Här hittar du inspiration, recept och kampanjerbjudanden som hör sommaren till.
Läs om härliga sommarkrogar, den bästa glassen, aktuella drycker, grilltips och inspireras av massor av goda sommarrecept.
Kampanj
Vi rekommenderar
Kampanj
Sommargäster 2023
Årets upplaga av Sommargäster är här! I tidningen Sommargäster hittar du inspiration och kampanjerbjudanden som hör sommaren till. Kampanjperiod: 15/5 - 3/9 2023. Bläddra i tidningen här.
Hållbar mat lagad med kärlek på Ransvik havsveranda
Paret och norrlänningarna Matti och Andy öppnade tillsammans Ransvik havsveranda i april 2019. Samma år utsågs stället till ”Skånes bästa café”. På den idylliska Kullahalvön serverar de hållbar mat och fika lagad med kärlek. Här anas det svenska matarvet kombinerat med smaker från Medelhavet. Platsen och dess historia ”Synden i Mölle” är en viktig del i konceptet.
Gamla Orangeriet: Närproducerat och ekologiskt på menyn
I det vackra Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården driver kockarna Nilla och Sandra restaurang och café. Andelen ekologiska inköp ökar för varje år, men de väljer hellre närproducerat än importerade ekologiska livsmedel.
Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
Fler turister i sommar gynnar restauranger och hotell
Stigande inflation, höjda räntor och mindre pengar i plånboken för restauranggästerna skapar osäkerhet för många aktörer på den svenska marknaden just nu. Men hur ser prognosen ut inför sommaren? Vi ställde frågan till Visitas chefsekonom Thomas Jakobsson.
Med den efterlängtade vårsolen kommer suget att sitta ute. Här hittar du både den perfekta drycken att servera och utrustningen som gör din uteservering extra trivsam.
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Bogbladsfilén är kockarnas mest välbevarade hemlighet. Det är en liten mör bit på ca 600 g som styckas ut från bogen. Den är enkel och snabb att tillaga, toppen att lägga direkt på grillen med salt och peppar.
Webbutbildningen Sund arbetsplats ger dig kunskap för att lyckas långsiktigt som arbetsgivare, från rekrytering och introduktion till att personalen trivs, utvecklas och motiveras. Det bidrar till en välmående verksamhet med lägre personalomsättning, fler nöjda gäster och därmed högre lönsamhet.
Kursen, som du kan gå när du vill, tar bara två timmar men ger dig kunskap du bär med dig mycket längre än så.
Ge liv till din uteservering och restaurang med växter, det skapar en ombonad känsla och en härlig atmosfär där dina gäster vill stanna länge – och återvända till.
På Restaurangtjänster erbjuder Blomsterlandet 20% rabatt på växter för både inne- och utemiljö, skräddarsytt efter dina behov.
Sommaren, högsäsongen för rosévin! Här har vi samlat tips på hur du ska tänka när det gäller val av glas, temperatur och mat att servera till ditt vin, och gjort ett urval av nyheter, favoriter och roséviner att servera i sommar.
Försäljningen av dryck ökar, inte minst av alkoholfria alternativ, och att välja alkoholfritt på krogen eller till middagen blir allt vanligare. Bredda ditt utbud och ge dina gäster flera valmöjligheter. Nedan hittar du ett urval alkoholfri dryck; öl, vin, och lite till.
Törst är läskproducenten som brygger utan aromer, konserveringsmedel eller tillsatser. I stället använder man frukter, örter och kryddor - vilket både ger en god smak och en tydlig innehållsförteckning.
Öl är så mycket mer än en stor stark eller standardlager. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Läs om några av de fantastiska regionala bryggerier vi har runt om i landet, från Jämtlands Bryggeri i norr till Remmarlöv Gårdsbryggeri i söder.
Det är inte bara regional öl som växer, nu kommer det ut allt fler regionala spritsorter i våra barer och restauranger. Läs om några av de spännande regionala destillerier vi har runt om i landet, från Norrbottens destilleri i Kalix och Hellströms Gin på Gotland.
StikkiNikki serverar dagsfärsk gelato på högsta nivå
Helt oemotståndlig och handgjord ekologisk glass får stockholmarna att vallfärda till StikkiNikki. Möt grundaren Nicole Emson som berättar om varför hon är besatt av glass.
Servera sommarens glass i bägare i snygga pastellfärger. De finns i tre storlekar, 120 ml, 160 ml och 230 ml. Bägarna kommer i tre blandade färger och är tillverkade av FSC-märkt papper.
Det kan vara världens enklaste efterrätt (eller i alla fall Italiens). Vi pratar om den italienska desserten affogato som betyder ”dränkt”. För det är exakt vad som sker med en kula vaniljglass när du häller nybryggd espresso ovanpå. Så enkelt och så gott!
Äntligen är det säsong för våra svenska grödor, för vad smakar och doftar väl bättre än en svensk tomat eller gurka? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Här kan du läsa om några av de producenter som levererar svenska frukter och grönsaker till oss denna säsong.
Inget smakar så gott som årets första jordgubbar eller färskpotatisen med en klick smör. Sommarens nyskördade svenska grönsaker, frukt och bär gör att du med några få ingredienser enkelt skapar smakglädje. Råvaror i säsong ger mer smak, bättre pris och gör även gott för miljön. Välkommen sköna gröna sommar!
Behåll take away-kassen på menyn trots att gästerna äntligen är tillbaka på krogen. På så vis kan du fylla både borden på din restaurang och lådor som gästerna tar med till sina egna bord, uteplatser eller grönområden. Här hittar du inspiration och alla produkter du behöver för att kunna erbjuda take away.
Med en blommig, fruktig hint av syrlighet. Vad som börjar med en fruktig och blommig smak på tungan övergår i en uppfriskande citruston och rundas av genom en hint av behaglig syrlighet.
Framträdande kryddighet möter jordig friskhet. Jordiga toner av ingefära möter uppfriskande citrussmak - ett sting av kryddighet dröjer kvar på tungan för en perfekt smakupplevelse.
Servera gärna denna sallad som en sharing med en brödservering till. Smidigt och snabbt för köket och servisen, men framför allt - mycket trevligt för gästerna!
Paj är en bra och mättande rätt som är perfekt till lunch eller på à la carte-menyn. Paj är mångsidigt och uppskattat som förrätt eller varmrätt, kall eller varm. Paj är lätt att pimpa med rester för att minska svinn.
En helt vit pizza kräver sitt av toppingen och det här receptet kommer du inte att bli besviken på. Tvärtom. Pizza Bianca görs med smarriga ostalternativ och är dessutom helt mjölkfri, vegansk och laktosfri. Varsågod, Pizza Bianca-älskare med laktoskänsliga magar och alla andra med icke-laktoskänsliga magar, här har ni en pangpizza!
En fräsch frozen Change Cake med färska sommarbär som passar alla då den är helt mjölkfri. Går att göra i förväg och frysa in. Ta ut en halvtimme innan servering. Låt alla dina gäster njuta!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.