Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Anka med palsternackspuré och andra tillbehör.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Anka
5 st stora ankbröst
10 st anklår
AnkfettÖrter, valfria
Smör
250 g smör
250 g valnötter
Citronzest och saft
Palsternackspuré
1500 g palsternackor
7,5 dl crème dubbel
2 st solovitlök
2,5 msk citron saft
Salt och peppar
Minipalsternacka
Apelsinlag
5 st apelsiner endast saften
1,25 dl vitt vin
Timjan
2,5 msk honung
Salt och peppar
Friterad palsternacka
5 st palsternackor
Frityrolja
Salt
Sky
5 dl reducerad kycklingsky
250 g ramslök
5 dl rapsolja
Garnityr
Schalottenlök
Vinäger
Kallpressad rapsolja
Salt
Peppar
534123, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
347450, SPRING
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
Tillagning
Anka
Putsa ankbrösten och snitta fettsidan.
Stek brösten i torr panna med fettsidan ner först. Salta och peppra.
Confitera anklåren i ankfett med mycket örter.
Smör
Vispa smör med saltrostade valnötter.
Smaka upp med citronzest och saft.
Palsternackspuré
Rosta vitlök i folie tills den är gyllenbrun.
Skär palsternackan i bitar och koka.
När den nästan är färdig så koka klart den i crème dubbel.
Mixa sedan samman med vitlök och kryddor.
Apelsinlag
Koka minipalsternacka i en apelsinlag tills den är genomkokt.
Bryn i smör innan servering.
Friterad palsternacka
Skala och strimla palsternacka tunt, fritera sedan på 160° tills den är gyllenbrun.
Salta efter behag.
Sky
Koka en rostad kycklingsky och spräck sedan med...
…ramslöksolja: mixa ramslök och blancherad spenat med olja på 60° i 8 minuter, sila sedan flera gånger och låt rinna genom ett kaffefilter.
Garnityr
Sota schalottenlök som sedan läggs in i vinäger och kallpressad rapsolja.
Salta och peppra.
534123, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
347450, SPRING
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck