Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Älgbogstaco

Recept skrivet av
Anders Karlsson
Älgbogstaco på kål och gräslöksolja.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer (10 smårätter)

Kött

  • 1 kg älgbog, urbenad och skuren i 7x7 cm bitar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklytor
  • 3 dl mörk öl
  • 7 dl kalvfond
  • 10 kvistar timjan
  • 2 st stjärnanis
  • Salt och svartpeppar

Gräslöksolja

  • 200 g gräslök
  • 300 g bladspenat
  • 0,5 liter olja
  • 1 nypa salt

Savoykål

  • 2  st savoykålshuvud
  • 7 dl grädde
  • Zest av 1 citron
  • 1 dl finhackad gräslök
  • Salt
Vinägerkokt lök
  • 2 st silverlökar
  • 3 dl sherryvinäger

Panko crust

  • 3 dl panko
  • 3 msk smör
  • Zest av 1 citron
  • 1 st  vitlöksklyfta
  • Salt
Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Tillagning

Kött

  1. Stek köttet hårt salta och peppra, bryn lök och vitlök, häll allt i en tryckkokare och låt stå på medelvärme tills mört ca 1 timme.
  2. Sila.
  3. Riv köttet rätt grovt, reducera lite av vätskan och juicea upp köttet så det inte blir torrt.

Gräslöksolja

  1. Mixa gräslöken och spenaten väl, värm upp oljan till ca 70º och häll på lite i taget, sila genom duk, håll kallt.

Savoykål

  1. Blanchera 20 fina blad och doppa i isvatten, använd en stansring och stansa ut 10 cm cirklar.
  2. På framsidan eldas bladen snabbt med en brännare.
  3. Strimla upp resten av kålen och sautera tills den blir mjuk, slå på grädde och reducera till crème double konsistens.
  4. Lägg i  gräslöken, citronzest och smaka av med salt.

Vinägerkokt lök

  1. Skiva löken tunt på mandolin, sjud i vinägern tills den mjuknat fast fortfarande har lite textur.

Panko crust

  1. Rosta pankon i torr panna tills gyllene, montera i smör och riv i vitlök, citronzest och salt.
  2. Häll över i en bunke och håll torrt.

Servering

  1. Bygg ”tacon” med lite gräddkokt kål i botten, strimlad bog sen lite lök samt panko, vik ihop, pensla ovandelen med gräslöksolja och garnera med några gräslöksblommor samt några flagor salt.

Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Artiklar ur receptet

172478, TVÄRSKOGS VILT, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Savoykål
134031, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
CCC Kalvfond 1liter
412882, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.