Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Anka

Recept skrivet av
Peter Orrmyr
Anka med palsternackspuré och andra tillbehör.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Anka

  • 5 st stora ankbröst
  • 10 st anklår
  • AnkfettÖrter, valfria

Smör

  • 250 g smör
  • 250 g valnötter
  • Citronzest och saft
Palsternackspuré
  • 1500 g palsternackor
  • 7,5 dl crème dubbel
  • 2 st solovitlök
  • 2,5 msk citron saft
  • Salt och peppar

Minipalsternacka

  • 10 st minipalsternackor

Apelsinlag

  • 5 st apelsiner endast saften
  • 1,25 dl vitt vin

Timjan

  • 2,5 msk honung
  • Salt och peppar

Friterad palsternacka

  • 5 st palsternackor
  • Frityrolja
  • Salt

Sky

  • 5 dl reducerad kycklingsky
  • 250 g ramslök
  • 5 dl rapsolja

Garnityr

  • Schalottenlök
  • Vinäger
  • Kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Peppar
simpleimage
534123 - VIKING FÅGEL - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
347450 - SPRING - Utrustning
0,00 kr {{jmfprisString}} / Styck {{jmfPrisDeladString}} / Styck
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Anka

  1. Putsa ankbrösten och snitta fettsidan.
  2. Stek brösten i torr panna med fettsidan ner först. Salta och peppra.
  3. Confitera anklåren i ankfett med mycket örter.

Smör

  1. Vispa smör med saltrostade valnötter. 
  2. Smaka upp med citronzest och saft.

Palsternackspuré

  1. Rosta vitlök i folie tills den är gyllenbrun. 
  2. Skär palsternackan i bitar och koka. 
  3. När den nästan är färdig så koka klart den i crème dubbel. 
  4. Mixa sedan samman med vitlök och kryddor.

Apelsinlag

  1. Koka minipalsternacka i en apelsinlag tills den är genomkokt.
  2. Bryn i smör innan servering.

Friterad palsternacka

  1. Skala och strimla palsternacka tunt, fritera sedan på 160° tills den är gyllenbrun. 
  2. Salta efter behag.

Sky

  1. Koka en rostad kycklingsky och spräck sedan med...
  2. …ramslöksolja: mixa ramslök och blancherad spenat med olja på 60° i 8 minuter, sila sedan flera gånger och låt rinna genom ett kaffefilter.

Garnityr

  1. Sota schalottenlök som sedan läggs in i vinäger och kallpressad rapsolja.
  2. Salta och peppra.

simpleimage
534123 - VIKING FÅGEL - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
347450 - SPRING - Utrustning
0,00 kr {{jmfprisString}} / Styck {{jmfPrisDeladString}} / Styck
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.