råvaror, inspiration och utrustning

Vi är stolta samarbetspartners och leverantörer till Årets Kock och visar på denna sida upp några av de råvaror och den utrustning vi levererat till tävlingen.
Inspiration

Nytt nummer av magasin Inspiration

Välkommen att bläddra i vårt senaste inspirationsmagasin som vi önskar bjuder dig på både nya intryck och idéer.
Inspiration

Nya matvanor för hälsa och planeten

Att lyssna på våra kunder och ha kunskap om deras vardag är viktigt för oss. Vi vill också gärna sprida kunskap och bidra till att utveckla den svenska måltiden. Därför presenterar vi nu Martin & Servera-rapporten 2019: Nya matvanor för hälsa och planeten.
Inspiration

Still Sparkling – färsktappat vatten av högsta kvalitet

Martin & Servera-gruppens bolag Still Sparkling är specialister på vattenanläggningar i hela kedjan från design, tillverkning och installation till service och underhåll. De erbjuder ett varumärkeskoncept som ger dig en bred valmöjlighet med olika produktutbud, paketlösningar och designalternativ - ett bra val för både miljön och din ekonomi.
Inspiration

Så här räddar du färskvaror med Karma-appen

Vill du börja rädda färskvaror från våra lager med Karma? På den här sidan hjälper vi dig att komma igång samt svarar på några av de frågor som kan tänkas dyka upp på vägen.
Sortiment

Rädda varor med utförsäljningslistan

I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.
Inspiration

Pumpans förskola, Södertälje kommun - Vinnare i utmaningen 2019

Pumpans förskola i Södertälje kommun vann Utmaningen 2019 i tävlingsklassen Vård, skola & omsorg. På Pumpans förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %.
Inspiration

Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre - Vinnare i Utmaningen 2019

Radisson Blu Waterfront & Stockholm Waterfront Congress Centre i Stockholm vann Utmaningen 2019 i tävlingsklassen Hotell, restaurang & café. De visar på stora ambitioner och högt engagemang för att driva förändring. De jobbar genomtänkt och strukturerat och sätter nya mål varje år. Ekologiskt används för att ge gästerna mervärde – i frukostmatsalen, på vinmenyn eller på konferensen. För att öka ekoandelen letar man volymprodukter att konvertera till eko. Senast byttes mjölet i konditoriet till ekologiskt.
Inspiration

Fjällsäsong

Fjällen både inspirerar och utmanar. Här hittar du restauranger som bland annat Raw på Bygget i Åre och Kebnekaise Fjällstation. De lyckas hålla en hög gastronomisk standard trots de logistiska utmaningarna som finns med att driva restaurang i fjällen.
Inspiration

Alexander reste till gastronomins Tokyo med GastroMerit

Hösten 2018 åkte GastroMerit, Martin & Serveras utbildningsverksamhet, tillsammans med 20 deltagare på en kulinarisk resa till Tokyo. Här bjöds gruppen på inspirerande smak- och matupplevelser samt besökte delar av staden endast de mest inbitna Tokyo-frälsta känner till. Vi har träffat en av deltagarna på resan, Alexander Meier, köksmästare på Icehotel i Jukkasjärvi, som berättar hur det var att resa med GastroMerit och om inspirationen han fick i Tokyo.
Inspiration

Möt en av oss: Ewa Augustsson, gruppledare kundtjänst i Halmstad

Kundtjänst i Halmstad tar varje dag emot hundratals samtal från kunder som behöver snabb och korrekt hjälp. Ewa Augustsson och hennes team är både flexibla och lösningsorienterade.
Inspiration

Med ny kompetens är Patrik redo för nästa utmaning

Kompetens- och vidareutveckling blir allt viktigare inom hotell- och restaurangbranschen. ”Det kan ge en både ekonomisk och energimässig kick till företaget”, säger Patrik Fredriksson, som nu går en av GastroMerits utbildningar.
Inspiration

Bryggerikrogen prisas för sitt arbete med minskat svinn på julbordet

I årets upplaga av Utmaningen tog Bryggerikrogen i Nora hem förstaplatsen i den privata klassen. Temat för Utmaningen 2018 var Minska matsvinnet. Utmaningen genomfördes i två tävlingsklasser, en för verksamheter i privat sektor och en för verksamheter i offentlig sektor. Erik Lindeberg är köksmästare och delägare på Bryggerikrogen. Han berättar om hur de arbetar med svinn både på julbordet och i den dagliga verksamheten.
Inspiration

Härryda kommun mot nya mål för minskat svinn

Temat för Martin & Servera tävling Utmaningen 2018 var Minska matsvinnet. Årets tävling genomfördes i två tävlingsklasser, en för verksamheter i privat sektor, en för verksamheter i offentlig sektor. Vinnaren i den offentliga klassen blev Härryda kommun. Möt Anna Löfgren Adén, miljöutvecklare för måltidsservice på kommunen, som inspirerar i svinnfrågan.
Inspiration

Matmagasinet Svenskt

Tidningen Matmagasinet Svenskt är ett samarbete mellan Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Svenskmärkning AB och Martin & Servera. Här lyfter vi fram några av alla fantastiska uppfödare, odlare och bönder som finns runtom i Sverige.
Inspiration

Premiumportalen sparar mer än 20 miljoner kronor till våra kunder

De restauranger som är anslutna till Premiumportalen kan ta del av ett brett utbud av förmånliga avtal och erbjudanden som till exempel kortinlösenavtal, el och försäkringar.
Inspiration

Erssons tar hjälp av GastroMerit i personalsatsning

Under hösten gick startskottet på en satsning från restaurangen Erssons. De vill att deras arbetsplats ska utvecklas och vill även rekrytera de bästa medarbetarna till sina verksamheter. För att lyckas med dessa mål har de tagit hjälp av vår utbildningsverksamhet GastroMerit.
Inspiration

Hållbarhet och vikten av att vara med och påverka

Hållbart företagande handlar om att spara på egna resurser och minska negativ miljöpåverkan. Det handlar även om att skapa mervärden för dig som kund. Det du köper av Martin & Servera är producerat med omsorg om människor, djur och natur.
Inspiration

Vinstoptimering: Så skapar du mer sälj

Rikard Lindqvist är expert på att hjälpa restauranger att vinstoptimera. Att tänka vinstoptimering är kanske det absolut viktigaste för en krögare, menar han. Här är hans tips inför sommarens serveringar.
Inspiration

Martin & Servera är leverantör till Scouternas Jamboree17

I augusti 2017 arrangerade Scouterna det internationella lägret Jamboree17 på Rynkabyfältet i Kristianstad. Under veckorna deltog 8 000 scouter och 2 000 funktionärer från 29 länder på olika platser i världen. Vi på Martin & Servera har samarbetat med Scouterna under flera år och levererade mat och utrustning till årets jamboree, som är ett gammalt namn för stort möte.
Inspiration

Hållbara nattleveranser

Transporter av varor tillhör Martin & Serveras kärnverksamhet. Vi deltar i Off Peak, ett miljöprojekt med nattleveranser i samarbete med Stockholms stad. Nu finns kapacitet att tredubbla antalet leveranser per natt.
Inspiration

ÖppnaDörren – för ett öppnare Sverige

Möten människor emellan är nyckeln till ömsesidig förståelse och minskad segregation. ÖppnaDörren hjälper etablerade och nya svenskar att mötas. Martin & Servera gör det enkelt för medarbetarna att vara en del av initiativet!
Inspiration

80 mellanchefer från Stureplansgruppen gick skräddarsydd utbildning hos GastroMerit

Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit genomför inte bara utbildningar i egna lokaler. Du som är kund till oss har möjlighet att boka in utbildningar som genomförs ute i din egen verksamhet. Vi träffade Åsa Wahlström, HR-chef på Stureplansgruppen, som genomförde ett specialutformat utbildningsprogram för mellanchefer.
Inspiration

Möt en av oss: Karin Montell, sortiment- och inköpschef non nood

Karin Montell är sortiment- och inköpschef på Martin & Servera och har jobbat med non nood sedan hösten 2012. Det är ett brett område som innehåller allt från ljus och servetter till matförpackningar, städredskap och kemartiklar.
Inspiration

Snygga kranar på din krog

Martin & Serveras dotterbolag Still Sparkling Solutions säljer och hyr ut vatten- och ölanläggningar till restauranger och bryggerier. Du får hjälp med allt ifrån prospektering och behovsanalys av fatöl, till kranar med snygg design som passar perfekt till inredningen på din restaurang.
Inspiration

"Diplomerad Restaurant Manager gav mig ökat självförtroende och nya verktyg i vardagen.

Lisa Hedelin är Restaurangchef på Kommendören i Stockholm och gick våren 2016 Diplomerad Restaurant Manager hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit. Vi ställde några korta frågor om vad hon tar med sig efter utbildningen och hur hon praktiskt använder sig av sina nya kunskaper.
Inspiration

Ny utbildning för kinesiska fabriksarbetare

Martin & Servera finns representerade i Kina, för att kunna vara tydlig i leverantörssamarbeten vad gäller bland annat uppförandekoden. I slutet av 2016 startade Martin & Servera, tillsammans med samarbetspartnern QuizRR, utbildningar för personal på tre fabriker i Kina.
Inspiration

Möt en av oss: Sandy Shi, senior merchandiser och teamledare

Martin & Servera finns representerade i Kina genom ett samarbete med Axfoods inköpskontor i Shanghai. På så vis får vi ännu bättre koll på både produkter och leverantörer. Här ligger fokus på hållbara affärer inom utrustning och non food.
Inspiration

Martin & Serveras hållbara arbete

Det är stark medvind just nu för hållbarhetsfrågorna. Många av våra kunder intresserar sig för hur matens produktion påverkar djur, natur och människor. Den ekologiska försäljningen fortsätter att öka och 2016 blev ett genombrottsår för ekologiska varor bland de privata restaurangerna.
Inspiration

Fem tips från Björn Salomonsson

Under den relativt korta tid som dina gäster besöker din restaurang ska du få dem att känna sig välkomna, sedda och nöjda med besöket. Helst så nöjda att de spenderar lite mer pengar än de hade tänkt sig. Dessutom vill du gärna att de är så nöjda att de glatt berättar vidare för både familj och vänner om hur bra upplevelse det var!
Tjänster

Kalkylering & Inventering hjälper dig med kalkylen

Genom Martin & Serveras tjänst Kalkylering & Inventering är det enkelt att kalkylera fram hur en maträtt bör prissättas för att ge den lönsamhet som behövs. I programmet kan du som krögare se hur kalkylen förändras när en råvara i receptet byts ut mot en annan.
Inspiration

Sayan Isaksson: "Det viktigaste är att ha ett öppet sinne

Sayan Isaksson är fascinerad av det japanska sättet att se på mat och av respekten för råvaran. I kursen Japaninspirerad mat med Sayan vill han hjälpa till att skapa nya infallsvinklar.
Inspiration

Restaurant Manager - Utbildningen som rustar ledare

Martin & Serveras Restaurant Manager-utbildning vänder sig till den som vill få tid och möjlighet att utvecklas i sitt ledarskap. Här får kursdeltagarna ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. En av dem som gått utbildningen är Klas Lindberg, årets kock 2012 och egenföretagare med bred erfarenhet av restaurangbranschen i Sverige och utomlands.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.