Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Årets Kock 2019 – råvaror, inspiration och utrustning

Vi är stolta samarbetspartners och leverantörer till Årets Kock och visar på denna sida upp några av de råvaror och den utrustning vi levererat till tävlingen.
Du kan också läsa om Viking Fågel, vars anka serveras i vår monter, samt om Lena Engelmark Embertsén från Högtorp gård och hennes innovativa produkter.

Anka från Viking Fågel

Inspiration

Prisad anka från Viking Fågel – landslagskockarnas självklara val

Svensk premiumanka från Viking Fågel blev Svenska Kocklandslagets självklara val som huvudråvara till varmrätten under Culinary World Cup. Ett nära samarbete mellan laget, Viking Fågel, Martin & Servera och Fällmans Kött ledde fram till en råvara som ligger i tiden.
SAUTEUSE RFR 1,1 L SPRING GSPI
347450, SPRING
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Anka hel ca 3kg/12kg
534123, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Högtorp gård

Bakom Högtorp gård finns kemiingenjören Lena Engelmark Embertsén vars produkter är vida använda av kockar i hela Sverige. Gran-, en-, tallskottsolja, inlagda granskott och maskrosknoppar, picklade plommon. Listan av innovativa produkter från skogen kan göras lång och smakerna kan få råvaror och rätter att lyfta till en helt ny nivå.
264598, HÖGTORP GÅRD, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Hållbara Val
Granskottsolja 100ml
494138, HÖGTORP GÅRD, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor

Korvspruta från Rheninghaus

Sortiment

Gör som finalisterna i Årets Kock

Finalen av Årets Kock har korv i fokus. Finalisterna kommer då att använda en korvspruta som hjälpmedel, som vi på Martin & Servera har sponsrat med.

Utrustning som du kan hitta under finalen

Classic gourmet gräddkanna 25cl
316406, RAK
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Bra deal
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ostronkniv bred
898833, WÜSTHOF
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Retro tallrik gräddv br kant flat 270mm
845891, BONNA
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ting tallrik flat 320mm
903757, FIGGJO
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

SRB – Ett resurssmart val

SRB, Svensk röd och vit boskap, är en ras kor som funnits i Sverige sedan 1928. Korna är antingen helt rödbruna eller med vita inslag i olika storlekar. Korna anses vara mycket friska och ha lätta kalvningar.

Ur ett hållbarhetsperspektiv är SRB-konceptet ett resursklokt och bra val eftersom korna har mjölkat under många år och även betat under flera perioder, vilket bidrar till biologisk mångfald.

När man låter en SRB-ko åldras till minst 36 månader och vara ute på minst tre betessäsonger går det att få fram ett premiumkött som är mycket populärt. Köttet har naturligt mycket fett insprängt i musklerna, vilket gör det väldigt marmorerat och rikt på smak eftersom mycket av köttsmaken sitter i fettet.

Under hösten kommer du att kunna beställa styckningsdetaljer från SRB-kor från Martin & Servera.

Minipanna i gjutjärn

Sortiment

Gjutjärnspanna från Patina

Till finalen har vi levererat minipannor i gjutjärn från Patina. En panna i gjutjärn till köket är en investering. Gjutjärnspannor har lång livstid, håller hög värme under lång tid och är giftfria.

I Martin & Serveras sortiment hittar du ett stort utbud av artiklar från Patina.

Läs mer

Om oss

Svenska Kocklandslaget

Martin & Servera är stolt samarbetspartner och en av huvudsponsorerna till Svenska Kocklandslaget under perioden 2017–2020.
Om oss

Stockholm Culinary Team

Stockholm Culinary Team är ett regionallag som består av 11 kockar och konditorer från Stockholm och Uppland med flertalet tävlingar bakom sig. Laget bildades av kocklegenden Kurt Weid på 90-talet med målet att få igång den gastronomiska utvecklingen i huvudstaden.
Om oss

Årets Kock

Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.