Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

2300 blåbär i varje flaska

Handla

133991, HEMBERGA, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
På Saxhyttegubben tillverkas Blåbär 100 %, en naturlig dryck direkt från skogen, helt utan tillsatser. I processen tas inga genvägar. Varken tillsatser eller konserveringsmedel används.

Blåbär 100 % är pressad och pastöriserad råsaft av svenska blåbär. Till drycken används nyplockade blåbär från skogarna i Bergslagen. Blåbären pressas till dryck omedelbart efter plockning, i en anläggning som är skräddarsydd för att ta tillvara bärens smaker, egenskaper och näringsinnehåll på allra bästa sätt.

Precis som namnet skvallrar om innehåller Blåbär 100 % enbart blåbär och är helt fri från tillsatser. Det gör att det blir mycket råvara i varje flaska. För 33 cl dryck går det åt drygt 2300 blåbär. Inget vatten eller annan vätska tillsätts.

Blåbär 100 % är rik på syror och tanniner, vilket gör den perfekt som alkoholfritt alternativ till rödvin. Den bäriga och friska smaken går bra ihop till rätter med ljust kött.

Tips: Servera ur vinglas. Lufta gärna en stund innan servering.

Kvalitet sedan 1648

På Saxhytte Gård i Saxhyttan strax norr om Grythyttan har bergsmanssläkten Agorelius bedrivit verksamhet sedan 1648. Namnet Saxhyttegubben började användas på 1980-talet när det blev dags att marknadsföra gårdens fina jordgubbsskördar. Många kommer säkert ihåg de typiska
trälådorna med de blåa jordgubbsaskarna. Idag är det blåbärs- och lingondryck i trälådorna, men den höga kvaliteten är densamma.

Saxhyttegubben är Saxhytte Gårds varumärke för produkter fria från tillsatser. Läs gärna mer på www.saxhyttegubben.se.

Läs mer

Kunskap

Goda drycker för alla tillfällen

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.