Vegetarisk mat är långt förbi att vara en trend. Vi står inför ett paradigmskifte där alltfler vuxna och barn idag är medvetna och efterfrågar hälsosamma hållbara alternativ på matbordet. För att möta efterfrågan lanserar Findus nu Green Cuisine - ett sortiment med stor variation av goda, smakrika och växtbaserade produkter som inte tummar på vare sig smak eller näringsvärde. Helt enkelt, det nya sättet att äta gott!
God mat för den moderna matgästen
Det finns ett ökat intresse för hållbar mat. Tre av fem svenskar äter vegetariskt minst en gång i veckan* och köttkonsumtionen har minskat för fjärde året i rad**. Matgästerna förväntar sig mer fokus på grönsaker och växtbaserat och mindre på rött kött och socker, för hälsan såväl som för klimatets skull. Man kan även se att gröna rörelser som Meatfree Monday & Veganuary sveper över Sverige i takt med att medvetna konsumenter ställer högre krav på grön mat.
Green Cuisine är framtaget för att göra det enklare att äta, laga och servera mer hållbar mat som är både god och näringsrik. Målet med Green Cuisine är att växtbaserat ska vara i hjärtat av varje måltid oavsett storlek på köket.
Produkterna är speciellt framtagna för att vara lättarbetade i restaurang och storkök
Produkterna är grönsaksbaserade eller gjorda på nya innovativa proteiner och alla produkter är speciellt framtagna för att vara lättarbetade i restaurang och storkök. En del produkter, som falafel, känner du säkert igen. En del är helt nya, som t.ex. smakrika grönsaksbiffar och svinnsmarta spenatpinnar. Det breda utbudet av växtbaserade produkter gör det enkelt att variera menyn och erbjuda något för alla smaker och samtidigt ge en schysst mättnadskänsla.
Växtbaserade favoriter
Vi rekommenderar
Sortiment
Spenatpinnar
Krispigt sprödbakade spenatpinnar fyllda med krämig spenat och panerade med pretzelsmulor och en nypa salt. En riktig hållbarhetshjälte som tar tillvara på spenat som blivit över från bladspenatsproduktionen. Passar i wraps, som tilltugg eller låt dem spela huvudrollen på tallriken.
Smakrik vegansk falafel som med fördel serveras i ett varmt pitabröd med grönsaker och en läcker sås. Underbart god och kryddad med bland annat persilja, spiskummin och koriander. En riktig klassiker som är smidig att tillaga och framtagen speciellt för restaurang och storkök.
Byt enkelt ut köttbullarna på menyn till dessa klimatsmarta veganska bullar gjorda på ärtprotein. Tillagas och serveras som vilken bulle som helst och är lika goda till potatismos och lingon, som till en italiensk pasta. Vegobullarna är rika på protein och passar både perfekt i skolköket och på barnmenyn!
Spröda grönsaksbiffar gjorda på quinoa och sötpotatis, lätt dinkelpanerade och har ett schysst “bite”. Biffarna är veganska och en är bra källa till både fiber och vitamin A. Enkla att tillaga och passar bra att servera till både sallad och potatis eller varför inte som burgare.
Allt fler äter och vill öka sin konsumtion av vegetariskt men många tycker det är svårt. Idag finns det en stark tillväxt i kategorin och 60% anger variation som en viktig drivkraft till att äta vegetariskt. Ett bredare i utbud baserade på olika råvaror med produkter som är enkla att tillaga, gör vegetariskt tillgängligt för fler! Bäst förutsättningar för att servera vegetariskt skapas genom bredd och variation tillsammans med goda och smakrika komponenter.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.