Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Martin & Servera är leverantör till Scouternas Jamboree17

I augusti 2017 arrangerade Scouterna det internationella lägret Jamboree17 på Rynkabyfältet i Kristianstad. Under veckorna deltog 8 000 scouter och 2 000 funktionärer från 29 länder på olika platser i världen. Vi på Martin & Servera har samarbetat med Scouterna under flera år och levererade mat och utrustning till årets jamboree, som är ett gammalt namn för stort möte.

Jamboree17 arrangerades den 5–12 augusti 2017 och under den tiden lagade scoutpatrullerna tre gånger om dagen mat utifrån färdiga recept. Enligt beräkningar lagade patrullerna sammanlagt 240 000 måltider för deltagare och funktionärer.

På området fanns caféer, kiosker och en bistro dit deltagare och besökare kunde gå. Martin & Servera tillsammans dotterbolagen RP Frukt och Diskteknik levererade nästan alla varor till lägret och även utrustning.

"Samarbetet har pågått sedan 2011 och det är en kul kund att jobba med eftersom det är en organisation som gör ett viktigt arbete för många unga personer. Förberedelserna med årets läger pågick länge."

Ronnie Svensson, key account på Martin & Servera i Årsta

Fullspäckat schema på årets jamboree

Under jamboreen deltog 11 000 barn, unga och ledare för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner. Jamboree17 är det största scoutlägret i Sverige på många år och många av deltagarna har aldrig tidigare upplevt ett så stort läger. Läget samlade deltagare från totalt 29 länder. Under veckan bjöds tusentals barn in som inte testat scouting tidigare.

Öppenhet, medskapande och stärkt självkänsla är teman som genomsyrade veckan. Bland annat jobbade drygt 11 000 barn och ledare med programmet "Free being me" för att göra upp med kroppsideal och bygga en stark kroppslig självkänsla.

På Jamboree17 fanns aktiviteter för alla åldrar. Det spelades live-Minecraft, tävlades i katapultbygge, hoppades i studsmattor och genomfördes fototävlingar. Regnbågscaféet bjöd på intressanta föredrag och plats för umgänge. Under kvällar och nätter hölls scenerna igång med livespelningar, filmvisning och danceoke. Äventyr och kompisar när det är som bäst.

"Under vårt senaste storläger i Sverige 2011 fungerade samarbetet med Martin & Servera utmärkt och vi är glada över att samarbeta även 2017. Samarbetet bidrog till att upplevelsen på årets jamboree blev så bra som den blev." berättar Adam Lundberg, projektkommunikatör på Scouternas kommunikationsavdelning.

En meny som passar för 10 000 personer

Med 10 000 deltagare är det många allergier och preferenser att ta hänsyn till när menyerna skapas. Tillsammans arbetade vi på Martin & Servera och Scouterna fram en kokbok som alla Scouter fick använda i matlagningen. Fokus i recepten låg på gluten- och laktosfritt, svenska råvaror, ekologiskt och KRAV-märkt.

"Maten är en värdefull del i upplevelsen på lägret. Målet är att vi ska ha glada och mätta deltagare. Därför efterfrågar vi näringsrik mat som är schysst gjord. Scouterna har ambitiösa mål kring hållbarhet och därför faller sig nyckelkompententerna i samarbetet med Martin & Servera väldigt bra." berättar Adam Lundberg.

Service direkt på plats

För att få en dialog med Scouterna på plats och kunna erbjuda extra service hade Martin & Servera samma upplägg som under lägret 2011. I ett fullt fungerande kontor på plats tog säljare från Martin & Servera emot nya beställningar och la order för att också hjälpa till med att läsa följesedlar, ta returer med vändande tur, ha koll på att varorna hanterades rätt, ändra i beställningar och ta bort varor.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.