Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Odlat med omtanke nära dig
Inspiration

Odlat med omtanke nära dig

Äntligen sommar och säsong för frukt och grönt från Sverige, för vad smakar bättre än det? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Följ med på en tur till några av de sydsvenska gårdar som i år förser oss med grödor, odlare som är del av Sydgrönt – odlare i samverkan. 
 

HD odling

Video

Här odlas och skördas pak choi

Utanför Mjällby i Blekinge driver Håkan Danielsson HD Odling. Utöver traditionellt lantbruk odlar Håkan pak choi, mix mangold, fänkål och savoykål. Han ser utmaningar som utveckling och tycker det är spännande att odla något nytt som han inte odlat tidigare. För några år sedan testodlade Håkan pak choi och det har resulterat i att han idag är Sveriges största storskaliga pak choi-odlare.
Video

Fänkålsodling på öppna fält

Fänkål & pak choy i sortimentet

102343, PICKWICK, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sad

Pojmark gård

Video

Se hur det går till när salladslöken skördas

Salladslöken påminner om en liten purjolök till utseendet.

Här odlas kålrabbi, en av Sveriges äldsta grönsaker.

Mellan Grevie Backars böljande kullar och Skäldervikens blånande vatten ligger gårdarna där Pontus, Carolina och Peder bedriver femte generationen av Pojmark Gårds verksamhet. Här odlas det kålrabbi, salladslök, potatis, stjälkselleri och prydnadspumpor. Trion är överens om att är kombinationen av kärlek, omsorg, näring och vatten som krävs för den perfekta odlingen.
 
Video

Se när Kålrabbin skördas för hand

Lorem ipsum dolor sit amet, conset

Green 4 U

Video

Hjärtsallaten finns i färgerna röd och grön. Här odlas den på friland, för att sedan skördas för hand och paketeras.

Paret Micke och Nina Nurdal bakom Green 4U är drivna företagare. De brinner för innovativ odling och har en framåtanda utöver det vanliga. Deras odlingar ligger belägna på markerna utanför Kristianstad och här på slättens sandiga jordar odlas bland annat hjärtsallat, romansallat och nouvellesallat.
Lorem ipsum dolor sit amet, c

Martin Birgerssons odling

Video

Zucchiniodling på öppna fält i natursköna områden.

I Villands Vånga utanför Näsum i Bromölla ligger Martin Birgerssons släktgård vackert belägen med utsikt över Ivösjön. Här har Martin och hans familj odlat i sex generationer. Idag driver Martin odlingarna av bland annat rabarber, jordgubbar och zucchini. 
I bild: Martin Birgersson
 

Rabarberodling på Martin Birgerssons släktgård.

Nyskördad rabarber.
Lorem ipsum dolor sit amet, cons

Ellenholm & Vadensjö

Nyskördad blekselleri.

Ellenholm & Vadensjö drivs av Lars Wall Person och Erik Gunnarsson strax utanför Landskrona. Företaget grundades i mitten av 90-talet då Lars Wall Persson och Eriks pappa, Hans Gunnarsson, slog ihop sina odlingar till en gemensam. Då odlades det på cirka 150 hektar, idag driver företaget närmare 2000 hektar.

Odlingen erbjuder ett brett utbud där miljö, kvalitet och smak alltid är i fokus. Utbudet är levande och ändras efter kundernas önskemål. De främsta produkterna idag är jordgubbar, spetskål, stjälkselleri (eller blekselleri, som den också kallas), grönkål, färska örter såsom dill, gräslök och bladpersilja.
 
Lorem ipsum dolor sit amet, conse

Martin Robertssons gård

Video

Kliv in i Martins hallon- och jordgubbsodling i tunnlar.

Martin Robertsson och hans odlingar hittar vi i Blekinge, utanför Mjällby. Här, på sin föräldragård, driver Martin odlingen av bland annat hallon, jordgubbar och björnbär. 

År 2009 startade Martin sin odling av hallon i tunnlar och därefter har han utökat odlingen succesivt. Martin valde att odla i tunnlar för att säkerställa skörd, kvalitet, samt att de kan skörda bären i alla väderslag. 
I bild: Martin Robertsson
 

Se också

Regionalt

Sommarens regionala skörd

Vad smakar bättre än nyskördade grönsaker där den sista jorden från marken där den odlats behöver sköljas bort. Nu är det tid för den första svenska skörden.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.