Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

En revolutionerande vinidé

Den vinproducerande familjen Bolla öppnade sina första källare 1883 i Soave, en liten medeltida stad sydost om Verona. Ganska precis 70 år senare tog man det första steget mot den internationella succén som stavas Amarone.
Det var när familjens överhuvud fyllde 80 år i april 1953 som barn och barnbarn lät buteljera hans favoritvin – och trycka en etikett för Bolla Amarone Riserva årgång 1950. Vid den här tiden var detta en smått revolutionerande idé, eftersom Amaroneviner var något man mest drack hemmavid, inte sålde.

Pionjärer inom Amarone

Det enda vinet som gällde i Verona innan var nämligen det röda söta dessertvinet Recioto della Valpolicella. Tiden lät utvisa att den här idén var riktigt bra och det här var alltså början till den enorma försäljningssuccé av Amarone som följde. Bolla Amarone är nu en självklar ikon bland vinerna från Valpolicella – och den första att säljas som Amarone under egen etikett.

Nu har vintypen en självklar plats på hyllorna

Idag tillhör Amaronevinerna en av de mest populära vinstilarna och Bolla Le Poiane är en storsäljare. Alla känner däremot inte till vinets stolta historia – eller den vackert belägna vingården, en bit utanför Verona i Valpolicella.

Sverige är som ett andra hemland

Sverige är ett av de länder i världen som köper mest Amarone efter Italien. Kanske beror det på att vinet passar det svenska köket och klimatet så bra. Svensken lagar gärna stora varma grytor och smakrika kötträtter där Amarone passar som hand i handske och allt fler har kommit att tycka om vinstilen.

Bolla Vini är kända för sin historiska Amarone och naturligtvis finns även dito Ripasso från Bolla Vini. Bolla Le Poiane Ripasso passar till det italienska köket så väl som till vårt svenska kök, och testa absolut receptet i högerspalten på färsk gnocchi – maxat med kärlek – till Bolla Ripasso!

Bolla Le Poiane Ripasso är ett kryddigt och kraftigt rödvin med mustig karaktär. Inslag av mörka körsbär, nejlika, mörk choklad och viol. Avslutningen är elegant och det kommer då även fram toner av lakrits och en snygg karaktär från faten. Serveras vid 14-16 °C till nötkött, vilt eller lagrade hårdostar.

Längtan till Italien

Christian Zulian, Bollas passionerade vinmakare, berättar om vinerna från den historiska vingården i Valpolicella. Se filmen BOLLA – The Italian art of tasting life och inspireras av Christian och de vackra vyerna där de lokala italienska druvorna växer, handplockas, torkas i speciella torkhus på hög höjd och sedan görs till viner som många tycker om.

Video

BOLLA – The Italian art of tasting life

Inspirerande recept

Recept

Färsk gnocchi med maximal kärlek

Ett recept direkt från en liten restaurang i Montepulciano d´Abruzzo. Färsk potatisgnocchi med ruccola, parmesan, fläskfärs och grädde. Magiskt!

Bolla i vårt sortiment

JACOBS CREEK SHI/CAB 18,7CLPRN
708859, PR SWEDEN, Australien
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer om vårt sortiment

Kunskap

Specialist inom vin, sprit och öl

Hos oss kan du välja bland alkoholhaltiga produkter från hela världen. Vi har vin i alla prisklasser, öl både från lokala bryggerier och internationellt kända varumärken och omsorgsfullt utvalda spritdrycker.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.