Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Från en familj där mat är kärlek
Inspiration

Från en familj där mat är kärlek

Passionen för medelhavsmaten och den italienska livsstilen är grunden i familjeföretaget Di Luca & Di Luca. Visionen är att alla ska kunna njuta av god medelhavsmat varje dag, som gör gott för både hälsa och själ.
Året var 1961 när den unge Fernando Di Luca en tidig morgon tog sin scooter och körde ifrån Italien mot nya äventyr i Europa. Han landade i Stockholm och tog då arbete inom hotell- och restaurangvärlden. Även om Fernando uppskattade den svenska matkulturen så längtade han efter mammas italienska kök. Där och då bestämde han sig för att bit för bit ta Italien till Sverige och startade företaget Di Luca & Di Luca. Passionen för medelhavsmaten och den italienska livsstilen är grunden i familjeföretaget och visionen är att alla ska kunna njuta av god medelhavsmat varje dag. 
Video

Den hälsosamma medelhavsmaten

Solmogna tomater, krämig pasta, olivolja, grönsaker och det där lilla extra efter maten. Den goda medelhavsmaten är hälsosam men ingen diet, det handlar snarare om att äta lite av allt. Grunden är mycket grönsaker, rotfrukter, baljväxter och kolhydrater från gryner och pasta. Hemligheten är att använda ett fåtal fina råvaror av hög kvalitet vid matlagningen vilket gör det enkelt att lyckas. En annan viktig del i den italienska måltiden är den sociala gemenskapen, att sitta ner tillsammans, äta och samtala är minst lika betydelsefullt för att vi ska må bra. 
 

Olivoljans nyttighet

Olivolja som är grundpelaren i det italienska och medelhavsköket innehåller till största delen omättat fett vilket påverkar blodets kolesterolvärde positivt. Men det är inte bara olivoljans fettkvalitet som är bra för vår hälsa. Den innehåller även aktiva ämnen som kallas polyfenoler, som är en typ av antioxidant. Polyfenoler är en grupp av ämnen som finns naturligt i frukter, bär och grönsaker. Oliver innehåller extra mycket av dessa ämnen. Polyfenoler har som uppgift att skydda frukten mot olika angrepp i naturen. I den färdigpressade extra jungfruolivoljan fortsätter polyfenolerna att skydda fettsyrorna. Det är även så finurligt att även de råvaror du steker i olivolja skyddas av de här superämnena. 
 

Pastan

Di Luca & Di Lucas långa erfarenhet av att tillverka pasta har gjort det möjligt att identifiera den "magiska" kombinationen av durumvete semolina, ägg och mjöl för att få en pasta av överlägsen kvalitet. Den tunna pastan, unik i Pastificio Rana, rullas efter italiensk tradition och garanterar en minnesvärd smakupplevelse. Tack vare de 8 äggen + 4 äggulor per kilo mjöl är pastan elastisk, motståndskraftig och kan bibehålla konsistensen perfekt al dente även under stress i matlagningen.

Ingredienser

För Pastificio Rana är ingrediensernas kvalitet det första villkoret för framgång. De ägnar största uppmärksamhet åt sökandet efter de mest lämpliga råvarorna för produkterna. Deras experter väljer noggrant och kompromisslöst leverantörer av kött, fisk, ost och grönsaker för att säkerställa högsta kvalitet, matsäkerhet och beständighet över tid för slutprodukten. De är stolta över att inte använda någon form av konstgjorda smakämnen, konserveringsmedel, palmolja eller pulveriserade ostar. 
Video

Arbetet bakom kulisserna

Den frysta IQF pasta är frukten av det gemensamma arbetet hos Di Luca & Di Lucas kockar och forsknings- och utvecklingsexperter som varje dag med passion arbetar sida vid sida i innovationscenter nere i Verona. Allt med syfte att hitta den bästa högkvalitativa fyllda pastan som lämpar sig för professionell matlagning.

I sortimentet

HANDSKE LATEX L PUDFRI 100SHYT
422105, HYGIENTEKN
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Balsamvinäger 3L
383745, ZETA, Italien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
106369, Frankrike
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Oliv Kalamata urkärnad 3,3kg
588087, ZETA, Grekland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer från Di Luca & Di Luca

Inspiration

Med smak från Italiens trädgårdar

Medelhavsköket är ett av världens mest smakrika. Att det sedan är ett matmönster som är bra för välmåendet gör inte saken sämre. Men vad är hemligheten? En som vet är Fernando Di Luca, grundare av familjeföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta.
Recept

Medelhavsmat med Di Luca & Di Luca

Njut av mat från medelhavet och prova dessa recept på menyn - väldigt goda och lätta att tillaga.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.