Slaktetikett
På stocken finns den så kallade slaktetiketten som innehåller massor med information. Framförallt från vilken gård djuret kommer ifrån, djurets namn och ålder samt kategori (tjur, ungtjur, stut, ko, ungko eller kviga).Slakteriet har särskilt utbildade klassificerare som bedömer köttets formklass (desto högre formklass, desto mer muskler och kött i förhållande till ben) och fettsättning. Det är den synliga fettsättningen som bedöms före parteringen (frampart skiljs från bakpart) och fettklassen har inget att göra med marmoreringen.
Övrig information om köttet som finns på slaktetiketten är slaktdatum, produktionsanläggning, viktspann, EU-kategori, om djuret är yngre eller äldre än 24 månader samt varumärke.
Här kan du ladda ner en pdf med tydliga förklaringar till slaktetiketten
Är du intresserad av köpa hela stockar? Kontakta någon av våra specialistkonsulter på Färskvaror:
Ove Oscarsson, Umeå 070 517 60 04
ove.oscarsson@martinservera.se
Johan Assur Westling, Stockholm 072 210 79 70
johan.assurwestling@martinservera.se
Fredrik Wennerström, Enköping 076 113 58 60
fredrik.wennerstrom@martinservera.se
Tim Stadin, Enköping 070 449 63 14
tim.stadin@martinservera.se
Tony Forsblad, Göteborg 070 818 30 99
tony.forsblad@martinservera.se
Jan-Åke Johansson, Malmö 072 532 80 48
jan-ake.johansson@martinservera.se