För Gudruns är det viktigt att ta fram produkter som tar hänsyn till smak, utseende, kostnad och inte minst hållbarhet. Förpackningen på skivat bacon och stekfläsk är nu uppdaterad för att vara mer lättanvänd. Det innebär mindre plast, jämnare skivor, mindre svinn och en enklare hantering vid tillagning.
Gudruns tolkar smörrebröd
Gudruns har valt att göra en tappning av det danska smørrebrød, eller smörrebrödet, som vi helt beskriver det som. Mattraditionen skulle mätta hungriga förvärvsarbetare i 1800-talets Danmark och var kort och gott en skiva rågbröd med något pålägg från gårdagens middag, som stekfläsk, fisk, eller kött & chark.
Variation i oändlighet
Då som nu, så kan smörrebrödet varieras i oändlighet. Bland de klassiska variationerna finns rostbiff med riven pepparrot. Några smørrebrødsrecept är så klassiska att de fått egna namn, som Sol over Gudhjem med bland annat sillfilé, rädisor, rödlök och en äggula. Gudruns tolkning av detta är likt bilden en spännande kombo av alspånsrökt skinka med skivad rädisa, senapsröra toppad med rostad lök eller varför inte pastrami med en röbetskompott toppad med ärtskott? Det finns mycket gott att skapa med chark från Gudruns.Gudruns tips på goda röror till smörrebröden
Rörorna i bilden är superenkla att slänga ihop med få ingredienser. Alla röror kryddas efter behag med salt och peppar.
Rödbetsröran baseras på crème fraiche, majonnäs och såklart kokta rödbetor.
Äppelkompotten kokas av svenska äpplen tillsammans med citronljus, vaniljpulver och en nypa socker.
Senapsröran är gjord på en något grovmald senap med smak av whiskey.
Den matiga potatisröran baseras på majonnäs eller crème fraiche.
"Att ha örat mot marken och lyssna in marknadens behov är avgörande för vår produktutveckling på Foodservice. Vi är stolta för vår bredd av skivad smörgåsmat som innehåller fläsk, nöt och kyckling."