Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Möt en av oss: Karin Montell, kategori- och inköpsschef non noodKarin Montell, sortiment- och inköpschef hos Martin & Servera.
Karin Montell är sortiment- och inköpschef på Martin & Servera och har jobbat med non nood sedan hösten 2012. Det är ett brett område som innehåller allt från ljus och servetter till matförpackningar, städredskap och kemartiklar.

Att vara sortiment- och inköpschef kan vara en utmaning. Eftersom Martin & Servera har tusentals non food-artikar lagerlagda krävs det ett ständigt underhåll för att sålla ut det som är gammalt och inaktuellt. Istället gör man utrymme för nyheter och inför produktområden som tidigare saknats.

"Tillsammans med mina kollegor Jennie Stensson och Stefan Halldén går vi just nu igenom Martin & Serveras hela sortiment för att hitta förbättringsmöjligheter och bredda våra områden." berättar Karin.

Övergång till digital katalog

Sedan länge pågår ett arbete med att ersätta de tidigare tryckta utrustningskatalogerna med ett uppdaterat och dagsaktuellt artikelregister på Martin & Serveras e-handel. Att frångå det gamla tryckta formatet innebär nästan bara fördelar.

"Eftersom vi kontinuerligt utökar vårt sortiment blir en papperskatalog ganska snabbt inaktuell. För att kunna ge våra kunder en bättre överblick av vad vi kan erbjuda vill vi kunna uppdatera dem med en gång, och det kan vi göra via vår e-handel." konstaterar Karin.

Detta innebär även att artikeltexter och bilder kommer vara utförligare och hålla bättre kvalitet i framtiden. Karin berättar att man i e-handeln också jobbar med att lägga upp förteckningar och säkerhetsblad till hälsofarliga produkter som ska vara till nytta för både kunder och säljare.

"Det ska vara lätt för den som söker information att hitta korrekt och uppdaterad säkerhetsfakta om våra produkter." lovar hon.

Att hänga med i utvecklingen

En stor utmaning är att finnas närvarande där produktutvecklare gör sina framsteg och att hålla nyfikenheten och sina kunskaper vässade. Karin och hennes kollegor pejlar otröttligt marknaden, gör ständiga besök hos leverantörer och är närvarande på mässor. Under våren gjorde man en djupdykning i produktion av plast med besök och informationsträffar hos branschledande tillverkare.

"Efterfrågan på miljövänliga engångsartiklar är enorm och går hand i hand med vårt hållbarhetstänk. Det motiverar oss att ta täten och införa produkter med material som har så lite påverkan på miljön som möjligt." säger Karin.

Ett sånt material är bio-plast, som tillverkas av biologiskt framställda råvaror, exempelvis stärkelse. Något som kommer införas ytterligare i Martin & Serveras non food-sortiment framöver.

Läs mer om vårt sortiment inom non food

Kunskap

Non food

Vi erbjuder ett brett sortiment inom non food och våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som måste tas i vardagen. I vårt sortiment hittar du allt du behöver och kan göra klimatsmarta val. Exempelvis vilket kem som ska användas och hur det doseras. Eller vilka take away-kassar som passar bäst för just din verksamhet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.