Lönsamhet och hållbarhet går hand i hand. Med medvetna val genom hela ledet från avtal till planering och med ögonen på svinnet kan du göra stor skillnad både för din lönsamhet och för miljön.
För att hjälpa dig på vägen har vi förhandlat fram riktigt bra avtal för funktionerna i din verksamhet som du behöver för att få vardagen att fungera. Här hittar du några av våra tips för att driva en mer hållbar restaurang.
Banta driftkostnaderna cache 1
Nu är det kanske viktigare än någonsin att se över dina löpande kostnader för att hålla koll på utgifterna. För dig som driver restaurang är el en stor och ofrånkomlig post. Nordic Green Energy hjälper dig kostnadsfritt att gå igenom ditt nuvarande elavtal och tar fram ett fördelaktigt förslag på förnybar el anpassat efter din verksamhets behov.
Håll koll på svinnet cache2
Svinnet på restauranger kommer både från kök och servering, men med kunskap och enkla verktyg kan du vända trenden och driva en mer lönsam – och hållbar restaurang. Generation Waste erbjuder utbildning av din personal och ett enkelt mätverktyg där du registrerar ditt svinn och räknar om det till pengar. Med kunskap för hur ni tillsammans kan påverka dessa faktorer är det enklare att förändra och hitta hållbara vanor som stannar.
Ta hand om ditt avfall cache3
Att ta hand om hela råvaran från skalet från en potatis eller blasten på en morot har blivit en självklarhet i restaurangköken. Men hur väl du än hanterar dina råvaror så finns det alltid restprodukter som behöver tas om hand. Det kan handla om frityrolja, äggskal, emballage eller tomglas. På Restaurangtjänster hittar du flera alternativ för hur du bäst och mest lönsamt tar hand om ditt avfall.
Spetsa dina kunskaper
På GastroMerit arrangeras regelbundet utbildningar med hållbarhetstema och köksekonomi. Där berörs naturligtvis matsvinn, men kan även handla om ekologiska råvaror eller om växtbaserad kost. Utbildningsprogrammet på GastroMerit står alltid med en fot i branschen för att kunna utveckla inspirerande och värdefulla kurser, men kan också erbjuda skräddarsydda utbildningar efter dina behov.
Den optimala tallriken
Vad händer om du minskar på de dyra råvarorna och förädlar några svenska, billigare råvaror så de skapar ett mervärde på tallriken? Med Kalkyl & Recept kan du laborera med dina rätter och recept för att kunna säkerställa att du tjänar de pengar du tänkt dig. Lägg in dina recept eller använd dig av de tusentals som vi redan lagt, sedan kan du testa vad som händer med dina kostnader om du byter ut en råvara mot en annan eller minskar på proteinet. Kalkylen tar även hänsyn till dina övriga kostnader så att du kan sätta rätt pris.
För att hjälpa dig på vägen har vi förhandlat fram riktigt bra avtal för funktionerna i din verksamhet som du behöver för att få vardagen att fungera. Här hittar du några av våra tips för att driva en mer hållbar restaurang.
Banta driftkostnaderna cache 1
Nu är det kanske viktigare än någonsin att se över dina löpande kostnader för att hålla koll på utgifterna. För dig som driver restaurang är el en stor och ofrånkomlig post. Nordic Green Energy hjälper dig kostnadsfritt att gå igenom ditt nuvarande elavtal och tar fram ett fördelaktigt förslag på förnybar el anpassat efter din verksamhets behov.
Håll koll på svinnet cache2
Svinnet på restauranger kommer både från kök och servering, men med kunskap och enkla verktyg kan du vända trenden och driva en mer lönsam – och hållbar restaurang. Generation Waste erbjuder utbildning av din personal och ett enkelt mätverktyg där du registrerar ditt svinn och räknar om det till pengar. Med kunskap för hur ni tillsammans kan påverka dessa faktorer är det enklare att förändra och hitta hållbara vanor som stannar.
Ta hand om ditt avfall cache3
Att ta hand om hela råvaran från skalet från en potatis eller blasten på en morot har blivit en självklarhet i restaurangköken. Men hur väl du än hanterar dina råvaror så finns det alltid restprodukter som behöver tas om hand. Det kan handla om frityrolja, äggskal, emballage eller tomglas. På Restaurangtjänster hittar du flera alternativ för hur du bäst och mest lönsamt tar hand om ditt avfall.
Spetsa dina kunskaper
På GastroMerit arrangeras regelbundet utbildningar med hållbarhetstema och köksekonomi. Där berörs naturligtvis matsvinn, men kan även handla om ekologiska råvaror eller om växtbaserad kost. Utbildningsprogrammet på GastroMerit står alltid med en fot i branschen för att kunna utveckla inspirerande och värdefulla kurser, men kan också erbjuda skräddarsydda utbildningar efter dina behov.
Den optimala tallriken
Vad händer om du minskar på de dyra råvarorna och förädlar några svenska, billigare råvaror så de skapar ett mervärde på tallriken? Med Kalkyl & Recept kan du laborera med dina rätter och recept för att kunna säkerställa att du tjänar de pengar du tänkt dig. Lägg in dina recept eller använd dig av de tusentals som vi redan lagt, sedan kan du testa vad som händer med dina kostnader om du byter ut en råvara mot en annan eller minskar på proteinet. Kalkylen tar även hänsyn till dina övriga kostnader så att du kan sätta rätt pris.
Funkar det?
Vi rekommenderar
Inspiration
Hållbarhet i fokus - en succé från start
På en parallellgata till avenyn i Göteborg hittar du den lilla familjeägda restaurangen Natur. Planen var från början att starta en vinbar med naturviner, men konceptet gjordes om. På Natur är hållbarhet i fokus och allt går i naturens tecken, inte bara vad gäller dryck utan även inredning och råvaror.
På en parallellgata till avenyn i Göteborg hittar du den lilla familjeägda restaurangen Natur. Planen var från början att starta en vinbar med naturviner, men konceptet gjordes om. På Natur är hållbarhet i fokus och allt går i naturens tecken, inte bara vad gäller dryck utan även inredning och råvaror.
Restaurangtjänster - för en enklare och mer lönsam vardag
Vi hjälper dig att skaffa konkurrenskraftigt prissatta avtal, färdigförhandlade och klara för alla kunder i Martin & Servera-gruppen. Allt från kortinlösenavtal till försäkring och bemanning samlat på en plats. Här hittar du även alla Martin & Serveras egna tjänster.
Skräddarsydd hållbarhetsutbildning med Sébastien Boudet
”Kunskapslyft för en grön matkultur” är en skräddarsydd utbildning i tre delar för restaurangchefer och köksmästare på Coors alla enheter. GastroMerit fick förtroendet att leverera utbildningen och den första delen om hållbar matproduktion och matkonsumtion leddes av Sebastien Boudet. Det blev en succé! Möt Ann-Charlott Sjökvist, förändringsledare inom hållbarhet på Food and Beverage Sverige, Coor.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.