En kurs i merförsäljning på restaurang, där du får träna på gästrelationer och hantering av självkänsla. Du lär dig om hur du kan bli bättre på att öka ordervärdet.
Björn Salomonsson är kursledare för kursen Skapa merförsäljning hos GastroMerit. Vi har träffat Björn och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.
Berätta lite om dig själv och din bakgrund
Jag bor i Åre, Jämtland och är sedan ett antal år delägare i Årehyddan, Åre samt ägare av Fårö Strandcafé på Fårö. Jag har varit delägare och kommersiellt ansvarig för Nordens största säljbolag under många år och har alltid jobbat med försäljning.
Var kommer ditt intresse för service och försäljning ifrån?
I nyfikenheten att se vad relationer med andra människor kan göra, för mig och för den jag möter.
Vad får man lära sig på din kurs?
Du får lära dig ökad förståelse för värdskap, som leder till ökad omsättning.
Vad är de viktigaste man ska ta med sig från din kurs?
Urkraften i att bli sedd, hörd, uppvaktad, och hur man omvandlar det till ren omsättning.
Har du något exempel där det har blivit en stor förändring i hur gruppen/verksamheten arbetar, efter att personen har gått kursen och på vilket sätt blev det en förbättring?
Jag träffar över tusen personer varje år inom restaurangbranschen, där många återkommer till mig med feedback att de förändrat sitt beteende direkt efter kursen till det bättre. Ett exempel är Stureplansgruppen och Folkets Hus i Umeå som gett en tydlig och positiv återkoppling.
Skapa merförsäljning
Kursen i merförsäljning vänder sig till dig som jobbar i drift på restaurang, bar eller café, har det direkta mötet med gästerna och som vill lära dig mer om merförsäljning.
Kursinnehåll
Så tänjer du din egen komfortzon
Kundrelation – vad är det som skapar förtroende?
Lär dig om din osynliga gräns, skapa mål och fira segrar
Invändningshantering, merförsäljning och pepp
Bli din egen motivationscoach
Fler kurser och utbildningar från GastroMerit
Vi rekommenderar
GastroMerit
Utbildningar som utvecklar din verksamhet
Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!
Roberto Picornell är kursledare på GastroMerits diplomutbildning Restaurant Manager. Vi har träffat Roberto och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Anne-Lie Lokko är kursledare på GastroMerit-utbildningen Bli proffs på sociala medier. Vi har träffat Anne-Lie och ställt 5 snabba frågor om henne och kursen.
Unn Berry är kursledare på tre av GastroMerits utbildningar, Ny som chef, Framgångsrikt ledarskap och Grundläggande presentationsteknik. Vi har träffat Unn och ställt 5 snabba frågor om henne och utbildningarna.
Joachim Mueller är kursledare på GastroMerits utbildning Kreativa luncher. Under kursen får du tips, recept och många kreativa infallsvinklar. Detta hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Vi har träffat Joachim och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.