Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Doften av espresso
Inspiration

Doften av espresso

Från norra till södra Italien slingrar sig doften av nybryggd espresso genom smala gränder och över livliga piazzor. Här är espresso inte bara en dryck, utan ett viktigt inslag i vardagen. Även hos oss svenskar har espresson blivit en omtyckt dryck det senaste årtiondet som vi gärna dricker i olika former. Här inspirerar Arvid Nordquist till kaffe på menyn, både som dryck och som smaksättare i maten.

Doften av kaffe är välkänd för oss svenskar och vi är ett kaffeälskande folk. Cafétrenden har vuxit sig starkt sedan 90-talet. Framför allt uppskattas ett välgjort hantverk av en god espresso. Vi tar oss gärna tid att njuta av en kopp kaffe hemma, i farten, likväl som på favoritcaféet.

Espressometoden

Prova dig igenom Arvid Nordquist Espressosortiment för att hitta den smak, rostning och certifiering som passar dig. Espresso är det mest koncentrerade och intensiva kaffet som går att utvinna ur en kaffeböna. Det är just det som är det speciella med espressometoden. För att få fram smakerna utnyttjas ett högt tryck för att hetta upp vattnet. Genom att använda trycket tas smaker fram som annars förblir dolda.
 
Malningen, dosering och packning av kaffet tillsammans med hur långsamt eller snabbt vattnet rinner genom kaffet påverkar vilka smaker och aromer som skapas i koppen.

Inspireras av kafferecepten

Recept

Affogato Espresso

Espresso med vaniljglass.
Recept

Señoras coffee

En kaffedrink, med eller utan alkohol.

Arvid Nordquist kaffe Señoras stöttar kvinnliga kaffebönder i ett projekt som är del av initiativet World Coffee Projects. Señoras görs på bönor från kaffeodlingar som drivs av kvinnor. Att driva en kaffeodling är en väg ur fattigdomen för många. Genom att servera Señoras kan din restaurang eller café vara med och bidra till en mer jämställd värld. Läs mer om projektet på arvidnordquist.se.


Kaffe på menyn

Kaffe och te är även utmärkt som smaksättare i mat. Inspireras av recepten nedan framtagna av medlemmar i svenska kocklandslagen, i samarbete med Arvid Nordquist.

Svenska kocklandslagens kafferecept

Recept

Ugnsrostad spetskål med kaffeglaze, svampkräm och ragú på gulärta

Matilda Ewaldh från Svenska Kocklandslaget har skapat en vegetarisk varmrätt smaksatt med kaffe. ”Till det här receptet använde jag två sorters kaffebönor: den nötigt kryddiga Sincero Espresso till den smakstarka glazen, och Chefs Blend till svampemulsionen. Ragú görs vanligtvis med köttfärs, mest känd under namnet ”bolognese” – jag gjorde en variant på gulärta, gräslök och schalottenlök, som tillsammans med den lite mildare spetskålen balanserar upp styrkan från svampemulsionen och kaffeglazen.”
Recept

Vårig tomatsallad med teinfuserat tomatvatten

Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget har skapat en sallad smaksatt med te. "Rooibostet Skogsglänta med smak av jordgubb tycker jag är en fantastisk kombination med tomat. Jordgubbar och tomater är så mycket sommar det bara kan bli för mig. Jag tycker om att slå ihop dem och äter gärna jordgubbar och tomat i olika varianter tillsammans. För mig var det rätt självklart att göra en förrätt med tomat där jordgubbstéet får spela en stor roll."

Espressoblends med 100 % arabicabönor

För Arvid Nordquist är det viktigt att bönorna är av högsta kvalitet.
Att de får växa på hög höjd och mogna långsamt resulterar i ett brett spektra av
smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär.

För dem är en god och smakrik espresso viktigt, men lika viktigt är deras fokus
på människa och miljö och det kontinuerliga arbetet för en bättre värld genom: 
 

  • 100 % fossilfritt rosteri.
  • 100 % hållbart certifierade bönor i alla blends.
  • 100 % klimatkompenserat kaffe.
  • Minst 90 % växtbaserat förpackningsmaterial på det professionella sortimentet (gäller ej instantkaffe).
  • Utöver hållbara certifieringar stödjer Arvid Nordquist kvinnliga kaffeodlare och bidrar till att rädda den afrikanska elefanten i initiativet World Coffee Project. Läs mer om det här. 

I sortimentet

Coffee Lounge Divino Espresso h böna 1kg
491753, CLASSIC ESPRESS, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Coffee Lounge Oro Espresso hel böna 1kg
237644, CLASSIC, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Coffee Lounge Sincero Espre hel böna 1kg
563726, GIUSTO, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • Fairtrade
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Inspiration

Kaffe på menyn

Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.