Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Hur ska du räkna på julbordskalkylen?
Inspiration

Hur ska du räkna på julbordskalkylen?

Att anpassa sina serveringar kräver koll på kalkylen. Tar du ut rätt pris om du byter från buffé till tallriksservering? Hur mycket minskar egentligen svinnet när man portionsserverar? Med tjänsterna Kalkyl & Recept och Inventering får du koll på precis detta.

För att illustrera skillnaderna mellan olika typer av serveringar har vi skapat en enkel kalkyl på en del av julbordet, silltallriken. I exemplet nedan har vi räknat på hemmainlagd sill, serverad på tre olika sätt.
Traditionell buffé med uppläggning på fat, tallriksuppläggning och en buffé där sillarna lagts upp i portionsskålar av engångstyp.

Kalkylexempel hemmainlagd silltallrik per person 

Kostnad bufféjulbord (215g per person) = 17,43 kr

Kostnad färdigplockad tallrik till kund (185g per person)  = 14,19 kr 

Kostnad portionsservering (med bägaren Kova) (185g per person)  = 25,81 kr

 

Eftersom man även behöver ta hänsyn till att det går åt mer när gästerna plockar själva, samtidigt som svinnet blir mindre vid portionsservering och färdig tallrik, blir det ingen exakt kalkyl men är en hjälp i kostnadsberäkning.

Bägare Kova klar 22cl 400st
597385, COMATEC
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kova lock klar 22cl 400st
597419, COMATEC
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer

Tjänster

Kalkylering & Inventering

Vi gör det möjligt för dig att öka din lönsamhet, få full kontroll på din prissättning, ta kontroll över dina råvarukostnader och effektivisera din inventering!
Inspiration

Allt för julen

Vi är redo för jul! Inför årets alla härliga julbord har vi dukat upp med inspiration, tips, recept och kampanjpriser på mängder av julfavoriter. Allt du behöver för att servera dina gäster en riktigt god jul, helt enkelt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.