Är du nyfiken på våra leverantörer och vill veta mer om produkterna som återfinns i vårt sortiment? Här får du möta några av våra leverantörer, både i reportage och film.
Vi rekommenderar
Inspiration
Så serverar du vintermenyn enkelt
Det ska gå snabbt, vara enkelt och gott, samtidigt som du kanske inte vet när ruschen kommer eller har möjlighet att ha den personalstyrka som du är van vid. Det kan vara utmanande i tider som denna att erbjuda en varierad meny till matgästerna, men det går att tänka enkelt. Orkla tipsar om att ha färre rätter på menyn, erbjuda kött eller vegoalternativ med samma tillbehör, och variera tillbehören från dag till kväll.
Royal Greenland erbjuder fisk och skaldjur av högsta kvalitet för alla kök. Produkter som gör det enkelt att servera välsmakande fisk och skaldjur. Royal Greenland har hållbarhet i fokus, inklusive fångstmetoder och användning av hela råvaror.
När Orrefors glasserie Difference togs fram var smakupplevelsen lika viktig som att glasen skulle vara fina att se på och sköna att hålla i. Till skillnad från många andra glas är dessa skapade för att lyfta fram dryckens karaktär, istället för att ha fokus på själva druvan.
Red Bull presenterar vinterns drink – med smak av päron, lime och en hint kanel. Skåla in vintern tillsammans med Red Bull och denna fruktiga och läskande drink, som rundas av med en kryddig ton av kanel. Pear Cinnamon Fizz är en modern variant på den klassiska 90-talsdrinken Lennart och är lika enkel att göra som den är god. Drinken är perfekt att servera under vinterns alla festligheter: till adventsdrinken, julfesten eller varför inte att skåla in det nya året med?
På ett antal utvalda svenska gårdar har Scan, tillsammans med bönderna, valt att tillsätta svensk rapsolja i grisarnas foder. En helt naturlig kost som gör att köttet får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som omega 3. En sådan fettsammansättning gör i sin tur att köttet blir mörare och smakrikare. Grisen mår bra, och du mår bra.
Tacos har blivit en sorts nationalrätt i Sverige. 80 procent av befolkningen äter Tex Mex hemma och när kroggäster beställer lunch väljer 67 procent något de känner igen. Samtidigt finns det många som är villiga att betala extra för en rätt som känns mer spännande. Vad passar då bättre på menyn än Santa Marias nya tolkningar av Tex Mex-favoriter?
Att behärska konsten att skapa den perfekta såsen kräver precision och passion. Det handlar om att balansera smaker, reducera vätskor och bemästra emulgeringar för att få den krämighet och djup som gör en rätt minnesvärd.
Ett bord kommer dukat med... jul! Snart börjar julbordssäsongen, och du är säkert redan i full gång med planeringen inför din julservering. Här finner du ett urval från vårt egna breda julsortiment. Inspireras av julrecepten och läs gärna mer om artiklarna.
Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat. Här berättar Atria mer om möjligheterna med tillagningsmetoden och bjuder på inspirerande sous vide-recept.
I år firar Blossas årgångsglögg 20 år genom att resa hem och inspireras av Stockholm och Gamla stan, platsen där den allra första Blossa-flaskan tappades för över 100 år sedan. Blossa 23 hedrar huvudstaden till både design och innehåll. Här berättar Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om tankarna bakom årets glögg och vilken glögg hon dricker allra helst.
De senaste åren har Coca-Cola sett att allt fler konsumenter vill göra medvetna och hållbara val, bland annat genom att minska sitt sockerintag. Sedan 2010 har mängden tillsatt socker i deras läskportfölj minskats med drygt 20 procent, och nästan alla nylanseringar de senaste åren har varit sockerfria eller mindre söta. För att hjälpa konsumenten att göra medvetna val finns bland annat Coca-Cola, Sprite och Fanta både med och utan socker i Sverige.
I en tid där budgeten är stram, matpreferenserna spridda, näringshalten avgörande, så måste menyerna fortsätta att vara välkomponerade och balanserade – en riktig konst med andra ord. Gudruns tipsar om en dansk klassiker som går att variera i oändlighet och kan serveras hela dagen - smørrebrødet. Här visar de hur man kan kombinera smörgåspålägg med matiga tillbehör.
Ny och spännande mat i all ära, men ibland finns det anledningar till att sätta både en och två klassiker på menyn. Här hittar du fyra välbekanta rätter, respektive såser, som brukar få de flesta gäster på fall. Vi pratar om en klassisk pepparsås gjord på nya Knorr Professional Kalvfond, en okomplicerad rödvinssås på Knorr Professional Demi-Glace, samt publikfriare som Wallenbergare och fisk- och skaldjurssoppa. Smaklig spis!
Skånemejeriers Sverigemjölken har blivit ett populärt alternativ hos många kunder. Sverigemjölken är en så kallad ESL-mjölk (extended shelf life), vilket betyder att mjölken pastöriseras till längre hållbarhet, samtidigt som den goda mjölksmaken bevaras. Inspireras av nyttiga och proteinrika smoothierecept med mjölk och kvarg som mejeribas.
Solbackakycklingen från Guldfågeln föds upp på utvalda sydsvenska gårdar med gott om plats, där den får 100 procent sojafritt foder och växer upp under en längre tid. Det ger ett mindre klimatavtryck och en mognare smak. Inspireras av recept på kycklingen till din höst- och vintermeny.
Passionen för medelhavsmaten och den italienska livsstilen är grunden i familjeföretaget Di Luca & Di Luca. Visionen är att alla ska kunna njuta av god medelhavsmat varje dag, som gör gott för både hälsa och själ.
Smaksättning med rotfrukter har sedan länge praktiserats i kockvärlden. Det är ingen slump att rotfrukter har tagit plats i matlagningens finrum på restauranger. Med små knep och kunskap kan nya eller förfinade smakupplevelser kreeras. Här inspirerar Roots by Aviko med recept där rotfrukter sätter smaken.
Minskat matsvinn - en vinst för både restaurangen och miljön
Det finns flera starka skäl att minska matsvinnet. För varje restaurang betyder kastad mat kastade pengar. Det handlar inte bara om att maten är dyr att köpa in. Kostnaden är också stor för all arbetskraft och energi som går åt vid tillagningen. Här bjuder Arla på några svinnsmarta tips för att maten ska hamna i gästernas magar, och inte i soptunnan.
Lokala råvaror med distinkta smaker är sommarens melodi
Närodlade och lokala råvaror har länge legat högt på prioriteringslistan hos restauranger och storkök. I år peakar detta rejält då en av de starkaste mattrenderna är att med enkla medel låta det fina och unika med varje råvara glänsa, utan för mycket konkurrens. Här bjuder Bong på snabblagade recept med råvaran i fokus, så att du kan vara effektiv i köket i sommar.
God mat förtjänar bra förpackningar. I över 40 år har förseglingskonceptet Duniform® förenklat take away av förpackningar och koppar. Här berättar Duni om sina förseglade förpackningar som är både enkla och hållbara.
Det allra viktigaste med maten som serveras i skolan är att den är god, så att barnen får energi att orka hela dagen. Floras växtbaserade produkter kan vara en hjälp i köket när du vill laga goda, näringsrika och klimatsmarta måltider till de små. Dessutom är matfetter och mejerivaror en viktig del av måltiden för dem, och är en del av den nya grönare matcirkeln. Har du koll på den? Läs mer om den och om Floras växtbaserade mejeriprodukter här.
Äntligen sommar och säsong för frukt och grönt från Sverige, för vad smakar bättre än det? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Följ med på en tur till några av de sydsvenska gårdar som i år förser oss med grödor, odlare som är del av Sydgrönt – odlare i samverkan.
Upptäck en värld av smaksensationer med trendiga recept från Lantmännen Unibakes koncept "The bread is your canvas". Oavsett om du är sugen på förföriska smaker från Mellanöstern, en hälsosam twist på en klassisk favorit, en krämig och fräsch vegansk korvbrödssallad, eller en måltid med asiatisk inspiration, finns något för att imponera på dina gäster.
Efterfrågan på gröna rätter avtar inte för att det är sommar. De är ofta ett välkommet alternativ i värmen. Och vägen till en god vegetarisk rätt går oftast via mejerikylen. Mejeriprodukter binder samman gröna rätter, intensifierar smaker och tillför mättnad i rätter med magrare råvaror. Här delar Arla med sig av inspiration om hur du kan lyfta det gröna på sommarkrogen.
Snacking utmanar traditionella måltidsmönster och skapar nya serveringstillfällen. Kenneth Nilsson, Taste Innovation manager på Findus, har tagit fram enkla, vegetariska recept på sliders – perfekt för att snacksa till sommarmenyn.
Dina gäster behöver inte stanna hemma när du kan erbjuda en riktigt bra take away. Varför inte satsa på färdig picknick som kan ätas ute i det fria? På Martin & Servera har vi ett brett urval av råvaror, halvfabrikat och hållbara engångsartiklar som gör det enkelt för dig att laga någonting riktigt got
En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna
I samarbete med drinkexperten Sharam Mohebbi har Red Bull tagit fram tre läskande drinkar med den ekologiska mixerserien Organics by Red Bull. Med signatursmaker från den jämtländska floran och fräschören från Organics-dryckerna är drinkarna perfekta att servera under den svenska sommarens alla tillfällen.
Vad smakar bättre än nyskördade grönsaker där den sista jorden från marken där den odlats behöver sköljas bort. Nu är det tid för den första svenska skörden.
En Stella Artois men utan alkohol? Nu kan du njuta av den tidlösa belgiska lagern i alla sammanhang. En av världens mest sålda öl finns nu som alkoholfritt alternativ i Martin & Serveras sortiment.
Serveringskläder som för tankarna till en välkomnande och vibrerande restaurang. Här är personalen en lika viktig del av totalupplevelsen som maten och miljön. ”Fun dining istället för Fine dining”.
Vid det här laget vet vi hur man lägger en ost på grillen. Men det finns så mycket annat man kan göra med en svensk Grilloumi®. Riv, koka, baka, gratinera och marinera fram helt nya ostupplevelser! Här inspirerar Fontana till nya användningsområden.
Flexitarian, vegan, laktosintolerant, miljömedveten eller djurvän. Det finns många anledningar till att dagens matgäster väljer att minska sin konsumtion av kött och mejerivaror och äta mer växtbaserat. Inspireras av Violife Professionals somriga och växtbaserade recept när du planerar din sommarmeny.
Smaker och inspiration från hela världen skapar oändliga möjligheter i köket! Valio är ständigt nyfikna på att fånga upp olika smaksättare och skapa nya recept. Här har de plockat ut några av deras favoritrecept som har influenser från olika delar av världen.
Varmare dagar och ljummare kvällar. Restauranggäster som är på hemester eller tillfälligt besök. Bra mat att servera på sommaren är fräscha och färgglada rätter som också ger en bra magkänsla. En smakrik sallad eller grillmacka på väg till stranden kanske, eller en sommarlätt Pannoumi-burgare att servera framåt småtimmarna? Här bjuder Skånemejerier på smakfulla sommarrecept.
Carlsberg presenterar ett nytt tillskott inom Eriksberg-familjen. Eriksberg Pale Ale – en öl med engelska influenser bryggd i Sverige. Här bjuder de på smakrika recept som passar fint att servera till ölnyheten i sommar, samt till Eriksbergs goda och ekologiska alkoholfria alternativ.
Sommartider närmar sig och det betyder glass i stora lass. Vad passar bättre än att bjuda dina gäster på något svalkande sött efter maten? Här bjuder vi på fräscha och somriga recept på glassdesserter, gjorda på glass från vårt eget varumärke Martin & Servera.
Nu är äntligen sommaren på intåg – och med den följer en sommarfavorit med oändlig potential; mjukglassen! Och det är inte bara som svalkande färdkost denna stjärna kan glänsa. Arla har med trendbyrån The Food People i Storbritannien gått igenom de största mjukglasstrenderna och det är tydligt att denna klassiker är som gjord för kreativa omtag.
Våren är här och nu vill vi bjuda på något riktigt glassigt och gott. Vad känns mer passande än en glassdessert att avnjuta i den varma vårsolen? SIA Glass desserter är lika enkla att göra som goda att njuta av. Kika runt och hitta inspiration till vårens och sommarens meny.
Det krispiga baconet är älskat av många. Den naturliga sältan kan kombineras med både sött och salt, och passar fint till många olika rätter. Danish Crown Professional gör det enkelt för dig att addera bacon i alla dina rätter - nyckeln till en extra lyckad måltid!
Kalla kaffedrinkar – perfekt till våren och sommaren!
Kalla kaffedrinkar fortsätter att vara en stor trend, och är ett bra val när det efterfrågas alkoholfria alternativ. Löfbergs har tagit fram tre fräscha och uppfriskande recept som du enkelt blandar till. Löfbergs söker ständigt efter nya sätt att dricka kaffe, och har ett brett sortiment som erbjuder både varmt och kallt kaffe.
Våren är här och sommaren står på tur. Lär dig att laga grilltillbehör som proffsen - här bjuder Arvid Nordquist på inspirerande recept i samarbete med David Lundqvist, Årets Kock 2018. Han har tagit fram några klassiska såser, dippar och röror med en ny tvist, helt rätt till våren och sommarens grillkvällar!
Kiviks lemonad och must är ett tidlöst hantverk från familjeföretaget som värnar om det naturliga och traditionella. Musteriet ligger på en unik plats. På ena sidan syns Hanöbukten med sina vackra stränder, på den andra sidan vilar nationalparken Stenhuvud, och på den tredje sträcker böljande äppelodlingar ut sig. Här har man funnits ända sedan 1888 då de första äppelträden planterades.
Kan hamburgare vara den bästa maträtten någonsin? Bröd – burgare – bröd, klart! Enkelt, snabbt och jättegott. Med utvalda tillbehör kan du sätta din egen prägel på maten du serverar och förändra dina burgare i oändlighet. Det kan man kalla varierad kost! Inspireras av Atrias burgarrecept och läs mer om deras Better burgers.
Espresso är ett kulturellt fenomen som har fängslat hjärtan och smaklökarna hos miljontals människor runt om i världen, och inom kaffevärlden har espresso en speciell plats. Att vara barista är inte bara ett jobb, det är en livstil som handlar om att närma sig hantverket med passion, och dela med sig av sin kärlek till kaffe. Zoégas Professional ger dig tipsen på hur du serverar en intensiv och smakrik espresso.
Våra leverantörer levererar ett brett sortiment av produkter som passar till påskbordet. Våra leverantörer levererar ett brett sortiment av produkter som passar till påskbordet. Våra leverantörer levererar ett brett sortiment av produkter som passar till påskbordet. Våra leverantörer levererar ett brett sortiment av produkter som passar till påskbordet.
Fiskhallen är känd för hållbarhetstänk och innovation. Hela verksamheten bygger på hållbarhet – från val av producenter till förpackning och leverans till slutkund, och så förstås själva fisken.
Drömmer du om att skapa din alldeles egna sill till påskbordet? Sluta drömma och släpp lös skaparglädjen! Här bjuder Feldt’s på enkla och inspirerande sillrecept, som passar fint till din påskservering.
Från norra till södra Italien slingrar sig doften av nybryggd espresso genom smala gränder och över livliga piazzor. Här är espresso inte bara en dryck, utan ett viktigt inslag i vardagen. Även hos oss svenskar har espresson blivit en omtyckt dryck det senaste årtiondet som vi gärna dricker i olika former. Här inspirerar Arvid Nordquist till kaffe på menyn, både som dryck och som smaksättare i maten.
Ärtor och bönor har en lång historia på svenska matbord. De äldsta fynden i Sverige sträcker sig ända till stenåldern. Idag är intresset för baljväxter och växtbaserad mat större än någonsin. Efter noggrant odlande och testande har Lantmännen Cerealia lanserat ärtbaserade vegoprodukter - som både tillverkas i Sverige och enbart baseras på svenska ärtor!
Sous vide är så mycket mer än att tillaga kött i vakuum. Framför allt är det ett enkelt sätt att tillaga kött med konstant och kontrollerad temperatur. Det ger dig som kock bra kontroll och ett lyckat slutresultat, och vem vill inte ha det? Här berättar Scan om sitt sous vide-sortiment.
Att koka perfekt pasta i storkök är inte det enklaste, men det finns några knep som garanterar ett lyckat resultat gång efter gång. Det första är självklart att välja en pasta av hög kvalitet. Det andra är att följa den klassiska 7-100-1000-regeln och det tredje är att välja den kokmetod som passar just din typ av servering.
Svensk ärta med svenskt hjärta. Lokala råvaror blir en allt viktigare faktor för många matgäster. Anamma är glada över att kunna presentera tre nygamla gröna lunchfavoriter, där proteinet numera består av svenskodlade ärtor.
Även om ostarna är goda och populära så blir det ju ofta ostbitar, kanter och smulor över från till exempel julborden. Låt det inte gå till spillo utan gör en ostkräm eller använd dem på ett annat smart sätt till nyårsminglet. Här nedan bjuder Kvibille på svinnsmarta och mumsiga tips för din överblivna ost.
Grisen är en stor del av vårt matarv och grisköttet har idag sin givna plats både på julbordet, söndagsmiddagen och på grillen. Dessutom är det riktigt trendigt att servera svenskt griskött, både kvarterskrogar och stjärnkrogar har idag svensk gris på menyerna. Och det är väl just därför som grisköttet passar så bra in. Det är ett gott, lättarbetat kött som håller hög kvalitet. Scan tipsar här om hur du kan ta vara på grisens olika köttdetaljer.
Många associerar Coca-Cola med julen och jultomten. Med sin röda sammetsdräkt, vita lockiga skägg och fryntliga framtoning har tomten från Coca-Cola blivit ett välbekant inslag vid jul. Faktum är att Coca-Colas tomte har hjälpt till att skapa och definiera den moderna jultomtens utseende och personlighet. Kring jul ses han med Coca-Colas ikoniska glasflaska i handen. Visste du att det är en svensk som ligger bakom designen på glasflaskan?
Svenskarna älskar tacos. Hos Santa Maria anser man det är världens mest mångsidiga mat. Så länge smaken sitter som den ska kan en taco lika gärna serveras i ett salladsblad eller som en sushi burrito.
Vinterns alla helger närmar sig med stormsteg. En tid att ta vara på med god mat och dryck. Här har vi samlat några av våra godaste recept med Nationalosten® Västerbottensost.
Till julen samlas nya och gamla favoriter både på – och runt – julbordet. Som julfirare vill vi vara säkra på att få den rätta smaken och kvaliteten på maten när vi ska njuta av julens goda med nära och kära. Hos Nyhléns Hugosons hittar du julens alla klassiker, tillagade med kärlek, de finaste råvarorna och en stor dos norrländsk mattradition.
Alla har sina julbordsfavoriter som bara måste finnas på plats varje år, men det är aldrig fel att våga ta ut svängarna lite och testa något nytt. Antingen i ny smaktappning eller en ny tillagningsmetod. Varför inte kavla ut Janssons på en pizzadeg eller rulla in den varmrökta laxen i rispapper? Det är endast fantasin som sätter gränser. Kombinera med spännande och lönsamma serveringsformer och skapa en matupplevelse som gästerna kommer att minnas länge!
Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossas glögg till en älskad jultradition – år efter år. I närmare 150 år har deras unika recept varit en välbevarad hemlighet, och är det än idag.
Mört och saftigt kött med samma resultat varje gång. Det får du med sous vide. Dessutom får du tid över till annat. Som att släppa loss din kreativitet i köket och möjlighet att lägga tiden på att tillaga tillbehören som gör dina rätter unika. Atria förklarar mer om sous vide-metoden och inspirerar till nya rätter.
I 2022 lanserar vi havredryck från vårt eget varumärke, tillverkade i Sverige av svensk havre. Framtagen för att möta dina behov i köket eller i kaffebaren.
Buljonger och fonder är perfekta smaksättare i mustiga grytor och soppor som hör vintern till. Här kan du läsa mer om buljonger och fonder från vårt eget sortiment.
Franschhoek Cellar är en vingård belägen i regionen Coastal Region i Sydafrika. De exporterar sina röda, vita och roséviner till hela världen, men främst till Storbritannien.
Friska, betande djur i öppna landskap. Hagar med biologisk mångfald och experter på att ta hand om djuren. För det familjeägda kött- och charkföretaget Gudruns handlar allt om kärlek till svenskt jordbruk. Med hela kedjan i egen regi tar Gudruns svenskt kött in i framtiden. Medvetet, långsiktigt och utan kompromisser.
Pannoumi Stek & Grillost är ett fräscht och lättarbetat köttalternativ som har gjort succé i proffsköket. Osten tillverkas av svensk mjölk och nu erbjuder Skånemejerier den också som tärnad och ostfärs. En annan ostnyhet från företaget är svensktillverkade Gran Gusto som kommer i smakrika flakes.
Arla är ett bondeägt kooperativ som ägs av cirka 9000 bönder i sju länder. I Sverige finns runt 2200 gårdar utspridda över hela landet mellan norr och söder. Allt Arla tjänar går tillbaka till bönderna. Tillsammans arbetar de för att producera mjölk av högsta kvalitet från gårdar där god omsorg och kornas välmående står i fokus.
Trött på din lunchmeny? Ta ett djupt andetag och låt klassikerna visa vägen till nöjda matgäster! Knorr visar hur du lyckas med att smaksätta såväl lunchklassiker som nya vegetariska tolkningar med den nya generationens fonder.
Nötter och mandlar är proteinrika, innehåller vitaminer, mineraler och nyttiga fetter. De är hälsosamma och går att servera på många olika sätt. Perfekta som rawfoodingrediens. Kokos likaså har ett stort användningsområde och förhöjer smaker i både bakverk, desserter och maträtter. Här har vi samlat nötter, mandel och kokos från vårt eget sortiment och recept att inspireras av.
Intresset för vegansk mat har vuxit rejält under de senaste åren. Anledningarna till att man väljer att utesluta kött och fisk kan variera – det kan handla om en rent etisk hållning, om att minska sitt klimatavtryck eller om hälsoskäl. Touch of taste har gjort det enkelt för dig att sätta smak på dina veganska rätter.
Orkla FoodSolutions presenterar ett tänkvärt koncept för alla som vill vara med och göra skillnad för klimatet och våra älskade barns hälsa. Är du med och antar utmaningen?
I tider med ökade råvarukostnader behöver man vända på varje krona. Växtbaserat matfett från varumärkena Flora, Rama och Milda är prisvärda, praktiska och klimatvänliga. Perfekt för både bakning, stekning och för smörgåsen.
Några mil norr om Vänersborg, på en slingrig väg utmed Vänerns strand vid Gälle Udde, ligger Gällenäs grönsaker - en småskalig växthusodling med hållbarhet i fokus. Härifrån erbjuder vi i år fina cocktailtomater och jalapeño i säsong.
Findus vill att du ska känna dig trygg med varifrån maten på din tallrik kommer. Genom att verka ansvarsfullt arbetar företaget för att minska miljöpåverkan i alla delar av produktionskedjan.
Kalix Löjrom är Sveriges första ursprungsmärkta livsmedel. Det är en delikatess som många restauranger och konsumenter uppskattar. Bakom produkten ligger ett gediget hantverk och yrkeskunnande.
Med inspiration från sportens värld och de smarta funktioner som finns i idrottskläder, har Segers tagit fram kockskjortan Action som ger en skön och svalkande effekt i ett hett kök.
I samarbete med drinkexperten David Kringlund har Red Bull tagit fram årets signaturdrinkar till läskserien Organics by Red Bull, som passar utmärkt till varma sommarkvällar.
Grillosten blir allt vanligare på svenska tallrikar, och med vanan ökar förväntningarna både på kvalitet och smakupplevelse. Ända sedan Fontana introducerade halloumi i Sverige på 80-talet har de drömt om att utveckla en ost efter eget familjerecept.
Snart är sommaren på ingång, och perfekt till de varma sommarkvällarna har Breezer lanserat en ny spännande smak i sitt sortiment av färdigblandade drycker; Hallon och Yuzu, med inspiration från Östasien.
På Valio har man en stark matpassion och brinner för god och hälsosam mat. Arbetet pågår konstant med att ta fram ny inspiration för alla typer av menyer. Med miljö, hållbarhet och produktkvalitet i fokus konsulterar och inspirerar man gärna sina kunder till nya möjligheter i köket.
Pannoumi - för dig som väntat på en riktigt bra grillost
Skånemejeriers ostmästare har skapat en helt ny, svensk grillost, som fått fantastiska betyg av professionella användare. Pannoumi Stek & Grillost har en mild och rund smak och vid tillagningen får den ett läckert tuggmotstånd med krämigt mjuk insida och vackert gyllenbrun yta.
Du vet säkert att fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet då du med växtbaserade måltider gör något gott för den varje gång du gör ett grönare val.
Äntligen är det säsong för våra svenska grödor, för vad smakar och doftar väl bättre än en svensk tomat eller gurka? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Här kan du läsa om några av de producenter som levererar svenska frukter och grönsaker till oss denna säsong.
Våren är här och nu vill vi bjuda på något riktigt glassigt och gott. Med SIA Glass breda sortiment av svensk gräddglass och sorbet kan du enkelt skapa både desserter och drinkar. Alltid med smak och njutning i fokus.
2021 fyllde Löfbergs 115 år. Det firade det familjeägda kafferosteriet med att inviga ett nytt, toppmodernt rosteri för hela bönor i Karlstad. I det nya rosteriet sker rostningen enligt slow roast-metoden, en skonsam process där kaffebönorna rostas med lägre temperatur över en längre tid. Det ger ett kaffe med hög kvalitet, maximala aromer och unika smaker.
Nytt år och nya trender! Lakis Psomas, silvermedaljör i Brewers Cup Championship 2019, nominerad till årets Barista och Advisory Barista på Nestlé Professional, pratar kring vilka kaffetrender vi kommer att se under 2022 och ger oss handfasta kaffetips.
När du väljer kyckling från Lönneberga kan du känna dig trygg med att du gjort ett bra val. Kycklingen är 100% svensk och framtagen på ett ansvarsfullt sätt med omsorg om såväl djur som miljö.
När man pratar om vitfisk tänker de flesta i regel på torsk och kolja, men det finns ju så många andra goda vitfiskar som är värda att prova. Varför inte bjuda dina gäster på hoki eller kummel? Två fina fiskar med ett vitt kött och mild smak som går att tillaga på samma sätt som torsk.
Spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne. Det sägs att kärt barn har många namn, och det stämmer verkligen när det kommer till pasta. Kungsörnen har dessutom gett oss ytterligare ett namn på listan: Gotlandspasta. Världens enda helt svenska pasta. Gjord på 100% gotländskt durumvete och tillverkad i deras fabrik i Järna.
Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.
När det kommer till mat i farten finns det få saker som slår en korv. Inte minst om den avnjuts i samband med en upplevelse – och gärna under bar himmel. På en marknad till exempel, i en skidbacke, intill en öppen eld eller på en livlig gata mitt i en storstad! Är den dessutom kärleksfullt tillagad, kan den bli ett minne för livet.
Bredda utbudet av semlor och tillgodose både den traditionella gästen liksom den som söker nya upplevelser. Ta del av recept på smakfulla semlor här. Varför inte testbaka dig fram till just er speciella variant?
De allra flesta vet förmodligen att framtidens mat är grön. Grön mat är bra för både klimatet och hälsan, och många vill också äta mer grönt för att det är så väldigt gott.
Visste du att 3 av 5 vill se gratis mensskydd på skolor och arbetsplatser? Det visar en Sifo undersökning på uppdrag av Essity från 2021. Underlätta vardagen för er kvinnliga personal och visa att ni ligger i framkant genom att investera i intimhygienprodukter.
Västerbottensost® har en lika lång som mytomspunnen historia och har tillverkats på samma sätt ända sedan 1872 när mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det unika receptet. Receptet är en väl bevarad hemlighet som bara några få känner till i Burträsk. Det är bara här och ingen annanstans i världen som Västerbottensost® kan tillverkas.
Ny havredryck tar plats på Sveriges kaféer och konditorier
Sedan starten för drygt ett år sedan har många kanske redan hunnit bekanta sig med Havredals, en ny spelare inom växtbaserade mejerialternativ, baserade i Uppsala. Från att snabbt ha tagit sig in i svenska dagligvaruhandeln satsar de nu på svenska kaféer med nyligen lanserade produkten Havredryck Kafé & Kondis, som är speciellt framtagen för kaffe.
Frøya PRO Frozen och Färsk innehåller 100% lax loin och kombinerar högsta kvalitet av den renaste råvaran med bekvämlighet. Bara de allra bästa delarna av laxen blir till Frøya PRO.
Ända sedan starten 1922 har produkterna från Tage Lindblom serverats i alla typer av kök, från skolrestaurangen till finkrogen och allt däremellan. Med expertis inom växtbaserat förses den svenska foodservicemarknaden med smarta lösningar och kvalitetsprodukter.
Linda Letelier Hansson driver restaurang i Skanör, deltar i coachningsträffar för kvinnor som är tävlingsintresserade, och är aktuell med att ha lanserat Sveriges första kockklänning. Hon berättar om vikten av att nätverka med andra kockar i branschen. - Att stötta varandra i en tuff bransch är viktigt, särskilt för oss kvinnor.
Braxenfärsen har en fin, neutral och mild smak. Den passar med många olika sorters smaksättningar – dill, citron, ansjovis eller varför inte med asiatisk touch? Bernt-Ove Andrén, platschef på Stockholms Fiskauktion, berättar om det resurskloka i att ta tillvara braxen och tipsar om bästa tillagningsknepen.
Fjolårets tuffa jul satte verkligen restaurangernas uppfinningsrikedom på prov. I år finslipas de bästa idéerna för att göra det mesta av julen 2021, för oavsett läge är det värt att vässa utbud, lönsamhet och tänka på att jobba i stället!
Visste du att Koskenkorva är en by i Finland? Läs mer om Koskenkorvas destilleri och ta del av fyra smakfulla recept baserade på deras likörer; Salmiakki, Ginger, Rhubarb och Lemon.
En skvätt Knorr Koncentrerad Fond lyfter vilket litet tilltugg som helst enligt Unilever Food Solutions. Tror du dem inte? Prova något av recepten nedan. Eller varför inte alla?
För att tillgodose kundernas efterfrågan på växtbaserade proteinprodukter har Gudruns kompletterat sin produktportfölj med en serie vegetariska och veganska produkter tillverkade av enbart svenska råvaror.
Med varumärken som Allerum, Galbani och Président erbjuder Skånemejerier Storhushåll ett brett urval av ostar för det professionella köket. Nu presenterar Skånemejerier även en ost som är en ”mitt-på-tallriken-produkt” och som har enorma variationsmöjligheter - Pannoumi Stek- & Grillost. Den tillverkas av mjölk från gårdar i Skåne och södra Sverige.
Med de tre senaste tillskotten i Red Bull’s ekologiska serie kommer också fräscha, kryddstarka och fruktiga recept som passar perfekt till sensommarens och höstens alla tillfällen! Viva Mate med smaker från Sydamerika, Ginger Beer med smaker av ingefära och citron samt Purple Berry med den perfekta balansen av blommig fruktighet och syrlighet.
Vi befinner oss i en tid med stora utmaningar. Utmaningar som även i stort påverkar kaffeindustrin. Klimatförändringar skapar osäkerhet bland odlare. Plötsliga och oväntade väderförändringar tär hårt på skördarna och både frost och torka har lett till mindre avkastning på kaffeträden. I kombination med stora logistiksvårigheter under rådande pandemi har kaffebranschen ställts inför tuffa utmaningar, och priserna på kaffe går upp i alla led.
Många väljer att äta mer grönt utan att för den delen kalla sig vegetarianer. Martin & Servera erbjuder ett brett sortiment av vegetariska produkter med en stor variation smaker.
Medelhavsköket är ett av världens mest smakrika. Att det sedan är ett matmönster som är bra för välmåendet gör inte saken sämre. Men vad är hemligheten? En som vet är Fernando Di Luca, grundare av familjeföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta.
Sedan 1963 har Lecora producerat livsmedel som inte bara smakar gott, utan även går snabbt och enkelt att tillaga. Ofta gjorda på närproducerade råvaror.
En marinad lyfter både smaken på det som grillas och ger det en sprödare konsistens. Låter man dessutom råvaran vila i marinaden ett tag innan den läggs på grillen blir den också extra saftig och god. Touch of Tastes fonder är med sina rena smaker klockrena smaksättare till både kött, kyckling, fisk och rotfrukter – ett enkelt sätt att tillföra aromer och finess i marinader som ska blandas ihop i större satser, för exempelvis storkök.
Segers Green – nytt koncept för Segers miljösatsning
Nu blir det enklare att göra hållbara val för restaurang- och vårdkläder. Med Segers Green skapar Segers en särskild kategori för de produkter som tillverkats på ett mer hållbart miljömässigt sätt. Handla Segers Green hos oss på Martin & Servera.
Vegetarisk mat är långt förbi att vara en trend. Vi står inför ett paradigmskifte där alltfler vuxna och barn idag är medvetna och efterfrågar hälsosamma hållbara alternativ på matbordet. För att möta efterfrågan lanserar Findus nu Green Cuisine - ett sortiment med stor variation av goda, smakrika och växtbaserade produkter som inte tummar på vare sig smak eller näringsvärde. Helt enkelt, det nya sättet att äta gott!
Street food-trenden är fortfarande på stark frammarsch och älskas av de flesta! Många rätter är baserade på bröd av olika sorter, vilket är lätt att förstå eftersom det är både gott, prisvärt och hållbart (på flera sätt). Med tanke på detta får brödet ofta oförtjänt lite uppmärksamhet och kärlek.
Rscued räddar frukter och grönsaker som annars skulle gå till spillo av olika anledningar. Det är inget fel på de frukter och grönsaker som används i juicen, oftast är det till exempel en gropig apelsin, en banan med skönhetsfläckar, en kantstött citron eller innehållet från en skadad fruktlåda som kan innbära att en hel kartong perfekta frukter slängs.
Det är inte svårt att laga mat som passar alla gästers behov. Idag finns det fullgoda alternativ till de mejeriprodukter som vi är vana vid att använda, och de fungerar faktiskt precis lika bra som ingredienserna de ersätter. Ibland till och med bättre.
Färger finns överallt, de påverkar vårt humör och vårt beteende. Här får du inspiration och intressant fakta om färger. Informationen* är hämtad från ett experiment där man mätt restauranggästernas hjärnvågor och hjärtfrekvens för att undersöka hur de reagerar på olika färger. Förhoppningsvis kan du få hjälp att hitta rätt färg till din servering eller restaurang.
Corona är ofta associerat med solnedgångar, varma sommardagar på en uteservering och dess ikoniska limeritual och ishink. Värmen är på ingång och det är dags att hitta lite inspiration till sommarens drinkmenyer. Här kommer tre enkla men otroligt goda drinkar som bygger vidare på Corona och limekombinationen.
Coldwater Seafood strävar efter hållbarhet i hela sin verksamhet – från havs till bords. De påverkar där de kan, inte bara för att kunna producera den bästa räkan i världen, utan också den bästa räkan för världen.
Caffé Vergnano är specialister på urval och rostning av grönt kaffe. Man tror på valet och vården av varje böna. Uppmärksamheten på varje detalj gör att kulturen för kaffe växer över tiden.
I dessa ovanliga tider måste vi alla hjälpas åt, i stort och smått. Därför fortsätter Arla att sänka priset på en rad basvaror i sortimente. Så att du kan öka din lönsamhet men behålla samma höga kvalitet med våra superpriser.
Snapsar för en kryddig smakresa genom Stockholms vackra skärgård, via ljuvliga Österlen och vidare mot vår saltstänkta västkust. Alla är ekologiska och passar till det svenska festbordets breda palett av smaker.
Fontana är ett svenskt familjeföretag som alltid arbetat för ett hållbart samhälle för människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadopoulos alltid värnat om, faktiskt långt innan frågorna hamnade i fokus och blev en samhällsdebatt. Visionen är lika stark och rotad som träden i de grekiska olivlundarna. Nu är det viktigare än någonsin att det vi äter även smakar gott för vårt samhälle.
Inför våren och sommaren vill många få inspiration av både fräscha maträtter och svalkande drycker som passar till. Här finns några smarriga recept och drycker som kan passa många olika gäster, menyer och sammanhang. Förhoppningsvis kommer dessa utsökta kombinationer att ge gästerna ett sug efter att komma tillbaka många gånger och njuta av det kök ni har att erbjuda.
I konkurrens med vitost och cheddar är mozzarella den mest använda osten i världen. Den första mozzarellan lär ha tillverkats i regionen Kampanien i södra Italien under 1100-talet och var gjord på mjölk från vattenbufflar.
Vi vill alla ha god och hälsosam mat som både ska ge ny inspiration och göra gott. Med hållbarhet och kvalitet i fokus kan Valios produkter hjälpa er att nå nya höjder i köket.
En bratwurst i nordtysk stil och en grovkorning korv med emmentalerost och tydlig hetta från jalapeno. Nu lanserar vi nyheterna Rostbratwurst och Jalapeno och cheesekorv från vårt eget varumärke.
Våra egna varor är produkter du bara hittar hos oss och som vi har utvecklat för att möta era olika behov. Nu kan vi presentera nyheterna sejfilé, laxfilé och torskfilé bland våra egna fiskfavoriter.
Kallpressade juicer, smoothies och shots gjorda av 100 procent färska frukter och grönsaker, som varken värmebehandlas eller oxideras. Resultatet är en härligt fruktig juice med naturliga smaker och färger, där alla vitaminer och antioxidanter finns kvar. Lite godare och lite nyttigare, helt enkelt.
Glass till efterrätt är ett lyckat koncept för alla tillfällen. Med SIA Glass breda sortiment av svensk gräddglass, sorbet och Ice Dream, SIAs veganska glass, kan du enkelt skapa både drinkar och desserter. Alltid med smak och njutning i fokus.
Våren är äntligen här och sommaren står runt hörnet. Den varma koppen byts ut mot den kalla och i år är inget undantag. Kalla kaffedrinkar fortsätter vara en stor trend och Löfbergs har tagit fram fyra olika läskande recept du enkelt tillblandar.
Det är viktigt att dina glas ser klara och glänsande ut, inte bara för synintrycket. Minsta beläggning kan dessutom påverka dryckens smak. Genom att installera vårt system för polerfria glas blir glasen klara direkt och behöver inte efterputsas för hand.
Grönsakshallen lyssnar alltid på kundens önskemål och sortimentet av färdigskuret växer snabbt. Produktionen styrs i hög grad utifrån kundernas behov och flera av produkterna här är framtagna för att passa just i baren.
Här har vi samlat ett urval av glas för baren, allt från gamla trotjänare som mer eller mindre alltid finns i sortimentet, till nyheter och glas som är i säsong just nu.
Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott
Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
WELM är en svensktillverkad cocktailssyrupserie med ett brett utbud av smaksäkra och innovativa produkter för bar och kök. Målet är att skapa en helhetslösning med syfte att höja smakupplevelsen för gästen men också underlätta arbetet för barmästaren.
Långa, kalla vintrar och ljusa somrar. Näringsrik jord, friskt grundvatten och världens renaste luft. I Finland finns fantastiska förutsättningar för lantbruk och djuruppfödning.
Nu har vi klippt vetelängd bakad efter klassiskt recept i vårt egna sortiment. Saftigt vetebröd i tre olika utföranden, välj mellan kanel, kardemumma eller vaniljsmak. En svensk klassiker på fikabordet.
Servera sommarens glass i bägare i snygga pastellfärger. De finns i tre storlekar, 120 ml, 160 ml och 230 ml. Bägarna kommer i tre blandade färger och är tillverkade av FSC-märkt papper.
Corona-pandemin vände upp och ner på hela restaurangbranschen. Något som räddade många krogar är take away. För trots att svenska folket inte gick på krogen i den utsträckning man gjorde innan pandemin, så var suget stort efter god och vällagad mat.
Ta er kaffeservering till nästa nivå - Erbjud en bredare kaffemeny
Erbjud era gäster fler valmöjligheter och nya smakupplevelser. I Zoégas Professionals noga utvalda sortiment finns blandningar och espresso för alla smaker.
Anders Gunnarsson på Halla Gård har minskat verksamhetens – och sina grisars – klimatpåverkan, och säkerställer på samma gång en exceptionellt god djuromsorg. Resultatet är HK Scans mest klimatsmarta griskött – Hållbarhetsgrisen.
Att det finns gott om veteodlingar i Sverige är ingen hemlighet. Men att det finns svenskt durumvete har inte alltid varit en självklarhet på dessa nordliga breddgrader.
I mer än 35 år har Barkonsult importerat, tillverkat och marknadsfört professionella barprodukter och drinkredskap. Med spetskompetens och fingertoppskänsla för vad som är både klassiskt och trendigt hjälper de till att höja helhetsupplevelsen i barer, restauranger och caféer.
I takt med att fler äter grönt ökar kraven på att det vegetariska ska vara minst lika gott som den traditionella maten. Det vill Orkla hjälpa till med! Eftersom det finns en hel del som fortfarande tycker att det kan vara utmanande att laga grönt till många, har Orkla tillsammans med några kockar tagit fram recept och inspiration som gör vardagen både enklare och godare!
Arvid Nordquists espressoblends består av 100 procent arabicabönor av högsta kvalitet. De har ett brett spektra av smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär. För Arvid Nordquists är en god och smakrik espresso viktigt – lika viktigt som att hålla människa och miljö i fokus.
Kalix Löjrom är Sveriges första ursprungsmärkta livsmedel. Det är en delikatess som många restauranger och konsumenter uppskattar. Bakom produkten ligger ett gediget hantverk och yrkeskunnande.
Genom alla år har Segers utvecklat sitt sortiment utifrån användarens behov. Här presenterar de stolt två unika och mer hållbara plagg. De är sydda med hjälp av en innovativ metod med färre sömmar vilket gör att de blir mer slitstarka. Det unika sättet produkterna tagits fram på har också gjort att plaggen lyckats få in en naturlig stretcheffekt. Fördelen med det är att plaggen får en bra passform – oavsett om de används av en man eller kvinna. Mia Kinn, marknadschef, berättar om projektet.
På kort tid har Havreris nått stor uppskattning hos svenska kockar. Den nyframtagna produkten från Frebaco visar att man med svenska råvaror, innovation och kunskap kan inspirera en hel bransch. Så pass stor att produkten fick Livsmedelspriset 2020.
Vi ser den överallt, den ökande trenden av vegansk och vegetarisk mat. Gästerna blir mer och mer medvetna om vad de äter och man har fått upp ögonen för hur goda och hälsosamma alternativ det finns på marknaden. Här har vi samlat tips på bra alternativa proteiner. Du hittar produkter, information om leverantörer, utbildningar och inspirerande recept.
En trygg måltidsupplevelse med Dunis serveringslösningar
I dessa dagar är hygien på allas läppar. Speciellt när man vill njuta av en god måltid på restaurang eller hotell. Om du undrar vad du kan göra för att dina gäster ska känna sig trygga med hygienen kan du ta en titt på Dunis redan tillgängliga lösningar för att tillfredsställa och skydda dina gäster.
Pasta med sina många och varierande former är både uppskattat och ett smart sätt att få goda och lönsamma måltider på menyn. Ta del av tips på hur du kan tillaga Barillas pasta på bästa sätt för take away och erbjuda dina kunder en god och högkvalitativ pastarätt.
Champagne och cava har fått göra plats för det italienska bubblet, särskilt i Sverige. Här har det blivit en storsäljare, med ett enormt utbud på hyllorna.
Gillar du att blanda drinkar? Behöver du inspiration? Här har vi tips på några drinkar gjorda med vermouth och aperitivo som bas. Klassiska drinkar och cocktails är ofta enkla att blanda och fina att servera i tjusiga glas. Servera drinkarna som aperitif och ta ut svängarna för att hitta din egen favorit med recepten här som grund. Med bra råvaror är det lätt att lyckas med smakerna. Lycka till!
Hur kom det sig att Leth blev en av Sveriges mest älskade vinproducenter? Är det kanske för att Leth har bemästrat den österrikiska ”nationaldruvan” grüner veltliner till fulländning? Vinerna blir aromatiska och smakrika, och passar väldigt bra till mycket av den mat vi älskar – allt från schnitzel och potatissallad till lax- och skaldjursrätter. Och dessutom är det fantastiska viner att sippa på innan maten blivit klar.
Den vinproducerande familjen Bolla öppnade sina första källare 1883 i Soave, en liten medeltida stad sydost om Verona. Ganska precis 70 år senare tog man det första steget mot den internationella succén som stavas Amarone.
Kristider och intresse för ursprung och hållbarhet har satt nytt fokus på svenska livsmedel. Och det finns mycket att upptäcka i Lantmännens skafferi. Följ med på en tur bland klassiska smaker, nya grödor och spännande satsningar.
”Från hage till mage” är familjeföretaget Gudruns ledstjärna. Det innebär att man äger och tar ansvar för alla led i produktionskedjan – från hur djuren mår på gården till hur köttet paketeras och transporteras.
Red Bull presenterar: Sommarens fräschaste drinkar
”ORGANICS by Red Bull” består av ekologiska och kolsyrade läskedrycker, med de klassiska smakerna cola, tonic, ginger ale och bitter lemon. För att bättre möta restaurangbranschens behov byter företaget nu ut aluminiumburkarna mot glasflaskor
Anamma utökar sitt sortiment med tre nyheter - Vegobullar Ärta, Vegonuggets Ärta och Formbar Vegofärs Ärta. Dina gäster kommer att uppleva en helt ny grön smaksensation, där huvudproteinet kommer från ärta. Ännu en anledning till att äta mer grönt helt enkelt!
Försäljningen av alkoholfria drycker ökar stadigt och är aktuell året runt. Ökningen drivs främst av alkoholfri öl, cider och must, men det alltmer bredare utbudet av alkoholfria och lågalkoholhaltiga viner bidrar till ett växande segment. Att dricka alkoholfritt handlar om att bry sig om sin hälsa, men också om en attitydförändring.
Fiskbiff av vildfångad braxen, innovativt, gott och klimatsmart
Tänk en riktigt god, hälsosam och näringsrik fiskbiff gjord på den finaste färsen från svenska vilda fiskar. Tänk dessutom att fisken finns i överflöd och att fisket har positiv effekt för havet. Nu finns nyheterna panerade fiskbiffar och fiskfärs med mild, fin smak. Ett hållbart inslag på menyn!
Med den efterlängtade vårsolen kommer suget att sitta ute. Här hittar du både den perfekta drycken att servera och utrustningen som gör din uteservering extra trivsam.
Man har hittat recept med mozzarella från 1500-talet. Det sägs att osten ”uppfanns” då en klick ostmassa råkade hamna i rykande hett vatten – och mycket riktigt värms mozzarellan upp under sin tillverkning.
Allt fler väljer att minska sin köttkonsumtion för klimatets skull och går över till en mer grönsaksbaserad diet. Här kommer några inspirerande vegetariska recept som även passar bra som take-away.
Mejeriet och fetaostproducenten Kolios har en lång historia att berätta. Men det är inte bara det traditionella arvet som gör producenten så intressant. Det handlar om kombinationen av modern teknik och hantverk som gör att företaget år efter år fortsätter att leverera säkra, goda och innovativa produkter.
Hjort från Tvärskogs Vilt – huvudråvara under Culinary Olympics
I februari 2020 tävlade Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics i Stuttgart. Som huvudråvara under varmköksupplagningen användes hjort från Tvärskogs Vilt.
Österlen kallas ofta för Sveriges Provence. Mjukt böljande äppelodlingar och Hanöbuktens fantastiska stränder är ett måste att uppleva, liksom den lokala maten och drycken.
Under hösten 2019 åkte två av Martin & Serveras specialistkonsulter för restaurang-utrustning, Lasse Mustonen och Anna Jansson, på studiebesök till den gigantiska anläggningen i Förenade Arabemiraten, där porslinstillverkaren RAK producerar större delen av de produkter som de skickar ut i världen.
SRB är sedan gammalt en av våra vanligaste mjölkkor. Kött från SRB-kor är ett ressurssmart val eftersom de först har mjölkats under många år och varit ute på bete i minst tre säsonger. Köttet har därför ett mer naturligt insprängt fett i musklerna och blir mycket smakrikt. Ett bra mört svenskt kvalitetskött.
Hur uttrycker din verksamhet sin profil? Troligtvis på många sätt. Men det finns fler metoder än genom den mat du serverar, lokalens inredning och ditt personliga bemötande som du kan använda för att synas. Formpress skapar nya ytor för dig att vara kreativ på och hjälper dig att nå fram med rätt budskap och känsla till gästen.
Många efterfrågar fler växtbaserade alternativ till julbordet
Livsmedelsföretagens julmatsundersökning och undersökningar från bland annat SIFO visar att svenskarna vill ha mer grönt och svenskproducerat till julbordet. YiPins växtbaserade och svenskproducerade tofuröror och tofusillar är därför ett bra alternativ för de som vill kunna erbjuda fler gröna rätter till julbordet.
Med LED-ljus kan du skapa en härlig stämning i lokalen eller på uteserveringen. Häng slingor bjälkar, träd eller i tak. Placera hållare på bord och i fönster. I vårt sortiment har vi både LED lampor, vackra hållare och ljusslingor.
Handjuret, tjuren bland renarna, kallas för sarv. Precis innan sarven går i brunst är han som störst och då är tiden redo för Samebyarnas renägare att leta upp och samla alla renar till renskiljning. Med sin karaktäristiska smak och unika fettkappa har sarven seglat upp som en riktigt populär höstdelikatess.
Hur dukar du julbordet när våra sätt att äta har förändrats? Santa Maria har samlat idéer och inspiration för ett mer inkluderande julbord, som lyfter vegetariska och veganska alternativ samt nya moderna idéer, utan att traditionen går förlorad.
Black Angus nötkött från Ana Paula, Uruguay är ett högkvalitativt kött som dessutom producerats med omsorg om djuren. Du hittar köttet i vårt sortiment.
Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott
Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.
Framtidens hygienlösningar bygger på återvinning och återanvändning
Tork är ett varumärke som står för innovation och utveckling. När Essity, företaget bakom Tork, nu ställer om till ett mer cirkulärt samhälle introduceras smarta och hållbara lösningar på löpande band – Tork PaperCircle, Tork PeakServe och Tork EasyCube är tre av de senaste innovationerna.
Som kött- och charkproducent vet Gudruns hur viktigt det är att ta hand om vår jord. Utan en tydlig hållbarhetstanke kommer det snart inte att finnas mycket kvar att odla och beta på. Därför arbetar de systematiskt efter en miljö- och hållbarhetsplan med bland annat korta transporter, grön el, minskat svinn och alternativa förpackningsmaterial. Varje del gör skillnad!
Bakers erbjuder ett brett utbud av utrustning till Sveriges bagerier och konditorier. Ett utbud som ständigt utvecklas och tas fram i ett nära samarbete med kunderna. Ett nytänkande företag, inte bara inom bagerilösningar. På senare år har deras engagemang i att integrera nyanlända i arbetslivet uppmärksammats.
Vi vill lyfta fram några av alla fantastiska uppfödare, odlare och bönder som finns runtom i Sverige. Tillsammans kan vi öka kunskapen och medvetenheten kring de mervärden som finns kring de svenska produkterna och det arbete som görs för att skapa kvalitativa och säkra livsmedel.
Precis som en kladdkaka eller en nybakad kanelbulle så är det i mitten som de allra godaste smakerna samlas. På samma sätt är det med Västerbottensost® mittbit, som också är den allra krämigaste biten. Den förgyller varje festbord och står stolt utan kanter som en hedersgäst på bordet. Visste du att det på en helost om 18 kg endast finns två stycken mittbitar? Västerbottensost® kallar den därför för hjärtbiten, och det är just den här biten som rekommenderas att servera när du önskar att ge dina gäster en alldeles speciell känsla.
Nyfiken på vilka trender som kommer att vara stora kring det dukade bordet och restaurangutrustning framöver? Vi frågade Therese Egerfors, specialistkonsult utrustning, om hon kunde dela med sig av sina tankar.
Den macka som inte kan räddas med ost är inte värd att räddas. Kaffe och ostmacka är svenskarnas vanligaste frukost. Men mackan har tagit ett stort kliv vidare från morgontimmarna och förekommer nu även till lunch och middag i både varma och kalla konstellationer.
Porslin i alla dess färger och former – både klassiskt och nytänkande – hittar du hos RAK Porcelain. Med kvalitetsporslin från RAK får du mycket för pengarna och dessutom finns möjlighet att sätta en personlig prägel på designen. Produktionen är förlagd i det minsta Arabemiratet i Ras-Al-Khaimah och det europeiska huvudkontoret är baserat i Luxemburg. På den svenska marknaden har Martin & Servera ensamrätt att sälja porslinet.
Huhtamaki - Hållbara pappersförpackningar från Finland
I vårt grannland i öst ligger Huhtamaki som tillverkat förpackningar sedan 60-talet. Varje år serveras 19 biljoner drycker i deras pappersbägare världen över. Deras genomgående miljötänk gör dem till en hållbar aktör på den globala förpackningsmarknaden.
Toaletten är kanske ett tråkigt arbetsområde när man driver restaurang men den ger ofta ett stort intryck för gästen. En fräsch och bra utrustad wc bidrar till kundlojalitet, motiverar anställda och förhindrar infektioner. Skogsbrukskoncernen Metsä är väl medvetna om detta och lyckas inte bara med att leverera smarta lösningar för sina hygienpapper, de är dessutom ett föredöme i miljöfrågor.
En färsk undersökning från Korvbrödsbagarn visar att gäster i genomsnitt är villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare. Ett enkelt sätt att uppgradera din burgarportion är att växla upp brödet.
Continental Foods arbetar för renare innehållsdeklarationer eftersom de anser att goda råvaror är bästa kryddan. Det är bland annat därför deras produkter ej innehåller tillsatta smakförstärkare.
Tekompaniet och Dilmah Tea har inlett ett samarbete med stjärnkocken Titti Qvarnström. Tillsammans vill de ge mer kunskap om te till svenska folket. Här kommer bland annat vikten av färska råvaror, tebladens ursprung, den hantverksmässiga processen samt det etiska engagemanget tas upp. Vi kommer också att få nya perspektiv på hur te kan användas i köket.
Skånemejerier MåVäl – 0% laktos, 100% svensk mjölk
MåVäl är samlingsnamnet för Skånemejeriers laktosfria sortiment av mjölk, fil, yoghurt och matlagningsprodukter. MåVäl-produkterna smakar precis lika gott som det traditionella sortiment och innehåller samma nyttigheter i form av protein, vitaminer och mineraler. Den enda skillnaden är att de är fria från laktos.
När allt fler efterfrågar och förväntar sig att det finns laktosfria alternativ på menyn ställs det nya krav på köket. Krav som i vissa fall kan kännas både begränsande och hämmande för kreativiteten. Med hjälp av Arlas breda sortiment av laktosfria produkter reder vi här ut några av de frågor som kan uppkomma i köket. Inspiration för dig som vill ha lite mer laktosfrihet i köket.
Tunnpannkaka Special är Lantmännen Cerealias senaste nyhet, gjord på palsternacks- och morotsmjöl. Varför inte servera dom med en ljuvlig rödbetsröra, dill och fetaost?
Gudruns ägs och drivs av familjen Ögren. Företaget drivs i andra generationen av tre bröder Ögren. Pappa Tommy Ögren startade en gång i tiden med en grisstyckningsverksamhet på Södermalm i Stockholm. Idag är de en av Sveriges största privatägda aktörer inom kött och charkuterier.
Aristo – från resväskor till moderna förbrukningsprodukter
Ett av de äldsta fotografierna tagna från Aristos kartong- och emballagefabrik är från 1920-talet. På den tiden tillverkade fabriksarbetarna industrikartonger till den lokala marknaden i Falköping. Ett arbete som inte alltid var helt riskfritt.
Pease är en ny vegansk proteinkälla som är gjord på proteinrika ärter. Pease finns som färs, strimlor och pulled med smak av chili & vitlök. Samtliga produkter är superenkla att tillaga och har ett riktigt lågt CO2-utsläpp. Det är med andra ord en utmärkt proteinkälla för såväl kock, matgäst och miljö. Klimatsmart, gott och proppfullt med protein. Det är Pease – bra mat från ärtan.
Prisad anka från Viking Fågel – landslagskockarnas självklara val
Svensk premiumanka från Viking Fågel blev Svenska Kocklandslagets självklara val som huvudråvara till varmrätten under Culinary World Cup. Ett nära samarbete mellan laget, Viking Fågel, Martin & Servera och Fällmans Kött ledde fram till en råvara som ligger i tiden.
Julbordet är och förblir en kär del i våra mattraditioner. Att gå ut och äta julbord med sin familj eller ihop med sitt företag är en uppskattad upplevelse som stadigt fortsätter att öka. Därför är julborden ofta ett lönsamt inslag för många restauranger.
Den vegetariska trenden är stark. Nyfikenheten på spännande gröna rätter växer även hos gäster som väljer ett traditionellt julbord. Att lyfta fram grönsaker, rotfrukter, svamp, frukt och bär ihop med mejeriprodukter är en chans att tillföra något nytt utan att ge avkall på julens smaker.
Här kan du läsa om våra viltleverantörer, inspireras av hur kockar som Erik Videgård och Simon Laiti jobbar med vilt samt ta del av de godaste viltrecepten.
My Foodie® by Veg of Lund är en svensktillverkad, näringsrik, mättande och allergenfri mellanmålsdryck. Den innehåller inga tillsatser, konserveringsmedel eller tillsatt socker. Bara naturliga vitaminer, mineraler och näringsrika bär från Norden.
Med svensk fågel och 30% svenska morötter är Klimat marknadens första kycklingkorv under 2 kg CO2e/kg. Men den smakar och ser ut precis som en vanlig korv. Lurigt va?
Yaxell – ny teknologi kombinerat med traditionellt hantverk
Yaxell är en av Japans ledande knivtillverkare. Knivarnas damaskusmönster och otroliga skärpa har gjort dem mycket populära i många restaurangkök. Du hittar nu modellerna Zen och Super Gou i Martin & Serveras sortiment.
Glas från Orrefors lyfter vilket dukat bord som helst och skapar skön stämning och harmoni. Ända sedan 1898 har Orrefors tillverkat bruksglas och konstglas på glasbruket i Småland. Där arbetar skickliga hantverkare tillsammans med några av Sveriges främsta formgivare med design, hantverk och innovation. Nu släpps nya glas ur More-serien, designade av Erika Lagerbielke, alla perfekta för restauranger.
Scanpans stek- och kokkärl är slitstarka och populära världen över. Här berättar vi om produktionen av pannorna som du nu hittar i Martin & Serveras sortiment.
Trenden med grönsaker och rotfrukter är stark. Det märks både i köken och på efterfrågan hos kunderna. När man lagar grönt uppstår det dock en del frågor. Både smakmässiga och ekonomiska. På många av dessa ger mejeriprodukter bra svar. Tillsammans med branschens främsta gör Arla nu en stor inspirationssatsning för att öka kvalitén och lönsamheten för gröna rätter.
Orkla har tagit fram en rad olika tips på hur din restaurang kan bli extra lönsam i sommar. Allt från hur du bäst utnyttjar sociala medier till handfasta merförsäljningstips.
Enjoy Wine & Spirits arbetar ständigt med att utöka det ekologiska sortimentet. Här förklarar de lite mer om ekologiska viner, naturviner och hållbar odling.
Den moderna utvecklingen av glasproduktion började för drygt 2000 år sedan då tekniken med att blåsa glas revolutionerade glashantverket. Utvecklingen har fortsatt genom åren och det tyska företaget Zwiesel kristallglas framställer numera helt blyfria kristallglas, vissa extra härdade, till restauranger och barer i mer än 130 länder.
Hobart är en tysk diskmaskinstillverkare som bygger professionella och lättanvända maskiner med mycket låga driftskostnader. Vi på Martin & Servera har samarbetat med Hobart Scandinavia i många år.
Franska ARC bryter ständigt ny mark och har under sin snart 200-åriga historia stått för många tekniska genombrott där man drivit utvecklingen framåt inom sin bransch. Idag har de en världsomfattande och till stora delar automatiserad produktion av glasartiklar. ARC strävar outtröttligt efter att ligga i täten inom detta produktområde.
Siluett skapar anpassningsbara pappersprodukter för alla slags bakverk.
Redan 1928 drog Siluett igång tillverkning av pappersprodukter till bagerier och konditorier från sin fabrik i Stockholm. Sedan dess har de flyttat och bytt namn några gånger men fortsätter att leverera användbara och inspirerande bageriartiklar. Hos dem hittar du bland annat tårtpapper med spets, dekorativa baktråg och färgglada formar.
En god måltid behöver ofta en dipp, en klick eller topping. Den är den första eller sista touchen som adderar det lilla extra. Arla Foods har både produkterna och recepten för att du ska lyckas.
Redan på femtonhundratalet var ön Klädesholmen ett välkänt fiskeläge utanför Tjörn. Här har man i generationer utvecklat sillen till en inlagd delikatess. Varje år lanserar Klädesholmen Seafood en ny innovativ sillinläggning på Sillens dag.
En musa för den amerikanske generationsförfattaren, ett skydd mot malaria, basen i klassiker som Dry Martini och – såklart – Gin & Tonic. Det är inte konstigt att gin idag är både hipsterns och finsmakarens val i baren.
Korvhantverk Stockholm – korv och charkuterier helt utan tillsatser
I Sollentuna ligger Korvhantverk Stockholm, som startades av Jon Randow 2011. Här hittar du charkuterier i mästarklass som är hantverksmässigt tillverkade, med fantastiska smaker och högt köttinnehåll. Dessutom används inget nitrit och andra e-nummer.
Walters Kaffe AB har sedan 1958 rostat exklusiva kaffesorter enligt gamla traditioner med ett brett sortiment av både hela och malda kaffebönor. Kvalitet, kunskap och engagemang är tre nyckelord som styr deras verksamhet.
En glass som inte smälter, en bearnaise som inte spricker. Detta kombinerat med en proteinrik bas som är helt vegansk och varken innehåller laktos eller gluten. Visst låter det som framtiden?
Letar du efter färdigskuren sallad i olika varianter? I vårt sortiment hittar du strimlad isbergssallad, strimlad vitkål, Provence mix, skuren romansallad och flera andra sorters sallader, året runt. Självklart med hög matsäkerhet och kvalitet i fokus.
Ett vinvänligt glas som inte bara är vackert att titta på och gott att dricka ur, utan även praktiskt att hantera. Det måste väl ändå ses som det perfekta glaset för restauranger.
Prästgården Grevbäck är en av de svenska producenter som levererar kött till oss. Kött som du som kund till Martin & Servera kan vara stolt över att servera till dina gäster.
"En glad gris är en god gris", sägs det. Vetskapen om att djuren haft det bra gör naturligtvis sitt till. Carina och Johan Anderson på Högsta gård utanför Köping driver en KRAV-gård med ett 80-tal suggor och är en del av föreningen Jord på trynet.
Med god djurhållning och smaker i fokus har Dingley Dell skapat ett griskött som blivit världskänt för sin fina kvalitet. Här är ras och ursprung, uppfödning och djurens välmående det som skapar förutsättningarna för den goda smaken.
Letar du efter ett prisvärt och smakrikt husvin som passar för olika tillfällen? Nu kan vi presentera Les Oliviers, ett husvin i fem olika varianter som är enkelt att kombinera till olika rätter.
I norra Råda, idylliskt beläget precis invid Klarälven ligger Hemgården Chark. Ett traditionellt företag med anor som sträcker sig ända tillbaka till slutet av 1800-talet.
Flera faktorer är avgörande när det gäller att skapa fantastiskt vin. Mistralen, jorden, månen, fingertoppskänslan och timingen spelar in. Boutinot Wines finns i ett område med helt rätt förutsättningar och skapar unika viner av hög och jämn kvalitet.
Gäsene Mejeri är Sveriges minsta mejeriförening, ägda av 24 bönder. All mjölk till våra ostar hämtas från deras gårdar, som alla ligger inom 25 minuter från mejeriet. Det är vad vi kallar närproducerat.
Dagens restaurangklädsel har karaktär och profilering
Att branschens kläder har utvecklats i allt från stil och sortiment till kvalitet är inget att diskutera. Neutrala arbetskläder har idag bytts ut mot plagg med karaktär, profilering och modemedvetenhet.
Tormek-T2 Knivslip är enkel att använda och skonsam för knivbladet. Håkan Matseus, Kökschef på Restaurang AG i Stockholm berättar om deras erfarenheter av använda slipmaskinen Tormek-T2.
Jokkmokks rökeri lever fortfarande efter sina ursprungliga tankar och idéer. Skickliga charkuterister jobbar med känsla och handlag för att uppnå den ultimata produkten. I rökeriet är det fortfarande riktig eld som gäller.
Prima Rossa och Mondial är båda utrustade med SBR (Safe Blade Removal). Det gör att det är enkelt att rengöra maskinerna på ett säkert och tidseffektivt sätt, det blir även lätt att byta klinga beroende på användningsområde. I slutet på den här filmen ser ni hur man lätt och riskfritt tar bort skärbladet och rengör maskinen.
Oumph! Är en relativt ny råvara gjord på sojabönor. Det är en produkt från växtriket med en helt ny konsistens som faller även de stora köttälskarna i smaken!
Donald Russell levererar gräsuppfött nöt- och lammkött av högsta klass. Slakteriet ligger i Aberdeen, alldeles intill Balmoral Castle, drottning Elizabeth II privata residens. De är hovleverantörer till hennes höghet, men levererar även till allmänheten.
Franschhoek Cellar är en vingård från det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region, Sydafrika. Huvudbyggnaden uppfördes redan 1920 av den legendariska John Winshaw, grundaren av Stellenbosch. Idag ingår Franschhoek Cellar i koncernen DGB, Douglas Green Bellingham. De exporterar till hela världen, framförallt till Storbritannien.
Hjärtat i Saltå Kvarns verksamhet är mjöl, gryn och müsli. De är råvaror som nästan alltid har producerats på Saltå Kvarn och är storsäljare än idag. Företaget brinner för miljön och den rena råvaran – Ett arbete som de tar på största allvar.
Hantverket och profilen för Bellingham wines formades på 1950-talet av Bernard Podlashuk. Hans nyfikenhet för att skapa det unika vinet och hitta de oväntade smakkombinationerna präglar även dagens vinmakare på gården.
Ända sedan 1950-talet har Rheninghaus tillverkat skärmaskiner och varit en av de ledande leverantörerna inom detta område. Nu lanserar de Reddy, en serie med trendiga skärmaskiner som du hittar i Martin & Serveras sortiment.
Sommaren 2016 gick de olympiska spelen av stapeln i Rio de Janeiro. Häng med på den brasilianska matrenden och överraska dina gäster med läckra brasilianska maträtter!
Vår mest älskade knöl är något av texturens mästare, och trots att potatis odlats i 8000 år kommer det ständigt nya sätt att tillaga, kombinera och servera den på.
Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.
Så blev New Belgium ett av USA:s mest hållbara bryggerier
Det Colorado-baserade New Belgium Brewing ses som ett av de mest hållbara ölbryggerierna i USA. De får all sin el från vindkraft och återvinner nära hundra procent av sitt avfall. Sedan 2013 ägs bryggeriet dessutom av medarbetarna.
"Hållbarhet omfattar både ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar" säger Marianne Kragh Rottbøll, nordisk marketing manager på Royal Greenland. Företaget, som tar sitt ansvar på största allvar, är dessutom Grönlands största arbetsplats.
De kallas för kulturgrödor - enkorn, dinkel och emmer, och nog är det kulturarbete när Warbro Kvarn mal säden med tusenårig historia. Dessa spannmålssorter var länge ute ur bilden, men har fått en renässans på grund av smak och näringsinnehåll.
Varumärket Zacapa är internationellt erkänt som ett av de bästa inom segmentet premiumrom. Något som är unikt med just Zacapa rom är att den framställs av den första pressningen av sockerrör för att sedan lagras på 2300 meters höjd.
Lemonaid och ChariTea är ekologiska och Fairtrademärkta drycker som både är hälsosamma och bidrar till en bättre värld. Initiativtagarna har valt att avsätta fem cent per flaska till välgörenhetsprojekt som de själva driver.
Koriander ger direkt en asiatisk touch, basilika och solvarma tomater förflyttar dig till Italien, medan dill smakmässigt känns ursvensk. Få saker kan ge samma råvara helt olika karaktär som färska örter.
Ölands sandrika och torra jordar har de perfekta förutsättningarna för att odla lök. Strax söder om Ölandsbron ligger Färjestaden och här finns Kalmar-Ölands Trädgårdsprodukter, en av Sveriges största producenter av gul och röd lök.
Nyhet: Klimatsmarta svenska baljväxter från Nordisk Råvara
Nordisk Råvara satsar på att framställa mat som är långsiktigt möjlig ur ett globalt perspektiv. Allt genom att välja rätt grödor för rätt plats och koppla ihop aktörerna från odling till förädling och marknad.
Probiotika – nyckeln till framgång för Mas de Subirá
Med ett stort engagemang för hållbar produktion skapar vinmakaren Judit Llop ett kraftfullt vin som inte bara smakar gott utan strävar mot att göra gott för naturen.
Vi pratade med Anders Östlin som jobbar på Kiviks Musteri för att höra mer om äppelmust, hur mustningen går till och vilka smaker som känns aktuella just nu. Vi fick också höra mer om lemonad och årets smaker.
I Martin & Serveras hållbarhetstävling Utmaningen ska kunder och leverantörer tänka till och skicka in bidrag efter specifika teman. 2017 var temat Hållbara idéer, och leverantörsklassen vanns av Atria, som jobbar med hela trettio hållbara idéer om året!
Fågel av hög kvalitet har fötts upp hos Viking Fågel i Skåne sedan 1994. Fågelslag som kyckling, majskyckling, ungtupp och gås når Martin & Serveras kunder i hela landet. För fågelbonden Björn Olsson är arbetet ett hantverk där stor omsorg läggs vid djurhållningen, rätt fodermix och samarbetet med kräsna kunder.
På Solängens äldreboende i Österbymo är ambitionerna för maten stora. Rätter och smaksättning följs regelbundet upp i kostombudsträffar. På matsedeln finns bland annat kött och ägg från lokala, ekologiska bönder. Men även mellan raderna gömmer sig viktiga satsningar – som de proteinförstärkta mellanmålen Arla Protino®.
Kokt ris, höns och curry var en populär rätt i skolorna på 80-talet, men sedan tog kycklinggrytorna över. Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch. Den är klimatsmart, bra att blanda i andra färser och perfekt i en hel mängd rätter.
Här hittar du inspiration, recept och massor med bra tips på hur du enkelt kan få till god sommarmat utan att ha ett välutrustat kök och ett helt gäng kockar i ryggen. Och ändå lyckas få till den där mysiga hemlagade känslan och looken.
Söker du efter ett nytt och gott alternativ till ris, pasta, bulgur, couscous och quinoa? Nu presenterar Orkla Foods Sverige Fyra Skånska Gryn, en ny spännande bas på havre, råg, vete och korn.
Hantverksmässiga restauranghamburgare för alla verksamheter
Sedan 1982 har Nacka kött tillverkat hamburgare enligt traditionella metoder. Med kundfokus som ledstjärna har Nacka kött idag cirka 300 olika hamburgarrecept. Allt produceras av sex hängivna anställda i den lilla produktionsanläggningen i södra Stockholm.
Norska kallvattensräkor – den renaste smaken från havet
I det renaste, kallaste och klaraste havet utanför Norge fiskar företaget Cold Water Prawns of Norway norska kallvattensräkor. Det kalla havet gör att räkorna växer sakta och det ger dem en fast konsistens, frisk och god smak med en hint av salt och naturlig röd färg. Inte nog med att uppväxtvillkoren är optimala, norska kallvattensräkorna kommer också från hållbara fiskerier.
GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.
I snart 140 år har Falbygdens Ost vårdat och vänt, doftat och smakat för att kvalitetsostarna ska mogna på rätt sätt. I det smakrika sortimentet finns numera fyra klassiker från Kalmar mejeri. Extra tid och kärlek gör dem till bekantskaper man inte vill missa.
Det går att tillfredsställa alla smaker utan att rucka på traditionerna. Addera nya, gröna och spännande julrecept eller varför inte gå "all in" och byt ut julbordsklassikerna mot helt vegetariska alternativ!
Säsongen för svenska äpplen fortlöper nästan hela året, beroende på sort och lagringsduglighet. Ambitionen är att kunna erbjuda svenska äpplen hela året, även om vi inte kan säga att vi är helt där än.
Burgarnas tid är här. Enkelt och gott. Maträtten går att variera i oändlighet och det blir allt mer populärt att använda vegetariska alternativ med bönor eller färser istället för kött och fisk. Här delar vi med oss några tips från vårt breda sortiment!
Vackra färger, behaglig hetta, ljuvliga kryddningar och många härliga vegetariska rätter. Det är inte konstigt att Mellanösterns kök är en av världens snabbast växande mattrender med massor av nya bekantskaper att stifta. Och älska.
I idylliska och lantliga Nyckelby på Ekerö ligger familjeföretaget Orto Novo. På de två hektar stora växthusodlingarna odlas färska örter och sallat i en kontrollerad miljö. Här har både teknik och mänskligt hantverk en stor betydelse för slutresultatet.
Delsbo Candle är ett svenskt företag med lång historia inom ljustillverkning. På företaget finns ett stort fokus på miljö och under 2008 tillverkade de världens första miljöcertifierade ljus. Sedan sommaren 2017 är Delsbo Candle Martin & Serveras leverantör av kron- och antikljus under vårt egna varumärke, Formo.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.