Bevarar den svenska silltraditionen
Ön Klädesholmen är en plats med stark anknytning till sillen. Varumärket Klädesholmen skapades 2002 när fyra familjeföretag på ön gick samman för att fiska och skapa sillprodukter tillsammans. Verksamheten bygger på generationer av kunskap och erfarenhet, traditioner i hantverket och den unika känslan för råvaran.
Klassiska och innovativa sillprodukter
Företaget Klädesholmen är känt för sina fantastiska sillinläggningar, men de tillverkar även kaviar och pastejer. I sortimentet finns populära klassiker som löksill, matjessill och senapssill och det tillkommer ständigt nya spännande smaker, till exempel nykomlingarna Sill anchochili med ingefära och Svartvinbärssill.
Årets sill på Sillens dag
Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury i ett samarbete med restaurangen Salt & Sill. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Fyra moderna sillinläggningar presenteras för expertjuryn. Efter att smaken blivit utsedd färdigställer Klädesholmen sillen så att smaken blir precis så som det är tänkt. Den 6 juni varje år lanseras den nya sillen i samband med Sillens Dag.
En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.
Läs mer om leverantören på egna hemsida www.kladesholmen.se.
Sill eller strömming?
Sill eller strömming är en och samma art. Det som avgör vad fisken kallas är var den fiskas. Fångas den norr om Kristianopel i nordöstra Blekinge kallas den strömming. Fångas den längre söderut och på västkusten kallas den sill.Tips att skriva på menyn:
Sillen kommer från familjeföretaget Klädesholmen Seafood AB.
På svenska västkusten på ön Klädesholmen utanför Tjörn skapar de fantastiska sillinläggningar, både enligt klassiska och nya recept.