Vi befinner oss i en tid med stora utmaningar. Utmaningar som även i stort påverkar kaffeindustrin. Klimatförändringar skapar osäkerhet bland odlare. Plötsliga och oväntade väderförändringar tär hårt på skördarna och både frost och torka har lett till mindre avkastning på kaffeträden. I kombination med stora logistiksvårigheter under rådande pandemi har kaffebranschen ställts inför tuffa utmaningar, och priserna på kaffe går upp i alla led.
I denna artikel följer några av ZOÉGAS bästa tips för hur ni kan jobba med ert kaffeerbjudande, tackla de stigande priserna och tjäna mer pengar på kaffe. För visst finns det knep! En kopp kaffe kan vara bara just en kopp kaffe, eller något mycket mer.
Jobba med flera kaffesorter
Ett enkelt sätt att lyxa till sin kaffeservering, och därmed också kunna ta mer betalt, är att jobba med fler än ett kaffe. Möjligheterna är många, men några exempel är;
Servera två olika kaffesorter och låt gästen välja vilken smak som tilltalar de mest. Det här är oftast standard på de flesta coffee shops och ett enkelt sätt att förfina sitt erbjudande och dessutom kunna ta lite mer betalt för koppen kaffe.
För en restaurang fyller två kaffealternativ på menyn en viktig funktion utöver att kunna ta något högre priser. Med alternativ kan du guida gästen i vilket kaffe som kommer smaka bäst tillsammans med desserten, eller beroende på vad hen ätit under middagen.
Speciella kaffesorter vid exempelvis jul bidrar till att något nytt händer och adderar mervärde.
Gratiskaffe och specialkaffe
Driver du en lunchrestarurang där bryggkaffet ingår efter maten? Addera espressobaserade alternativ som ni tar betalt för. En cappuccino på maten är lockande för många.
Ta betalt för vad ögat ser
Hur du serverar kaffet påverkar hela upplevelsen. Och ett högt upplevt värde kan du ta mer betalt för. Tänk till kring vad du serverar kaffet i och även hur du tillreder det. Kaffestugan serverar med fördel kaffet i kanna vid bordet, fine dining-restaurangen kan öka det upplevda värdet genom att tillreda kaffet i en sifon. Det finns många bryggmetoder att upptäcka, hitta något som passar just er. Några förslag är; pour over (droppkaffe), presskaffe, sifon eller chemex.
Eleganta men enkla (och billiga) kaffedesserter
Alla som gillar kaffe, uppskattar desserter med kaffe, såklart. Här kommer två riktigt bra recept på kaffedesserter som är eleganta men enkla och billiga att göra.
Smakfulla recept
Vi rekommenderar
Recept
Caramel popcorn frappuccino
Den ljuva smaken av espresso i kombination med söt kola och en gnutta salt från popcorn - Behöver vi säga mer? Denna Caramel Popcorn Frappuccino, gjord på en bas av espresso, bjuder på extra allt och lämnar ingen besviken!
En härlig twist på den klassiska espresso affogato. I denna version med toner av mandel, som gör denna kaffedrink, om möjligt, ännu godare. Funkar både som kaffedrink och som dessert.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.