Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ananasdessert

Recept skrivet av
Cecilia Andersson
Enkel, somrig och lite tropisk dessert.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer (10 glas)

Karamelliserad ananas

  • 500 g ananas, art. nr. 102871
  • 180 g strösocker
  • 60 g vatten

Pocherad maräng

  • 80 g äggvita
  • 60 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • (1-2 g svartpeppar)
  • 5 dl mjölk

Sockerplatta

  • 180 g socker
  • 60 g vatten

Kokoskräm

  • 100 g vit choklad
  • ½ gelatinblad
  • 75 g kokosmjölk
  • 75 g grädde
  • 125 g grädde

Artiklar ur receptet

simpleimage
102871 - MARTIN&SERVERA - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Karamelliserad ananas

  1. Koka upp vatten med socker. Låt det koka tills det karamelliserar sig till en gyllenbrun färg.
  2. Rör inte när det börjat koka, då kristalliserar det sig.
  3. Häll i ananasen, se till att den är rumstempererad, annars stelnar sockret.
  4. Rör runt och låt puttra några minuter, tills ananasen mjuknat. Häll då över i ett durkslag men spara saften också.
  5. Lägg ananasen i glas och häll i någon msk av vätskan.

Pocherad maräng

  1. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum, tillsätt strösocker och vaniljsocker, vispa fast.
  2. Vänd ner svartpeppar lite i taget och smaka av, det ska smaka mycket mer än man vill då det ska blandas med annat också. Detta är valfritt.
  3. Sjud mjölken men den får inte koka.
  4. Doppa en sked i mjölken och spritsa sedan maräng på, doppa ner igen och släpp ner marängen i mjölken.
  5. Låt sjuda i några minuter tills den satt sig.
  6. Ta försiktigt upp och lägg på en tallrik eller fat. Lägg en maräng i varje glas.

Sockerplatta

  1. Koka upp och låt koka tills det är karamelliserat till gyllenbrun färg.
  2. Häll ut på en silpatmatta och låt stelna.
  3. Mixa till ett pulver i en robot coupe.
  4. Skär ut rundlar ur en tårtbricka eller kartong. Lägg tårtbrickan på en silpatmatta och sikta över sockerpulvret.
  5. Ta bort snabbt så inte sockret fastnar på brickan, det blir lätt fuktigt.
  6. Låt smälta i ugnen på 180 grader i ca 1–1 ½ minut, precis så det börjar bli glansigt.
  7. Det går att bara sikta ut sockret direkt på silpatmattan och bryta bitar också.
  8. Lägg sockerplattorna på den pocherade marängen eller stick ner i den spritsade kokoskrämen.

Kokoskräm

  1. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten.
  2. Hacka chokladen i småbitar.
  3. Koka upp kokosmjölk med den lilla delen grädde och häll över chokladen.
  4. Blanda runt ordentligt och mixa sedan med stavmixer.
  5. Tillsätt den stora delen grädde och mixa igen.
  6. Plasta mot ytan och kyl krämen över natten.
  7. Vispa upp och spritsa i glasen eller ägga och lägg på en sockerplatta.

Artiklar ur receptet

simpleimage
102871 - MARTIN&SERVERA - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.