Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

En mozzarella för varje tillfälle

Man har hittat recept med mozzarella från 1500-talet. Det sägs att osten ”uppfanns” då en klick ostmassa råkade hamna i rykande hett vatten – och mycket riktigt värms mozzarellan upp under sin tillverkning.
Den smälta ostmassan spänns och sträcks för att bli fast och seg. Detta blir till en ”pasta filata” som knipsas av till små bollar, och det är härifrån som osten har fått sitt namn. ”Mozzare” är italienska för att klippa av.

Som Italiens ledande osttillverkare kom Galbani på 1950-talet på att förpacka mozzarella i saltlake för att förlänga hållbarheten, och med det kunde mozzarellan börja sprida sig utanför Italien. Idag är det en av världens mest sålda ostar.

Hitta din nya favorit

I Galbani Professionales sortiment hittar du kvalitetsmozzarella för alla tillfällen. 
  • Mozzarella i småkulor är perfekt till sallader och plockmat.
  • Fintärnad mozzarella är idealisk till pizzor och soppor.
  • Den fastare mozzarellan i block är en smart universalingrediens för det varma köket.
  • Och så den karakteristiska delikatessen buffelmozzarella förstås, att till exempel servera i en klassisk caprese.
  • Sist men inte minst, Galbanis läckert krämiga burrata, där ostens inre är en blandning av mozzarellastrimlor och grädde.
Recept

Sommarsallad med tomater, avokado och mozzarella

Fräsch sommarsallad med smak av Italien. Här med cocktailmozzarella från Galbani

En mozzarella för varje tillfälle

Video

Se hur mozzarella tillverkas

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.