Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Regionalt

Regionalt i säsong

Våra svenska rotfrukter har gått från trista till trendiga. Billiga, fyllda med nyttigheter och klimatsmarta bjuder de på spännande smaker och bidrar till fler gröna inslag på middagsbordet. Här kan du läsa mer om svenska råvaror som är i säsong just nu och inspireras av recept som hör årstiden till.
Att kunna erbjuda våra kunder ett brett och ständigt växande svenskt och regionalt utbud är något vi är mycket stolta över och gästernas efterfrågan på svenska råvaror är stor oavsett om de föredrar fine dining, snabbmatskedjor eller foodtrucks. Vi har samlat regionala favoriter som finns i säsong just nu, för att inspirera dig inför vinterns menyplanering.

Grönt i säsong

Jordärtskocka

Jordärtskocka

De små knölarna är näringsrika och har en nötig och lite smörig smak. Jordärtskockan är släkt med solrosen, vilket syns när plantan blommar. Skalad mörknar den snabbt, men håller sig fin om den läggs i vatten.

Morot

Morot

På vintern behöver moroten ett smakrikt sällskap för att komma till sin rätt. Ugnsrosta och krydda med spiskummin, chili, vitlök eller färska örter. En skvätt apelsin eller citron tar fram morötternas naturliga smak.

Kålrot

Kålrot

Kålroten är ovanligt rik på C-vitamin och var en viktig basföda innan vi fick potatis. Den kan rivas till råkost, tärnad passar den utmärkt i blandrätter som köttfärssås eller pytt. Kålroten klarar av starka smaker och honungsglaserad med ingefära lyfter den till nya smakhöjder.

Rödbeta

Rödbeta

Som alla betor härstammar rödbetan från strandbetan som odlats i mer än 3000 år. Prova att baka med betorna och låt dem ge smak och färg i en chokladkaka, muffins eller matbröd.

Vinterfavoriter ur sortimentet

417261, SKAGS
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Rödbeta
122622, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kålrot
240234, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Regional frukt och grönt

Vi erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet. Att köpa dina regionala produkter via oss gör det enklare för dig att handla efter säsong och erbjuda gästerna rätter som överensstämmer smakmässigt med ditt landskap eller din matlagningsidé. Botanisera bland frukt och grönt från regionala odlare!

Vinter på menyn

Recept

Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel

För dig som vill servera vegetariskt på nyår kommer här ett förslag på första varmrättsservering. Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel.
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Recept

Timjanrostade morötter med risonirisotto

Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Recept

Morotssoppa med chili, lime och ingefära

En krämig och värmande soppa med lite hetta från ingefära och chili.
Recept

Rostad jordärtskockssoppa med brynt äpple och champinjon

Servera nordiska smaker! Jordärtskockor är en smakrik nordisk delikatessknöl här i en värmande krämig soppa med äpple och champinjon som passar utmärkt som förrätt eller huvudrätt, till lunch eller middag.
Recept

Rödbetor med getost och hallon

Jag har aldrig stött på något som växer i jorden som smakar så mycket jord som rödbetor. Ju längre de varit uppe, desto mer jord brukar de smaka. Rödbetor är relativt lättodlade så även jag brukar lyckas med dem, helt utan gröna fingrar. De är supergoda att äta nykokta med brynt smör och citron, salt och peppar.
Recept

Grön ärtsoppa med ägghalvor och hembakat rödbetsbröd

Frökens favorit, men till och med det mest kräsna barnet äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.
Recept

Gräddbakade kålrotsrullar med fänkål, kålskott och mandel

En vacker och supergod liten julrätt utan svinn. Svarvad kålrot i långa band rullas ihop och bakas med smakrik grädde och kryddpeppar. De picklade kantbitarna blir topping ihop med fänkål, kålskott och mandel.

Möt några av våra regionala leverantörer

Regionalt

Skags gård

Vackert belägen vid Gotlands östkust, en bit från Visby, ligger familjeägda Skags Gård. Här odlas rotfrukter och potatis som växer bra i den kalkrika gotländska jorden.
Regionalt

Ugglarps Grönt

I ett av Hallands vackraste kustområden med stranden och havet som bakgrund, ligger Ugglarps Grönt, strax söder om Falkenberg. Här finns ett brett och spännande sortiment av frukt och grönt.
Regionalt

Norrlandsvilt

Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi kan nu erbjuda råvaror från deras unika renar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.