Man har hittat recept med mozzarella från 1500-talet. Det sägs att osten ”uppfanns” då en klick ostmassa råkade hamna i rykande hett vatten – och mycket riktigt värms mozzarellan upp under sin tillverkning.
Den smälta ostmassan spänns och sträcks för att bli fast och seg. Detta blir till en ”pasta filata” som knipsas av till små bollar, och det är härifrån som osten har fått sitt namn. ”Mozzare” är italienska för att klippa av.
Som Italiens ledande osttillverkare kom Galbani på 1950-talet på att förpacka mozzarella i saltlake för att förlänga hållbarheten, och med det kunde mozzarellan börja sprida sig utanför Italien. Idag är det en av världens mest sålda ostar.
Hitta din nya favorit
I Galbani Professionales sortiment hittar du kvalitetsmozzarella för alla tillfällen.
Mozzarella i småkulor är perfekt till sallader och plockmat.
Fintärnad mozzarella är idealisk till pizzor och soppor.
Den fastare mozzarellan i block är en smart universalingrediens för det varma köket.
Och så den karakteristiska delikatessen buffelmozzarella förstås, att till exempel servera i en klassisk caprese.
Sist men inte minst, Galbanis läckert krämiga burrata, där ostens inre är en blandning av mozzarellastrimlor och grädde.
Vi rekommenderar
Recept
Sommarsallad med tomater, avokado och mozzarella
Fräsch sommarsallad med smak av Italien. Här med cocktailmozzarella från Galbani
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.