Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Hel biff och entrecote på ben

Att köpa en hel stock med kött kräver lite mer planering och arbete i köket men fler och fler krögare upptäcker fördelarna, framförallt kring urval och kvalité. Många gäster är också beredda att betala ett högre pris för sin köttbit när man vet mer om bakgrund, här kan vi göra mycket med storytelling och information på menyn. 

Slaktetikett

På stocken finns den så kallade slaktetiketten som innehåller massor med information. Framförallt från vilken gård djuret kommer ifrån, djurets namn och ålder samt kategori (tjur, ungtjur, stut, ko, ungko eller kviga).

Slakteriet har särskilt utbildade klassificerare som bedömer köttets formklass (desto högre formklass, desto mer muskler och kött i förhållande till ben) och fettsättning. Det är den synliga fettsättningen som bedöms före parteringen (frampart skiljs från bakpart) och fettklassen har inget att göra med marmoreringen.

Övrig information om köttet som finns på slaktetiketten är slaktdatum, produktionsanläggning, viktspann, EU-kategori, om djuret är yngre eller äldre än 24 månader samt varumärke.

Här kan du ladda ner en pdf med tydliga förklaringar till slaktetiketten

Är du intresserad av köpa hela stockar? Kontakta någon av våra specialistkonsulter på Färskvaror:

Ove Oscarsson, Umeå 070 517 60 04
ove.oscarsson@martinservera.se

Johan Assur Westling, Stockholm 072 210 79 70
johan.assurwestling@martinservera.se

Fredrik Wennerström, Enköping 076 113 58 60
fredrik.wennerstrom@martinservera.se

Tim Stadin, Enköping 070 449 63 14
tim.stadin@martinservera.se

Tony Forsblad, Göteborg 070 818 30 99
tony.forsblad@martinservera.se

Jan-Åke Johansson, Malmö 072 532 80 48
jan-ake.johansson@martinservera.se

Tips för hängmörat i köket

Benskrap kniv Classic 140mm
352013, WÜSTHOF
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Huggare Classic 0,68 kg 180mm
898809, WÜSTHOF
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Slaktkniv rött plasthandtag 160mm
945477, ARCOS
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Urbeningskniv rött plasthandtag 140mm
938951, ARCOS
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Bröstlappsförkläde skinn 4086
855973, SEGERS
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Köttkrok rostfri 160mm
882399, LÖAB
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
353664, PIAZZA
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer om kött

Kunskap

Temperaturguide för stekning av kött, fisk och fågel

För olika typer av kött, fisk och fågel gäller olika innertemperaturer. Unilever Food Solutions har tagit fram en temperaturguide som underlättar vid varje tillfälle, både vid grillning och stekning.
Kunskap

Fakta om kött

Vi på Martin & Servera väljer ut och handlar direkt med både svenska och internationella leverantörer av kött för att kunna erbjuda en stor bredd och en variation på olika kvaliteter.
Inspiration

Svensk röd och vit boskap

SRB är sedan gammalt en av våra vanligaste mjölkkor. Kött från SRB-kor är ett ressurssmart val eftersom de först har mjölkats under många år och varit ute på bete i minst tre säsonger. Köttet har därför ett mer naturligt insprängt fett i musklerna och blir mycket smakrikt. Ett bra mört svenskt kvalitetskött.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.