Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.
Tillsammans med våra kunder kan vi göra skillnad. Vi har under de senaste månaderna fått möjlighet att samarbeta kring flera av våra kunders fina initiativ. Initiativ som har handlat om mat till vårdpersonal, riskgrupper, frivilligorganisationer och mycket annat.
Här följer ett urval av spännande kundinitiativ som pågått under våren och sommaren
Vi rekommenderar
Inspiration
Eatery, Fryshuset och Södersjukhuset
Restaurang- och konferensaktören Eatery har drivit ett projekt där man lagat mat som dels gått till personalen på Kvinnokliniken på Södersjukhuset och till Fryshusets projekt ”Barn till ensamma mammor”. Det senare projektet vänder sig till ensamstående kvinnor med barn som lever i ett ekonomiskt utsatt läge eller lever i någon annan form av utsatthet.
Compass Group har under våren använt sina kök i personalmatsalen på Tele2s huvudkontor i Kista för att laga mat som man skänkt till samhällets hårt arbetande vårdpersonal, först ut var S:t Görans sjukhus. Man har lagat 200 portioner varm mat som levererats varje dag .
Restaurang Syster o Bror startade initiativet ”Mathjälpen”. Här lagar man näringsriktiga matlådor till vårdpersonal. För 100 kronor kan privatpersoner hjälpa till och bidra med en matlåda till intensivvårdspersonal på sjukhus runt om i Stockholm .
Maten é klar levererade 4 485 rätter till hjältar inom vården under våren– Initiativet var ett samarbete mellan Paul Svensson och Tareq Taylor. Måltiderna tillagades hos Paul Taylor och Fotografiska och hos Maten¿é klar utifrån antal bidrag som kom in. Ett bidrag på 70 kr räckte till två måltider hos Maten é klar. Måltiderna levererades löpande till sjukvårdspersonal på olika sjukhus framförallt i Stockholm med omnejd och i Skåne etc
Restauranglabbet – När coronapandemin slog till var Martin & Servera-gruppens samarbetspartner Restauranglabbet snabba i omställningen. I mitten av mars startade man upp ett initiativ där man tog tillvara på de livsmedel som i spåren av Covid-19 riskerar att gå förlorade. Råvarorna har omvandlats till gratis matlådor för riskgrupper, vårdpersonal och familjer i behov.
Förklädesfabriken är ett volontärinitiativ där man tillverkar skyddsförkläden till vården. Varje dag kommer det runt 60 volontärer till fabriken (som egentligen är danslokaler) i Farsta för att skära ut plast, svetsa sömmar och packa förkläden. Man tillverkar ca 1200 förkläden om dagen och levererar till hemtjänst, äldreboenden, servicehem, sjukhus och andra som har behov av skyddskläder.
Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.