My Foodie® by Veg of Lund fick nyligen utmärkelsen “världens bästa mellanmål” på World Food Innovation Awards i London. Idén till denna framgångsrika mellanmålsdryck föddes ur tre insikter:
- att konsumenter äter allt mer växtbaserat
- att konsumenten har blivit mer hälsomedveten
- att on-the-go-trenden växt sig allt starkare
Svensk vetenskap med rötter i lund
Bakom My Foodie® står företaget Veg of Lund. Det drickbara mellanmålet påminner om en smoothie, men My Foodie® har ingredienser som är mer mättande, och består av den patenterade basen av potatis och rapsolja. På Veg of Lund upptäckte de att potatis och rapsolja hade allt det de sökte för att skapa smoothien. Problemet var bara att rapsolja inte ville lösa sig med potatis. Forskning vid Lunds universitet gav dock svaret och de fick fram sitt unika patent: värmestabil vegetabilisk emulsion rik på Omega-3. Denna emulsion blandas sedan med övriga ingredienser och bildar My Foodie®.
Basen
My Foodie® har en bas bestående av två ingredienser; potatis och rapsolja:
- Potatis består av en perfekt mix av viktiga vitaminer, mineraler, kostfibrer, protein och kolhydrater som gör att den har nästan allt kroppen behöver.
- Rapsolja är en vegetabilisk olja med ovanligt hög andel Omega-3 och ett gynnsamt högt förhållande till Omega-6 fettsyror.
Fri från
My Foodie® är fri från alla av livsmedelsverkets 14 listade allergener som bland annat:
- Gluten
- Laktos
- Soja
- Tillsatt socker
- Nötter
- Havre
- Fisk
- Ägg
Smaken
För att göra smoothien så god och drickvänlig som möjligt och har de blandat i äpple, och dessutom ett unikt nordiskt bär för varje smak som också bidrar med viktig näring. Den fylliga smaken och lena karaktären går väl ihop med bären i de tre smakerna; blåbär, hallon och havtorn.
Visste du att?
- Potatis är en av de få råvaror du kan överleva på.
- My Foodie® 250 ml ger dig ca 50% av ditt dagliga behov av Omega-3.