Martin & Servera vill verka som en god kraft i samhället. Vi ser att vi står inför ett paradigmskifte där vi alla behöver tänka, agera och äta annorlunda. För planetens skull, för klimatets skull och för vår hälsas skull. Den ökade klimatmedvetenheten påverkar de val som dagens och framtidens restauranggäster gör. I synnerhet de yngre.
Enligt den nordiska uppföljningen av Eat Lancet-rapporten bör vi äta en fjärdedel så mycket kött som idag – och tio gånger så mycket nötter och baljväxter. Enligt forskarna bakom rapporten bör vi också äta 300 gram grönsaker per dag.
Hållbarhetsfrågor som hur vi ska minska matsvinnet och öka hållbar livsmedelsproduktion är viktiga för framtidens livsmedelsbransch. Det är också frågor som ligger helt i linje med Martin & Serveras eget hållbarhetsarbete som sätter omsorg om människor, djur och natur högt på agendan.
Att servera – och äta – mer växtbaserad mat behöver inte vara svårt. Här på martinservera.se hittar du massor av inspiration och ett stort utbud av frukt, grönt och vegetariska produkter.
För att säkerställa en hållbar framtid krävs nya tankesätt som prioriterar ansvarsfull hantering av planetens resurser. Vi tror på tanken att inget enskilt företag ensamt kan hitta lösningarna för framtiden. Samverkan genom hela livsmedelskedjan är nyckeln. Vi vill vara en självklar samarbetspartner för att skapa framtidens hållbara meny.