Blåbär 100 % är pressad och pastöriserad råsaft av svenska blåbär. Till drycken används nyplockade blåbär från skogarna i Bergslagen. Blåbären pressas till dryck omedelbart efter plockning, i en anläggning som är skräddarsydd för att ta tillvara bärens smaker, egenskaper och näringsinnehåll på allra bästa sätt.
Precis som namnet skvallrar om innehåller Blåbär 100 % enbart blåbär och är helt fri från tillsatser. Det gör att det blir mycket råvara i varje flaska. För 33 cl dryck går det åt drygt 2300 blåbär. Inget vatten eller annan vätska tillsätts.
Blåbär 100 % är rik på syror och tanniner, vilket gör den perfekt som alkoholfritt alternativ till rödvin. Den bäriga och friska smaken går bra ihop till rätter med ljust kött.
Tips: Servera ur vinglas. Lufta gärna en stund innan servering.Kvalitet sedan 1648
På Saxhytte Gård i Saxhyttan strax norr om Grythyttan har bergsmanssläkten Agorelius bedrivit verksamhet sedan 1648. Namnet Saxhyttegubben började användas på 1980-talet när det blev dags att marknadsföra gårdens fina jordgubbsskördar. Många kommer säkert ihåg de typiska
trälådorna med de blåa jordgubbsaskarna. Idag är det blåbärs- och lingondryck i trälådorna, men den höga kvaliteten är densamma.
Saxhyttegubben är Saxhytte Gårds varumärke för produkter fria från tillsatser. Läs gärna mer på www.saxhyttegubben.se.