Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Serveringsbrickor från Öland av högsta kvalité

Se produkter från Formpress i vår e-handel
Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.

Formpress är ett svenskt familjeföretag stationerade i Färjestaden på Öland. De grundades 1996 och har sedan dess levererat serveringsbrickor åt stora och små restaurangkunder över hela världen. Vi träffar Christian Mörnestedt, Vd/CEO på Formpress, för att höra mer om produktionen och hur det går till när en bricka skapas.

"All produktion av våra brickor sker i Färjestaden på Öland. Här skapar vi tusentals produkter dagligen till våra kunder runt om i världen. Varje björkfanerbricka tar åtta minuter att pressa och läggs ihop för hand av våra skickliga medarbetare."

Klassiska och kundunika brickor

I Martin & Serveras sortiment hittar du flera olika brickor från Formpress. Här finns lagerlagda serveringsbrickor i färgerna svart, vit, björk, bok eller mahogny, i storlekarna 360x280 mm och 430x330 mm. Men Formpress jobbar främst med att lösa produkter med kundens unika design.

"När en order kommer in löser vi normalt ett prov till kunden inom en vecka. Produktionen av ordern tar tre till fyra veckor. 80 % av de restauranger som beställer brickor från oss vill ha en bricka med sin egen logotyp på. Man kanske också vill ha en bricka som matchar den egna grafiska profilen eller trycka ett speciellt budskap på brickan. Vi producerar helt utifrån kundens önskemål och design. Ingenting är omöjligt!"

Färg, form och uttryck

Christian berättar att kunderna själva brukar lämna in en färdig design som de utgår ifrån, men Formpress kan också hjälpa till med design till viss del.

"Vi kan självklart komma med tips och idéer till våra kunder om de behöver hjälp. Något som blir fint är när man tar ett fotografi som vi trycker över hela brickan. Ju bättre foto desto bättre blir det. En annan idé är att fotografera en tapet eller annan detalj som används på restaurangen och använda det som motiv på brickan. Man kan också trycka text på sin bricka, kanske för att förklara sin meny eller ett ställningstagande, eller varför inte skriva ut företagets adress på webben eller i sociala medier."

Den mest miljövänliga brickan på marknaden

Formpress utvecklar ständigt sitt eget sortiment och tryckteknik för att hela tiden ligga i framkant.

"Våra brickor är alltid gjorda av 100 % björkfaner. Nu har vi uppdaterat lim och lack för att produkten ska bli ännu mer miljövänlig. Vi erbjuder den mest miljövänliga och tåliga brickan på marknaden. Den är lätt men ändå stabil. Den kan kastas som träavfall vilket gör att hela brickan återvinns och blir till energi."

Björkfanersbrickan produceras av björk som kommer från Finland och Estland. Christian berättar att det är länder som är väldigt bra på att förädla björk.

"Våra brickor i björkfaner håller oerhört länge. Använder man brickan hemma så säger vi att den håller för alltid. I en restaurangverksamhet håller brickan under väldigt lång tid. Vissa restauranger kan använda dem så länge som i åtta år och har då kört dem cirka 30 gånger om dagen i industridiskmaskin."

Mer om Formpress och hur du lägger en order

Du kan läsa mer om företaget och produkterna på www.formpress.com. För att beställa en specialdesignad bricka, ta kontakt med din säljare hos Martin & Servera. Lagerlagda produkter går att beställa direkt genom Martin & Serveras e-handel.

Handla

Sortiment

Se produkter från Formpress i vår e-handel

Läs mer

Inspiration

En bricka säger mer än tusen ord

Hur uttrycker din verksamhet sin profil? Troligtvis på många sätt. Men det finns fler metoder än genom den mat du serverar, lokalens inredning och ditt personliga bemötande som du kan använda för att synas. Formpress skapar nya ytor för dig att vara kreativ på och hjälper dig att nå fram med rätt budskap och känsla till gästen.
Kunskap

Restaurangutrustning

Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.