Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Hur ska jag räkna på julbordskalkylen?
Inspiration

Hur ska jag räkna på julbordskalkylen?

Att anpassa sina serveringar kräver koll på kalkylen. Tar jag ut rätt pris om jag byter från buffé till tallriksservering? Hur mycket minskar egentligen svinnet när jag portionsserverar? Med tjänsten Kalkylering & Inventering får du koll på precis detta.

För att illustrera skillnaderna mellan olika typer av serveringar har vi skapat en enkel kalkyl på en del av julbordet, silltallriken. I exemplet nedan har vi räknat på hemmainlagd sill, serverad på tre olika sätt.
Traditionell buffé med uppläggning på fat, tallriksuppläggning och en buffé där sillarna lagts upp i portionsskålar av engångstyp.

Kalkylexempel hemmainlagd silltallrik per person

Kostnad bufféjulbord (215g per person) = 17,43 kr

Kostnad färdigplockad tallrik till kund (185g per person)  = 14,19 kr 

Kostnad portionsservering (med bägaren Kova) (185g per person)  = 25,81 kr

 

Eftersom man även behöver ta hänsyn till att det går åt mer när gästerna plockar själva, samtidigt som svinnet blir mindre vid portionsservering och färdig tallrik, blir det ingen exakt kalkyl men är en hjälp i kostnadsberäkning.

Tjänster

Kalkylering & Inventering

Vi gör det möjligt för dig att öka din lönsamhet, få full kontroll på din prissättning, ta kontroll över dina råvarukostnader och effektivisera din inventering!
Inspiration

Jul i en annorlunda tid

Snart startar julbordssäsongen och planeringen är sedan länge i full gång på restaurangerna runt om i landet. Hur förändras förutsättningarna för ett lyckat julbord med anledning av regler och restriktioner på grund av coronapandemin? Hur kan man tänka vid gästbemötandet? Hur löser man serveringarna? Hur påverkas personalbemanningen?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.