– Efterfrågan på hela bönor är fortsatt stark och allt fler erbjuder färskmalet kaffe, och med det nya rosteriet förbättrar vi vår kapacitet och leveransförmåga. Den nya tekniken gör att vi kan möta våra kunders behov på ett ännu bättre sätt, säger Anna Nordström, speciality coffee manager på Löfbergs.
Smak, kvalitet och hållbarhet
Kaffebönorna som rostas i det nya, toppmoderna rosteriet kommer från noga utvalda och hållbart certifierade odlingar*. Löfbergs köper allt sitt kaffe direkt från odlarländer med så få mellanhänder som möjligt, och en stor del kommer från kooperativ med småskaliga kaffeodlare.När kaffebönorna skördats fraktas de med båt och tåg ända in i Löfbergs rosteri där de rostas enligt slow roast-metoden av passionerade och erfarna kaffeälskare.
"För att säkerställa smak och kvalitet provsmakar vi 300 koppar kaffe varje dag, och kaffet som bryggs på bönor från vårt nya rosteri får toppbetyg i våra blindtester."
Grön energi och klimatsmarta förpackningar
All energi i det nya rosteriet kommer från gröna källor, och när kaffebönorna rostats packas dom i klimatsmarta förpackningar.– Allt det här innebär att vi kan tillgodose våra kunders höga krav när det gäller både smak, kvalitet och hållbarhet, säger Anna Nordström.
*Visste du att Löfbergs är en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe?