Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Sarv - svenskt viltkött när det är som bäst

Handjuret, tjuren bland renarna, kallas för sarv. Precis innan sarven går i brunst är han som störst och då är tiden redo för Samebyarnas renägare att leta upp och samla alla renar till renskiljning. Med sin karaktäristiska smak och unika fettkappa har sarven seglat upp som en riktigt populär höstdelikatess.
Video

Sarv från Froskonbäck i Vilhelmina

Under den senaste tiden har allt fler restauranger fått upp ögonen för sarv, bland annat på Simon Laitis Hemmagastronomi.

"När sarven slaktas på hösten har den gått ute på fjället hela året och ätit det bästa som finns i naturens skafferi: bär, blad och svamp. Det ger köttet en fantastisk smak."

Simon Laiti, Hemmagastronomi
"Smaken på sarvköttet är unik. Till skillnad från vilt, som är magert kött, är sarven väldigt mör och har en fantastisk fettkappa. När sarven slaktas på hösten har den gått ute på fjället hela året och ätit det bästa som finns i naturens skafferi: bär, blad och svamp. Det ger köttet en fantastisk smak. Smaken och den begränsade tillgången gör det till en extremt rolig produkt att jobba med", säger Simon Laiti.

De tre utvalda köttdetaljer vi erbjuder är stora och fina, ett unikt kött med en fin, hög och smakrik fettkappa.
Sarven kommer från Froskonbäck i Vilhelmina och tillgången är mycket begränsad.

Läs mer

Regionalt

Norrlandsvilt

Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi kan nu erbjuda råvaror från deras unika renar.
Inspiration

Norrbottniska smaker hos Hemmagastronomi

För nio år sedan återvände Simon Laiti till hemstaden Luleå där han tillsammans med sin fru Emma Laiti har skapat Hemmagastronomi. Häng med till Norrbotten och inspireras av Simon och höstens delikatess, rensarv.
Inspiration

Vilt

Här kan du läsa om våra viltleverantörer, inspireras av hur kockar som Erik Videgård och Simon Laiti jobbar med vilt samt ta del av de godaste viltrecepten.
Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!
Kunskap

Från Sverige är en frivillig märkning för svenska livsmedel

Den frivilliga ursprungsmärkningen "Från Sverige" används för att märka svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.