En färsk undersökning från Bonjour och Lantmännen Unibake visar att gästerna är beredda att betala hela 26% mer för en premiumsmörgås till frukost. En annan undersökning* visar också att hela 71% säger att de uppskattar matiga frukostmackor både som lunch och middag.* Ett perfekt tillfälle att öka lönsamheten eftersom mackor är trendigare än någonsin och går att variera i all evighet. Se till att erbjuda vällagade och fräscha mackor hela dagen. Både varma och kalla samt i flera olika storlekar.
- Det är viktigt att välja ett bröd som klarar cafélivet. Det räcker inte med att det är vackert och gott, det ska också tåla tuff hantering, olika typer av fyllningar, take-away och mycket mer. Allt detta är våra bröd speciellt framtagna för att klara av, berättar Joakim Leufvenius, innovations- och konceptutvecklare på Lantmännen Unibake.
För att tillgodose kundernas längtan efter större mackutbud är det viktigt att ha allt från nya smaker till älskade klassiker i sitt utbud. Se till att ge dina gäster många olika bröd och fyllningar att välja mellan.
Ett svinnsmart tips är att jobba med fryst bröd. Tar det slut är det bara att ta fram mer och baka av. Snällt både mot ekonomi och miljö, samtidigt som doften av nybakat sprider sig. Längre ner hittar du fem andra enkla tips på hur du får god mackonomi.
Bröd från Bonjour
Vi rekommenderar
Inspiration
Chia Ciabatta
Chia Ciabatta är ett lite nyttigare bröd, bakat med surdeg i stenugn vilket ger en god och krispig yta. Passar perfekt till hälsomackor eftersom det innehåller populära chia- och pumpafrön, samt solroskärnor.
Fyllningsförslag: färskost, bladspenat, grön bön- och mandelspread, avokado, rädisor och krasse.
Tor ingår i den populära Gudabrödsfamiljen. Det är ett mörkt surdegsbröd med en härligt rustik känsla. Brödet är bakat i stenugn och passar perfekt till lite matiga mackor.
Fyllningsförslag: grön bön- och mandelspread, sallad, stekt ägg, kalkon och groddar/skott.
Soft Baguette Rustique är en riktigt storsäljare. Det är en härlig surdegsbaguette, bakad med potatisflingor vilket ger ett saftigt inkråm och god hållbarhet. Perfekt att förbereda eftersom den klarar att ligga fylld i kylen.
Fyllningsförslag: gulärtsröra, spenat, grillade grönsaker, fetaost och persilja.
Välj ett kvalitetsbröd som är anpassat för tillfället och fyllning. Variera gärna utbudet så att kunderna får valfrihet!
2. Tänk flera texturer
Se till att få med något krämigt, något krispigt och något med tuggmotstånd i varje macka. Det gör stor skillnad för smakupplevelsen!
3. Balanserade smaker
Tänk alltid på att få med något sött, salt och syrligt. En bra balans gör smaklökarna lyckliga!
4. Rätt mätt
Proteinet har huvudrollen för att vara mättande. Se till att variera utbudet med både animaliskt och plantbaserat protein. Våga krydda och testa nya smaker!
5. Färg och form
Kunderna både köper och äter med ögat så välj innehåll efter utseende också. En skiva paprika gör underverk, men tänk även betor, riven morot eller färgstarka groddar!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.