Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Alkoholfria drycker som både smakar och gör gott

Recept

Flädermojito No1

Alkoholfri mojito med smak av fläder.
Recept

Hallon Lagerblad No2

Alkoholfri drink med smak av hallon och lagerblad.
Recept

Rödbeta Ingefära No2

Alkoholfri drink med smak av rödbeta och ingefära.
Recept

Blåbär Lavendel No2

Alkoholfri drink med smak av blåbär och lavendel.
Recept

Rosmarin Passion No1

Alkoholfri drink med smak av rosmarin och passionsfrukt.
Recept

Timjan Citron No1

Alkoholfri drink med smak av timjan och citron.
GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.

Företaget GodDryck startades 2015 och fokuserar på alkoholfria och ekologiska drycker, där vinsten går till välgörande ändamål. Bland deras välgörenhetspartners återfinns SOS Barnbyar Sverige, Hand in Hand Sweden, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, IOGT-NTO och Barncancerfonden. Tanken bakom dryckerna är att erbjuda "möjligheten att göra gott för andra genom att må gott själv".

I sortimentet finns två olika drycker; ett mousserande vitt vin som heter Goda Bubblor No 1, och ett mousserande rosévin som heter Goda Bubblor No 2. De känns enkelt igen med de helfärgade flaskorna i vitt respektive rosa.

BAR FÖR ALLA på Way Out West

Under musikfestivalen Way Out West som pågick den 10-12 augusti 2017 i Göteborg, sponsrade vi på Martin & Servera vår leverantör GodDryck. I den alkoholfria baren med det passande namnet ”BAR FÖR ALLA” användes GodDrycks mousserande viner som grund i olika drinkar, tillsammans med Brämhults juicer och färska örter som både ingrediens och garnityr.

”Baren blev en stor succé. Besökarna älskade drinkarna, mycket tack vare de färska örterna rosmarin, timjan, selleri och mynta som användes i recepten.” berättar Angelo Manganaro på GodDryck.

Hela barens intäkter som uppgick till 62 000 kr gick till GodDrycks välgörenhetspartners.

”Besökarna kunde, samtidigt som de avnjöt sina drinkar, läsa på våra tavlor hur mycket försäljningen uppgick till. På så sätt kunde de se hur mycket som skänktes till välgörenhet tack vare dem. Vi uppdaterade våra krittavlor minst en gång per dag med nya försäljningssiffror.” fortsätter Angelo.

Under festivalen fanns ett pantsystem, där varje glas hade ett värde på 20 kr. För varje pantat glas skänkte GodDryck 40 kr till Naturskyddsföreningen.

”Vi på GodDryck har ett starkt hållbarhetsperspektiv. Under festivalen diskade vi och återanvände alla pantade och returnerade glas. Det var uppskattat att vi dubblerade panten, för det gjorde att det blev en självklarhet att panta till förmån för Naturskyddsföreningen. Pantsystemet genererade 13 600 kr.”

Mocktails skapade av Sylvain "Sly" Suzeau

I år hade den alkoholfria baren på Way Out West ett stort fokus på nya mocktails som var framtagna av den välrenommerade bartendern Sylvain "Sly" Suzeau. Han har bland annat tagit en tredjeplats i tävlingen Årets Bartender och arbetar till vardags på restaurang Tvåkanten, belägen i Göteborg.

”GodDryck, både No 1 och No 2, passar mycket bra som grund för att skapa riktigt goda drinkar. Detta då vinet hjälper till att bära konsistensen som cocktails har, men även genom att balansera drinkarna med den naturliga syran som finns i druvorna. Vinets fruktighet och tanniner ger en fantastisk ny dimension till alkoholfria cocktails.” säger Sly.


Sly har både driv och passion när det kommer till att skapa nya drinkar. Inspirationen till recepten hämtar han bland annat från resor och upplevelser. Som ung reste han från Elfenbenskusten, vidare genom Västafrika, upp till Frankrike och slutligen till England. Här tog han jobb som diskare för att senare jobba sig upp till att bli både restaurang- och barchef.

Under tiden i England upplevde han matkulturer från olika delar av världen och jobbade bland annat på Café Bohème, Soho House, The Rivington och Zero Degrees. Den största passionen har dock alltid varit att arbeta i baren.

”Kärleken till en svensk tjej tog mig till Varberg där jag jobbade på olika restauranger, bland annat Majas vid havet. Jag började senare på den då nystartade restaurangen Bhoga i Göteborg som inom mindre än ett år utsågs till Årets bästa bar, Bästa nykomling och Årets Stjärnskott i White Guide 2013. Min kontinuerliga strävan efter nya utmaningar har tagit mig till finalplatser i flera bartendertävlingar, och vidare till Spisa matbar och Tvåkanten, där jag är verksam än idag.” förklarar Sly.

Handla de välgörande bubblorna hos Martin & Servera

488817, AKEBONO, Japan
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
TARU FATLAGRAD CEDERTRÄ 30CL
488965, AKEBONO, Japan
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer

Kunskap

Goda drycker för alla tillfällen

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.