Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kaffe på menyn
Inspiration

Kaffe på menyn

Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.
Recepten och samarbetet har en klar och tydlig målsättning, att få fler att upptäcka kaffet som den fantastiska ingrediens i matlagningen som den är. Med ett gott kaffe i maten kan man slå gästerna med häpnad. Och vilka är då bäst att på ett inspirerande och proffsigt sätt visa hur det kan gå till?

- Svenska Kocklandslaget, så klart. Vi hoppas att deras underbara recept kan inspirera restauranger och caféer att upptäcka hur fantastiskt det kan smaka med ett riktigt gott kaffe i maten, säger Ina Bråsäter, Nordic Channel Marketing Manager på Arvid Nordquist.

Matilda Ewaldh (lagmedlem Svenska kocklandslaget) Foto av: Petrus Iggström
Matilda Ewaldh (lagmedlem Svenska kocklandslaget)
Foto av: Petrus Iggström

Här nedan har fyra landslagskockar experimenterat sig fram till och skapat unika recept med kaffe på ingredienslistan. Vart och ett av dem är ett mästerverk i sig. Låt dig inspireras. 

Svenska Kocklandslagets kafferecept

Recept

Friterad jordärtskocka med ostkräm smaksatt av kaffe

Melvin Glimstål från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en förrätt smaksatt av kaffe, som passar till en kaffedrink. ”Rätten passar när gästen kommer tidigt till restaurangen och vill äta något litet till en drink, då de sätter sig till bords. Jordärtskockan – som är söt och snäll i smakerna – kan vara ett bra condiment till det, och passar med ett mörkrostat kaffe från Arvid Nordquist, när det kommer till syra och beska.”
Recept

Lammrostbiff med kaffesås, smörbakad rödbeta, picklad endiv och Gruyèreostkräm

Tia Strandberg från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en härligt syrlig rätt, smaksatt med kaffe. ”Jag gillar att använda mycket syra i maten – liksom de picklade endiverna och syltlöken. Eller som de råa rabarberna som bidrar till en naturlig syra, även sherryvinägern i rödvinssky, som också tar plats på den här tallriken. Det höjer smakerna och tillför en härlig syrlighet.”
Recept

Bipollen-brownie med kaffepannacotta

Kasper Kleihs, från Svenska Kocklandslaget, take på honungskaka. ”En brownie med en pannacotta på kaffe och italiensk maräng spritsad på toppen. Täckt med en liten chokladring och dekorerad med syrénblommor som var i säsong när jag tog fram receptet. Kaffe med lite blomtoner fungerar väldigt bra ihop.”
Recept

Tartelett med kaffesump, karamelliserat äpple och kaffecrème fraicheffla

Matilda Ewaldh från Svenska Kocklandslaget har skapat ett snack smaksatt av kaffe. ”Det här vegetariska receptet är ett smaskigt litet snack som har sötman från äpple och syran från crème fraiche och sherryvinäger, vilket blir en fin avvägning med kaffets beska. Att använda kaffesump är att tänka hållbarhet, vilket jag tycker är viktigt att ha med sig.”
Video

Bakom kulisserna

Samarbetet - Svenska Kocklandslaget och Arvid Nordquist kaffe professional

Det började med att Kocklandslaget ville kunna bjuda på ett kvalitativt kaffe, som på ett fint sätt rundade av deras upplagningar då de övade fram menyer inför sina tävlingar. Arvid Nordquist, ett svenskt familjeföretag sedan 1884, framstod som den mest självklara partnern.

Hållbarhet som gemensam nämnare

Arvid Nordquist å sin sida, hade som ambition att stötta och samarbeta med en branschorganisation som jobbar hårt med hållbarhetsutveckling – vilket de fann i Svenska Kocklandslaget, som bland annat arbetar aktivt för att minska matsvinn och har en plan och vision att kunna resa fossilfritt till Culinary Olympics 2024. Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget:

”Hållbarhet är någonting vi verkligen brinner för. Vi måste kunna lämna den här jorden bättre till nästkommande generation. Där har Kocklandslaget ett ansvar som inspirationskälla till branschen i stort. Arvid Nordquist har ett väldigt utarbetat hållbarhetsarbete, vilket är en stark grund till att vi har valt att samarbeta med just dem. Som partners måste man kunna utveckla varandra och hjälpas åt med hållbarhetsutvecklingen.”

I sortimentet

Coffee Lounge Divino Espresso h böna 1kg
491753, CLASSIC ESPRESS, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
III Coffee Lounge Highland Nature mal3 100g
607473, CLASSIC, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • Fairtrade
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Coffee Lounge Original Blend mal3 500g
379842, CLASSIC, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Coffee Lounge Oro Espresso hel böna 1kg
237644, CLASSIC, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Coffee Lounge Sincero Espre hel böna 1kg
563726, GIUSTO, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • Fairtrade
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.