Här får du tips, recept och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är grönsaker och konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.
Joachim har tävlat i lunchmatlagning och tagit ett guld i OS 2012 i Erfurt samt blev senare världsmästare 2014 i Culinary World Cup i Luxemburg.
Joachim Mueller är kursledare på GastroMerits utbildning Kreativa luncher. Under kursen får du tips, recept och många kreativa infallsvinklar. Detta hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Vi har träffat Joachim och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Hej Joachim, kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?
Jag är en matnörd som älskar smaker och som gärna sneglar på vad man äter i andra länder. Jag har jobbat i alla typer av restauranger, allt ifrån den lilla krogen till stora ställen som köksmästare i Globen. Under de senaste 15 åren har jag jobbat med att laga lunchmat lika passionerat som jag gjorde på krogen. För mig är det härligt och viktigt att fortsätta utvecklas och driva mig själv till att uppnå det lilla extra. Min belöning och bekräftelse blev ett OS-guld och en världsmästartitel, men sann glädje upplever jag i mötet med mat och människor i min vardag.
Var kommer ditt intresse för mat och matlagning ifrån?
Min pappa och styvmamma Annelie drev en vegetarisk restaurang i Östermalms saluhall där jag fick vara med och röra i grytorna. Jag minns ett tillfälle när de tog med mig för att äta på ”Claes på hörnet”, det nya franska köket. Det var så elegant och fascinerande. Där kocken kom ut till vårt bord, iklädd sin höga hatt och ankellånga förkläde. Precis som en jäkla rockstjärna! Det ville jag också bli!
Vad får man lära sig under din kurs?
På kursen Kreativa luncher lagar vi mat från hela världen, vi utmanar våra smaklökar, jobbar mycket med roliga tillbehör som lyfter hela lunchupplevelsen och fångar upp vad det är som gör att maten ser aptitlig ut. Vi pratar även om trender och jag ger kursdeltagarna en massa knep hur de får bra ekonomi i restaurangen.
Vad äter du själv helst till lunch?
Åh, jag älskar långkok! Det händer något härligt med råvaror som fått koka eller baka länge och väl, gärna över natten. Något som är fantastiskt är en högrev med asiatiska kryddor och en skvätt kokosmjölk eller en fläsksida som bakats hårt och länge, som sedan serveras med en krämig polenta och rostad vitlök.
Kreativa luncher
Kursen vänder sig till dig som har ambitioner kring lunchmenyn och som arbetar i storkök inom offentlig eller privat verksamhet.
Under kursdagen får du lära dig hur du skapar lönsamhet i lunchmenyn och hur du får fram det bästa ur varje råvara. Du får också konkreta tips på hur du får till det där lilla extra som lyfter lunchupplevelsen till nya höjder.
Utbildningar hos GastroMerit
Vi rekommenderar
GastroMerit
Utbildningar som utvecklar din verksamhet
Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!
Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Unn Berry är kursledare på tre av GastroMerits utbildningar, Ny som chef, Framgångsrikt ledarskap och Grundläggande presentationsteknik. Vi har träffat Unn och ställt 5 snabba frågor om henne och utbildningarna.
Anne-Lie Lokko är kursledare på GastroMerit-utbildningen Bli proffs på sociala medier. Vi har träffat Anne-Lie och ställt 5 snabba frågor om henne och kursen.
Roberto Picornell är kursledare på GastroMerits diplomutbildning Restaurant Manager. Vi har träffat Roberto och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.