Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Från hav till bord genom generationer, räkor skalade med kärlek - anno 1867
Inspiration

Från hav till bord genom generationer, räkor skalade med kärlek - anno 1867

Engelsviken har levererat kvalitet genom generationer. Ta del av smakfulla och inspirerande recept tillagade med Engelsviken handskalade räkor.
Så fort räkorna tagits upp från det kalla havet kokas de och läggs på is. Engelsviken har utvecklat en lake som bevarar både smak och utseende. Naturlig citronsyra används istället för ättika, vilket är avgörande för smaken av räkorna. Räkorna ser ut som att de kommer direkt från räktrålaren. De har en fast och fin konsistens, synliga röda ränder, en frisk havsdoft och fin struktur.

Inspirerande recept

Recept

Traditionell räkcocktail

Traditionell räkcocktail med handskalade räkor, avokado, cocktailtomater, sallad och gurka. Toppa med Rhode Island-sås och servera med toast som tillbehör.
Recept

Fajitas med räkor och mangosalsa

Fajitas med räkör där hetta från chili, syra från lime och sötma från mango tillsammans bjuder på en fräsch och smakfull upplevelse.
Recept

Thailändsk Tom yum-soppa

Värmande soppa full av smak tack vare ingefära, chili och räkor. Toppa med koriander och vårlök.

Från hav till bord i mer än 150 år


Familjen Gran Andersen grundade företaget redan 1867, och sedan dess har familjen drivit företag och fiskbearbetning i Engelsviken, strax utanför Fredrikstad.

Det började med Lars Andersens näsa för handel och 1867 löste han handelsbrev, drev lanthandel, bageri och sålde fisk. Företaget hade kontakter och partners längs hela Oslofjorden från Nevlunghavn till svenska gränsen och företaget blomstrade. När trålning efter räkor började vid sekelskiftet var Andersen med i starten.

Dagens ägare av Engelsviken Canning är fortfarande familjen Andersen, men nu som 4:e och 5:e generationen. Ärftligt fokus på kvalitet och tradition kännetecknar de produkter som Engelsviken levererar, och handskalade räkor och ansjovisfiléer är två av våra huvudprodukter än idag.

Huvudkontoret ligger fortfarande på piren i Engelsviken där äventyret en gång började, även om själva fabriken nu har flyttats till Skagen i Danmark.

Läs mer om Engelsviken här

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.