Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Snyggare och smartare sommarmat med Orkla

Här hittar du inspiration, recept och massor med bra tips på hur du enkelt kan få till god sommarmat utan att ha ett välutrustat kök och ett helt gäng kockar i ryggen. Och ändå lyckas få till den där mysiga hemlagade känslan och looken.

Att få till god, nyttig och snygg mat på ett enkelt sätt är en ekvation som ibland kan vara lite knixig att lösa. Om man dessutom vill lägga till en personlig touch och lönsamhet gäller det att tänka till en extra gång. Och det har Orkla Foods Sverige försökt göra med sin nya kokbok: Twentyfourseven.

Det är lönsamt att tänka i en hel cykel över dagen. Att använda allt från frukosten till lunchen, från lunchen till eftermiddag, från kväll till take away. I stället för svinn flyttas värdet på råvaran vidare hela tiden och uppträder i nya skepnader. Det betyder mycket för ekonomin.

Orkla Foods Sverige vill också inspirera till att tänka utanför de vanliga tidsboxarna. Sommaren är ju lite upp och ner när det gäller tider. Folk äter på ett annat sätt och lite mer utspritt över dygnet. Om du anammar det här synsättet ökar både servicenivån och lönsamheten. Hoppas att du får nytta av den lilla kokboken. Och lycka till!

Twentyfourseven, snyggare och smartare sommarmat

Kokboken är perfekt för dig som:

  • Jobbar på restaurang och vill servera något litet hela dagen.
  • Jobbar på café med bara en mikro och inte får t.ex. koka kalops.
  • Jobbar på hotell och vill pimpa konferensfikan eller fixa god merförsäljning i receptionen.

Utforska recepten direkt i vår receptbank

Frukost

Recept

Våffla med chokladmousse och sockrat limeskal

Våfflan kan anta flera skepnader; söt, salt eller fylld. Det enda du behöver för att nå nya höjder är våffeljärn, spritspåse och lite härlig topping. Använder du dig av apelsinfiléer, se till att använda skalet för bättre färg, smak, krisp och ekonomi.
Recept

Liten sallad med ägg och sill

En massa nyttigheter med bra protein från ägg och sillens Omega 3. Svensk ekonomisk sommar – billigare än så här blir det inte.
Recept

Köttbullemacka

Köttbullemacka med rödbeta, smörgåsgurka och gravad äggula. Använd dig av frysta köttbullar och stek upp on demand. Det gör att du inte får något svinn och kan skapa en riktigt klassisk och god rätt.

Mellis/Konferens

Recept

Rödbetssmoothie

Kanel passar inte bara ypperligt i bullar utan även i en vacker, nyttig och god rödbetssmoothie. Variera innehåll och smaksättning efter tycke och smak – ingefära är också en härlig smakhöjare.
Recept

Paj med Västerbottensost och räkor

Paj är en bra och mättande rätt som är perfekt till lunch eller på à la carte-menyn. Paj är mångsidigt och uppskattat som förrätt eller varmrätt, kall eller varm. Paj är lätt att pimpa med rester för att minska svinn.
Recept

Paj på Västerbottensost, sallad på marinerad rödbeta och Fyra Skånska Gryn

Paj är en enkel och flexibel rätt som går att variera och använda som förrätt, mellanmål eller lunch. I det här receptet kombineras pajen med marinerade rödbetor, härligt goda, nyttiga gryn och syrlig citron.
Recept

Falafel med rostad palsternacka, crème fraîche och syltad morot

Falafel är för Mellanöstern vad hamburgare är i många västländer. En uppstickare som går att använda i så mycket mer än bara pitabröd – lika populär kall som varm på grund av dess goda och delikata smak.

Lunch

Recept

Ost- och skinkpaj med sallad på rostade rotfrukter

Paj är en enkel och flexibel rätt som går att variera och använda som förrätt, mellanmål eller lunch. I det här receptet kombineras pajen med ugnsrostade rotfrukter och syrliga tillbehör.
Recept

Paj med Västerbottensost och sallad på räkor, syltat citronskal och crème fraîche

Paj är en enkel och flexibel rätt som går att variera och använda som förrätt, mellanmål eller lunch. I det här receptet kombineras pajen med fräsch citron och friska räkor och sallad.

Fika

Recept

Hallonpaj med hallonmousse, torkade och färska hallon

Från färdig paj till hemmagjord – Dessertpajens förvandlingsnummer är oändliga med några få trix. Hel, bitar, i glas, i burk. Det behövs väldigt lite för att få ut mycket. Uppskattat och lönsamt. Få till en otroligt god, fin och iögonfallande dessertpaj.
Recept

Chokladbolls-kladdkaka

Från färdig paj till hemmagjord – Dessertpajens förvandlingsnummer är oändliga med några få trix. Hel, bitar, i glas, i burk. Det behövs väldigt lite för att få ut mycket. Uppskattat och lönsamt. Ett snabbt sätt att få till en otroligt god, fin och iögonfallande dessertpaj.
Recept

Blåbärspaj med mandelbiskvier

Från färdig paj till hemmagjord – Dessertpajens förvandlingsnummer är oändliga med några få trix. Hel, bitar, i glas, i burk. Det behövs väldigt lite för att få ut mycket. Uppskattat och lönsamt. Få till en otroligt god, fin och iögonfallande dessertpaj.

Take away

Recept

Ragu på Anamma® Eko vegofärs

Ragu på Vegofärs, färska körsbärstomater, honung och koriander. Perfekt att sälja som take away.
Recept

Sallad på Fyra Skånska Gryn, matjesill, rostade rotfrukter och pocherat ägg

En sallad som passar ypperligt för take away. Använd råvarorna fullt ut. Spara. Tänk Nytt. Lägg till. Förpacka. Erbjud. Gör den svarta sopsäcken besviken. Släng inte resterna som blivit över från lunchen utan sälj som take away.

Här kan du ladda ner kokboken:

Twentyfourseven, snyggare och smartare sommarmat

"Den här lilla kokboken heter twentyfourseven, helt enkelt för att den ska kunna användas för att få ihop hela dagens matlagning på ett enklare sätt", förklarar Mattias Jönsson, matkreatör och måltidsutvecklare på Orkla Foods Sverige.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.