Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Vegetariska favoritluncher med Pannoumi
Inspiration

Vegetariska favoritluncher med Pannoumi

Tips!



Använd Galbani Gran Gusto som en lyxig topping på pizzan.
Pannoumi Stek & Grillost är ett fräscht och lättarbetat köttalternativ som har gjort succé i proffsköket. Osten tillverkas av svensk mjölk och nu erbjuder Skånemejerier den också som tärnad och ostfärs. En annan ostnyhet från företaget är svensktillverkade Gran Gusto som kommer i smakrika flakes.

Egenutvecklad tillverkningsmetod för en saftigare ost

 
Vad särskiljer Pannoumi gentemot andra stekostar på marknaden? Maria Persson som är produktchef på Skånemejerier berättar.  
 
– Vi var inte först ut med att lansera en svensk ost av halloumityp. I stället gav vi våra ostspecialister gott om tid på sig för att utveckla en produkt med precis de egenskaper som vi ville ha. Vi har utvecklat ett unikt tillverkningssätt som ger osten en saftigare konsistens. Smakmässigt har Pannoumi en mild syrlighet i kombination med en tydlig men lägre sälta än halloumi.
Pannoumi innehåller lika hög andel fullvärdigt protein som nötkött.

Skivad, på bit – och nu även som tärnad och ostfärs

 
Sedan fjolårets lansering har Pannoumi blivit en succé bland kockar som uppskattar smaken och mångsidigheten. Restaurangkedjor som Bastard Burgers, O’Learys och Tugg serverar Pannoumi i vegetariska burgare – men den saftiga stek- och grillosten passar till mycket mer. Sedan tidigare finns Pannoumi på bit och i skivor och nu lanseras ytterligare två varianter.
 
– Pannoumi Tärnad är perfekt som basingrediens i en vegetarisk gryta eller pytt eller att lägga på pizzan. Pannoumi Ostfärs är en idealisk ersättare till köttfärs i biffar, bollar, lasagne och andra färsrätter, berättar Maria.

Lunchrecept med svenska råvaror och god ekonomi

 
I recepten nedan bjuder Skånemejerier på Pannoumi-varianter av vardagsfavoriter som pannbiffar, köttbullar och Bolognese. Med svenskodlade grönsaker och rotfrukter som kompletterande ingredienser blir det till vegetariska lunchrätter som kan uppvisa rimliga råvarukostnader och låg klimatpåverkan. 
 
Näringsmässigt har Pannoumi Stek & Grillost en lika hög andel fullvärdigt protein som nötkött och det gör produkten till ett utmärkt val för både vegetarianer och flexitarianer.

Gran Gusto – en italienare från Kristianstad

 
Skånemejerier Storhushåll har ett brett sortiment av både svensk och importerad kvalitetsost – och nu kan man presentera en nyhet som är lite av både och. ”Gran gusto” är italienska för ”stor smak”, och Galbani Gran Gusto är en vällagrad, smakrik ost av italiensk typ – fast gjord på svensk mjölk av Skånemejeriers skickliga ostmästare. 
 
Gran Gusto kommer som flakes och är en läcker smakhöjare i pastan, risotton och salladen. Prova också som topping på pizzan!

Recept med Pannoumi och Gran Gusto

Recept

Pannoumi- och grönsakspasta

En enkel och supergod variant på Bolognese.
Recept

Tomatsoppa med Pannoumikrutonger

Färgsprakande och mustigt mättande.
Recept

Pannoumibullar

Mumsiga vegobullar med klassiska tillbehör.
Recept

Salamimacka med Gran Gusto

Snabbfixad smårätt med mycket smak.

Se även

Inspiration

Pannoumi - för dig som väntat på en riktigt bra grillost

Skånemejeriers ostmästare har skapat en helt ny, svensk grillost, som fått fantastiska betyg av professionella användare. Pannoumi Stek & Grillost har en mild och rund smak och vid tillagningen får den ett läckert tuggmotstånd med krämigt mjuk insida och vackert gyllenbrun yta.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.