Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
“The bread is your canvas”
Inspiration

“The bread is your canvas”

Street food-trenden är fortfarande på stark frammarsch och älskas av de flesta! Många rätter är baserade på bröd av olika sorter, vilket är lätt att förstå eftersom det är både gott, prisvärt och hållbart (på flera sätt). Med tanke på detta får brödet ofta oförtjänt lite uppmärksamhet och kärlek.
Många ägnar massor av tid och kraft åt att hitta rätt köttleverantör, göra nyskapande fyllningar och ta fram nya rätter. Vad däremot många glömmer är att allt börjar med ett bra bröd enligt Lantmännen Unibake. Det är ju själva målarduken och förutsättningen för att kunna skapa riktigt god matkonst. 

- Street food är lika underbart att äta som kul att göra. Det är viktig att både ögat och smaklökarna blir nöjda, så se till att jobba med olika färger, texturer och smaker. Och glöm inte; börja alltid med ett bra bröd, säger Davor Zidaric, Produktutvecklare & Matinspiratör på Lantmännen Unibake.

- Se till att jobba med en kunnig leverantör som kan visa dig brödets stora möjligheter och som vet vikten av att hitta rätt bröd till rätt fyllning och situation, fortsätter Davor.

Vego och världens smaker

Två tydliga trender inom street food är ”vegotrenden” som fortsätter att spira och ”världens smaker”. Allt fler väljer att dra ner sin köttkonsumtion både av miljö- och hälsoskäl, samt av hänsyn till djuren. Att kunna erbjuda veganska, eller åtminstone vegetariska alternativ, känns som ett måste. När det gäller världens smaker är det stor efterfrågan på nya smakupplevelser, rätter och kryddningar. Speciellt i dessa tider då det har varit svårt att resa så har man fått göra det med smaklökarna istället.

- Som sagt, ett bra bröd är en canvas som du kan förvandla till äkta konst. Bara släpp loss kreativiteten. Våga lek, tänka nytt och utmana smaklökarna. Dina gäster kommer tacka dig, avslutar Davor Zidaric.
Vego-trenden är fortsatt stark inom street food. På lantmannen-unibake.com hittar du inspirerande recept framtagna tillsammans med Souls, av många ansedd vara den bästa veganrestaurangen i Köpenhamn.


I nyheten Naanta Pocket kombineras det bästa av två världar – den härliga smaken av naanbröd och den praktiska formen och flexibiliteten från ett pitabröd. Brödet har en fin krispig yta, ett saftigt inkråm och håller för alla typer av fyllningar.

Se filmen från Lantmännen

Video

Brödguide

Lantmännen Unibake hjälper dig gärna att hitta rätt bröd till rätt rätt. Det gäller alla sorters bröd och tillfällen.


Mini hamburgerbröd potato - Ett litet saftigt och soft bröd med bra hållbarhet.
 
Burger bun grande – Bakat med skållat vete för extra saftighet och med glazed yta som ger ett fint premiumsutseende.

Royal Durum - Bakat med durumvete och potatisflingor. Saftigt, med viss sötma och krispig topping.

Bistro Brioche - Ett smakrikt och sött briochebröd, bakat utan smör och ägg = veganskt. Brödet har ett kort bett.

Pretzel hamburgerbröd - Lite segare textur och tätt inkrom, med viss sälta och neutral smak.

Sweet potato burger bun - Råriven sötpotatis, med synliga bitar, gör brödet unikt soft och saftigt. Brödet har ett kort bett.

Potato burger bun glazed - Amerikanernas favoritbröd – soft, saftigt och smakrikt. Med en härlig luftighet.

Brooklyn burger bun - Ett ljust och luftigt bröd, bakat med surdeg. Med mindre sötma, neutral smak och kort bett.

Glazed burger bun - Klassiskt neutralt bröd med saftigt och tätt inkråm. Vackert glazat utseende.

Brioche hamburgerbröd - Klassisk brioche bakat med ägg och smör. Brödet har ett kort bett
och fin smak av sötma och umami.

Potato burger bun - Amerikanernas favoritbröd – soft, saftigt och smakrikt. Med viss härlig seghet.

Potato burger bun gold - Gyllengul färg, rustikt och saftigt. God och mild smak. Håller sig soft länge.

I sortimentet

100459, Arc
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer från Lantmännen Unibake

Inspiration

Så får du god mackonomi!

En färsk undersökning från Bonjour och Lantmännen Unibake visar att gästerna är beredda att betala hela 26% mer för en premiumsmörgås till frukost. En annan undersökning* visar också att hela 71% säger att de uppskattar matiga frukostmackor både som lunch och middag.* Ett perfekt tillfälle att öka lönsamheten eftersom mackor är trendigare än någonsin och går att variera i all evighet. Se till att erbjuda vällagade och fräscha mackor hela dagen. Både varma och kalla samt i flera olika storlekar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.