Snacking utmanar traditionella måltidsmönster och skapar nya serveringstillfällen. Kenneth Nilsson, Taste Innovation manager på Findus, har tagit fram enkla, vegetariska recept på sliders – perfekt för att snacksa till sommarmenyn.
Det är tydligt att den ganska inrutade idén om tre måltider om dagen har blivit alltmer förlegad. Det snacksas friskt mellan måltider och i allt större utsträckning - till och med i stället för måltider. Konsumenternas förändrade måltidsmönster skapar nya, spännande möjligheter för restaurangbranschen: öppettider kan med fördel utökas och menyer kan kompletteras med snackbara småportioner och on the go-produkter.
Sliders, som kan liknas vid minihamburgare, är enligt Kenneth Nilsson en perfekt rätt att lägga till på menyn för att möta efterfrågan:
– Sliders passar utmärkt att servera som tapas, mellanmål, smårätt eller på buffén. De går också att variera till det oändliga! Dressing, tillbehör och proteiner kan enkelt bytas ut för att skapa personliga och intressanta smakkombinationer. Viktigt är som alltid att texturerna sitter: krispig stekyta, len dressing och fluffigt bröd får möta fräscha grönsaker.
Recept på sliders-burgare
Här presenteras fyra läckra förslag på sliders: växtbaserade burgare.
Vi rekommenderar
Recept
Slider med Pulled Green Teriyaki, sojabönor och rostade sesamfrön
Sliders med inspiration från det japanska köket. Naggande goda minihamburgare med protein både från veganska bitar och sojabönor.
Trendig kimchimajo och frisk koriander är en smakkombination som älskas av många. Dessa färgsprakande sliders blir ett utsökt tillskott till buffébordet.
Palsternacks- och grönkålsbiffar med wasabidressing
Minihamburgare med spännande smak av palsternacka och grönkål som toppas med picklad rödlök och en dressing med sting. Justera mängden wasabi för önskad mängd hetta.
Grönsaksbiffar med härligt frasig utsida serveras här med en dressing gjord på allas vår favoritost: fetaosten! Med perfekt avvägd sälta, syrlighet och hetta blir dessa sliders ett välkommet tillskott på sommarmenyn.
Allt fler äter och vill öka sin konsumtion av vegetariskt men många tycker det är svårt. Idag finns det en stark tillväxt i kategorin och 60% anger variation som en viktig drivkraft till att äta vegetariskt. Ett bredare i utbud baserade på olika råvaror med produkter som är enkla att tillaga, gör vegetariskt tillgängligt för fler! Bäst förutsättningar för att servera vegetariskt skapas genom bredd och variation tillsammans med goda och smakrika komponenter.
Vegetarisk mat är långt förbi att vara en trend. Vi står inför ett paradigmskifte där alltfler vuxna och barn idag är medvetna och efterfrågar hälsosamma hållbara alternativ på matbordet. För att möta efterfrågan lanserar Findus nu Green Cuisine - ett sortiment med stor variation av goda, smakrika och växtbaserade produkter som inte tummar på vare sig smak eller näringsvärde. Helt enkelt, det nya sättet att äta gott!
Findus vill att du ska känna dig trygg med varifrån maten på din tallrik kommer. Genom att verka ansvarsfullt arbetar företaget för att minska miljöpåverkan i alla delar av produktionskedjan.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.