Arvid Nordquists espressoblends består av 100 procent arabicabönor av högsta kvalitet. De har ett brett spektra av smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär. För Arvid Nordquists är en god och smakrik espresso viktigt – lika viktigt som att hålla människa och miljö i fokus.
Det är skillnad på bryggkaffe och espresso. En espresso ger en intensivare smakupplevelse och rätt bemästrad kröns den av en perfekt crèma. En blandning av robusta- och arabicabönor är vanligt i italiensk espresso, men vad vet du om svensk espresso på 100 procent arabica?
Espresso kommer från italienskans ”espresso” som betyder snabb. Den ska inte ta mer än 20–30 sekunder att brygga. Minst lika snabbt, och helst på stående fot, ska espresson drickas. Vissa sorter är syrliga, andra mer bittersöta. Vissa smakar mer bränt. Smaken kan associeras till ljus eller mörk choklad, kola, mandel och andra nötter, vanilj, och olika slags bär.
Foto av: Petrus Iggström
100% arabica, 100% hållbart certifierat
Enligt italiensk kaffetradition görs espresso på en blandning av robusta och arabica – de två böntyper som används i kommersiell kaffeproduktion. Så har inte Arvid Nordquist valt att göra. Vi har gått vår egen väg och kombinerar den italienska traditionen med den svenska kärleken för kaffe.
– Våra espressorter är unika eftersom de består av 100 procent arabica och är 100 procent hållbart certifierat, säger Marcus Burman, kvalitets- och inköpsassistent på Arvid Nordquist.
Espresso, ett hantverk
Video
Linnea Vannesjö, barista, berättar
Bortom hållbara certifieringar stöder Arvid Nordquist projektet Kvinnliga kaffeodlare och bidrar till att rädda den afrikanska elefanten i World Coffee Project. Minst 80 procent av förpackningarna i det professionella sortimentet är också växtbaserade.
100 procent hållbarhet gör nytta för alla. Odlaren och plockaren i ursprungsländerna får det lite bättre, baristan vid espressomaskinen bidrar till långsiktig hållbarhet, och konsumenten kan njuta – av 100 procent god smak.
Smakfulla kaffedrinkar
Vi rekommenderar
Recept
Kaffe tonic
Bjud dina gäster på en kaffe tonic! Baristan Linnea Vannesjö baserar sin kaffe tonic på ett cold brew-koncentrat som framhäver kaffebönans naturliga smaker. Hon använder helst ett kaffe på 100 procent arabicabönor - för ett mer uppfriskande resultat.
Det kan vara världens enklaste efterrätt (eller i alla fall Italiens). Vi pratar om den italienska desserten affogato som betyder ”dränkt”. För det är exakt vad som sker med en kula vaniljglass när du häller nybryggd espresso ovanpå. Så enkelt och så gott!
Många föredrar en växtdryck i kaffet i stället för mjölk. Men vilken blir bäst i en vegansk cappuccino? Baristan Linnea Vannesjö tipsar om vad som är viktigt att tänka på och ger recept på sin veganska cappuccino baserad på en fruktig och nötig espresso.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.