Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ankbröst med hallonsås

Recept skrivet av
Caroline Eriksson
På Sjätte Tunnan, där Caroline Eriksson är kökschef, inspireras menyn av autentiska medeltida recept och råvaror. Ankbröstet piffas upp av sältan i getosten och smickras av den syrliga hallonsåsen. Servera till blancherade primörer och strö över några färska hallon!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Hallonsås

  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l rödvin
  • 5 dl demi glace oxkött
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • ca 2 dl hallonpuré

Getostrullar

  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • 500 g getostrulle
  • 4 dl färskost
  • 20 ark feuille de brick, 2 ark per person
  • 1 ägg, till pensling
  • olja till fritering

Ankbröst

  • 10 ankbröst
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • 20 färska hallon
  • 500 g grön sparris eller sockerärtor

Tillagning

Hallonsås

  1. Hacka morötter, lök och vitlök, fräs i smör.
  2. Häll på vin och låt koka upp, tillsätt demi glace, lagerblad, salt, peppar och socker efter smak. Reducera till hälften av vätskan återstår och ställ åt sidan.

Getostrullar

  1. Blanda ingefära med honung.
  2. Mixa getost med färskosten till slät kräm. Smaksätt med ingefära och honung.
  3. Spritsa getost på feuille de brick, rulla ihop som en vårrulle.
  4. Pensla änden med ägg så den håller ihop.
  5. Fritera i ca 1 minut.

Ankbröst

  1. Skär rutmönster i skinnet på ankan, salta och peppra.
  2. Lägg brösten i kall panna med skinnsidan nedåt, stek tills skinnet blir knaprigt.
  3. Baka ankan färdig i 120° ugn ca 5–10 minuter till innertemperatur 55°.
  4. Låt vila före tranchering.

Servering

  1. Smaksätt såsen med hallonpuré, ca 1 msk per deciliter sås.
  2. Skär ankbrösten i tunna skivor.
  3. Servera med nyfriterade getostrullar, blancherad sparris och färska hallon.

Artiklar ur receptet

Vitlöksklyfta 1kg
379388, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Oxfond Demi Glace 1liter
658419, MARTIN&SERVERA, Finland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Svartpeppar grovmalen purepak 800g
547067, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
537282, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Chevre 23% rulle 1kg
130229, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Färskost naturell 21% 2kg
647057, MARTIN&SERVERA, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
SAUTEUSE RFR 1,1 L SPRING GSPI
347450, SPRING
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Anka hel ca 3kg/12kg
534123, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.