Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ärt- och grönkålsspread

Recept skrivet av
Mathias Dahlgren
När man vill mixa något grönt och kallt är frysta gröna ärtor toppen att använda, både för den goda smaken och för de goda konsistensgivande egenskapernas skull. Gröna ärtor fungerar lite på samma sätt som avokado, de kan kombineras med mycket och smaksättas i många olika riktningar.

Ingredienser

Lagom åt: 12 personer

  • 400 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g grönkålsblad
  • 10–14 ramslöksblad
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar
Inspiration

God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga

Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.

Tillagning

  1. Mixa ärtor, grönkål och ramslök med olivolja till önskad konsistens.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera till bröd.
  4. Förvara i kylen.

Recept ur boken: RUTABAGA - Med fokus på grönsaker av Mathias Dahlgren

Köp Mathias Dahlgrens nya bok RUTABAGA – Med fokus på grönsaker. 

ISBN: 9789174246766
Inspiration

God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga

Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.