Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ättiksfriterad potatis med rostad Västerbottensost och löjrom

Recept skrivet av
Melvin Glimstål
Ättiksfriterad potatis serveras med rostad Västerbottensost, hackad rödlök, gräslök och svensk löjrom. Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget har skapat ett julsnacks på temat hållbar jul.

Ingredienser

ANTAL PORTIONER?

Friterad potatis

  • 1 kg kokt potatis från gårdagen 
  • 1,5dl ättika 
  • 1dl maizena 
  • salt 

Rostad västerbottenostkräm

  • 300 g ästerbottensost 
  • 1 l rapsolja 
  • 4 st äggulor 
  • 15 g dijonsenap 
  • salt 
  • peppar 
  • citronjuice 

Ingredienser till topping

  • svensk löjrom 
  • hackad rödlök 
  • skuren gräslök 
  • röd oxalis 

 

Inspiration

Möt Emmah och Melvin: Hållbar jul med Svenska Juniorkocklandslaget

Emmah Strömberg och Melvin Glimstål från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en fyrarättersmeny utifrån ett hållbarhetstema. Fokus ligger på möjligheten att byta ut råvaror och ta tillvara rester.

Tillagning

  1. Sätt en ugn på 170 grader.
  2. Riv osten och lägg det i en djup plåt.
  3. Slå på oljan och stoppa in i ugnen. Rosta den runt 20 minuter i ugnen. Låt den sedan svalna.
  4. När den har svalnat så kan du sila oljan och den rostade osten som kommer finnas kvar i botten ska frysas.
  5. Mixa osten i en mixer till ett pulver när den är helt fryst. 
  6. Vispa upp äggulorna med dijonsenap, några droppar citronjuice och en nypa salt. Gå i med ost oljan i en tunn stråle medans du fortsätter vispa. Vispa ihop till en tjock och fin majonnäs.
  7. Smaka upp den med salt, peppar, eventuellt lite mera citronjuice och avsluta med att blanda ner det rostade ostpulvret
  8. Sprid ut den friterade potatisen på tallriken.
  9. Spritsa rikligt med ostkräm över potatisen och toppa med rödlök, gräslök, oxalis och löjrom. 

Inspiration

Möt Emmah och Melvin: Hållbar jul med Svenska Juniorkocklandslaget

Emmah Strömberg och Melvin Glimstål från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en fyrarättersmeny utifrån ett hållbarhetstema. Fokus ligger på möjligheten att byta ut råvaror och ta tillvara rester.

Artiklar ur receptet

Körsbär 2,5kg
396390, VILTPOOLEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
308544, REVOL
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Potatis tvättad 10kg
314773, FARMAREN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Oxalis röd kruka
163519, F&G M/S, Danmark
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.